Home Relatie 9 voordelen van trouw blijven aan je partner

9 voordelen van trouw blijven aan je partner

4 minuten leestijd
0
fases

Helaas komt het steeds vaker voor dat mensen niet trouw blijven aan hun partner. Dit kan door bijvoorbeeld met iemand anders te zoenen of naar bed te gaan, maar het stiekem versturen van pikante berichtjes naar iemand anders kan ook als ontrouw worden gezien.

Vreemdgaan is natuurlijk nooit goed. Het zal de relatie waarschijnlijk niet goed doen als één van de twee vreemdgaat. Sterker nog: het zal best wel eens het einde van de relatie kunnen betekenen. Het beste is dus om gewoon trouw te blijven aan je partner. Maar waarom?

Waarom trouw blijven belangrijk is

Er wordt misschien gedacht dat vreemdgaan echt iets is voor mannen, maar vrouwen kunnen er ook wat van. Elke vorm van ontrouw kan een relatie ernstig beschadigen of zelfs kapot maken. Het vertrouwen is waarschijnlijk weg en je doet je partner zoveel pijn dat het misschien niet meer goed te maken is. Eventuele toekomstplannen worden onzeker en het vertrouwen in elkaar is geschaad.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

9 voordelen van trouw blijven

Daarom is het erg belangrijk dat je weet hoe belangrijk het is dat je trouw blijft aan je partner. Het is niet alleen heel normaal om trouw te blijven in een relatie, tenzij je iets anders afspreekt natuurlijk, maar het heeft ook vele voordelen. Wat die voordelen zijn? Dit zijn 9 voordelen aan trouw blijven aan je partner.

1. Je kunt met heel je hart van je partner houden

Als je je gewoon bij één partner houdt, dan hoef je niet je aandacht of je liefde te verdelen over meerdere personen. Je kunt je dus helemaal focussen op je partner en hem of haar al je liefde en aandacht geven. Hierdoor zal jullie relatie ook alleen maar sterker worden.

2. Je kunt je beste vriend blijven behouden

Waarschijnlijk is je partner ook je beste vriend of vriendin, of in ieder geval één van de beste vrienden. Als je vreemdgaat, dan is dit een teken van ontrouw en verraad. Dit zal je relatie geen goed doen en deze zal waarschijnlijk een stuk minder sterk worden. Als je loyaal blijft aan je partner, dan blijf je niet alleen je relatie behouden, maar ook je beste vriend.

3. Je partner blijft dan ook trouw aan jou

Wat je oogst, is wat je zaait? Als je vreemdgaat, ligt het voor de hand dat je partner zo verdrietig en boos is, dat hij of zij jou wil terugpakken en ook vreemdgaat. Daardoor word jij natuurlijk ook weer gekwetst. Maar als je zelf vreemd bent gegaan dan kun je natuurlijk niet van je partner eisen dat hij of zij niet vreemdgaat.

Als je ervoor kiest om vreemd te gaan, dan laat je hiermee jouw partner weten dat dat geoorloofd is in jullie relatie, ook al is dit geen gezonde basis voor een relatie.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

4. Je weet hoe waardevol het is om trouw te blijven aan elkaar

Wanneer je beiden trouw blijft aan elkaar, kunnen jullie pas echt merken wat het betekent en hoe belangrijk dit is. Door trouw te blijven aan je partner, leer je de waarde kennen van betrouwbaarheid en het vertrouwen van elkaar. Hierdoor weet je ook hoe belangrijk en waardevol het is om loyaal te blijven aan elkaar.

5. Je geeft het goede voorbeeld

Misschien is dit voor jullie helemaal niet aan de orde omdat jullie geen kinderen hebben of willen, maar als jullie kinderen hebben dan is het extra belangrijk om trouw te blijven aan elkaar. Door vreemd te gaan, zal er waarschijnlijk veel ongemak, boosheid en drama zijn thuis.

Zoals je begrijpt, is dit natuurlijk geen goede omgeving voor je kinderen om in op te groeien en je wil niet dat je kinderen hieraan blootgesteld worden. Zulke ruzies in relaties kunnen namelijk een negatief effect hebben op kinderen dat invloed kan hebben op de rest van hun leven en toekomstige relaties.

6. Je kunt je volledig focussen op het seksleven van jou en je partner

Door met maar één persoon naar bed te gaan, kun je je volledig focussen op jullie seksleven. Wat vindt je partner fijn in bed en wat juist niet? Je hebt niet alleen je focus, maar ook al je energie voor jullie avonturen tussen de lakens.

Wanneer je vreemdgaat, zal het seksleven van je relatie daar waarschijnlijk onder lijden. Door trouw te blijven, kunnen jullie eventuele problemen aanpakken en het seksleven verbeteren waardoor het de beste seks van je leven zou kunnen worden.

7. Je toont respect naar je partner

Het is natuurlijk heel normaal om trouw te blijven aan je partner, tenzij jullie afgesproken hebben om te kiezen voor een open relatie. In een gezonde en gelukkige relatie, heb je dan ook respect voor elkaar en dit is heel belangrijk. Door trouw te blijven aan je partner, toon je respect naar diegene waardoor jullie band alleen maar sterker zal worden.

8. Je ervaart niet de stress van stiekem doen

Natuurlijk heeft trouw blijven aan je partner niet alleen voordelen voor jezelf, maar ook voor jullie relatie. Het kan namelijk ontzettend veel stress opleveren om steeds stiekem te moeten doen, te moeten liegen tegen je partner en geheimen achter te houden. Dit is niet fijn voor jezelf, maar het is ook lastig om vol te houden en je relatie kan er ook door lijden.

Je moet namelijk steeds jezelf verantwoorden en onthouden wat je hebt gezegd tegen je partner over wat je hebt gedaan. Vreemdgaan is niet alleen slecht voor je relatie, maar ook heel veel werk.

9. Je kunt genieten van een liefdevolle relatie

In een relatie waarin jullie allebei trouw blijven aan elkaar, is waarschijnlijk meer liefde dan wanneer één van de twee vreemdgaat. Als je trouw blijft aan je partner, kun je deze ware liefde echt meemaken en daar optimaal van genieten. Verliefdheid is één van de mooiste dingen die je mee kunt maken, dus verpest het niet door vreemd te gaan.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 tips om de communicatie in je relatie te verbeteren

Als je een relatie hebt, is de kans groot dat je behoorlijk wat spannende momenten hebt ge…