Home Dating 5 tips voor minder zenuwen tijdens een eerste date

5 tips voor minder zenuwen tijdens een eerste date

2 minuten leestijd
1
vrouw hart

Je hebt iemand ontmoet op het internet die je leuk vindt waarna je urenlang berichten naar elkaar hebt verstuurd. Het is persoonlijker geworden omdat je telefoonnummers hebt uitgewisseld en op het punt staat elkaar voor het eerst te ontmoeten. Dit is het moment waarop je ziet hoe de ander in het echt is. Zoals veel mensen, word je opeens heel nerveus en zijn er veel zenuwen. Hoe kom je over deze zenuwen heen zodat je kunt genieten van je date?

Zenuwen voor een eerste date zijn heel normaal. Dat heeft iedereen. Je wil een goede indruk achterlaten en je hoopt op die welbefaamde klik. Je wilt ook geen akelige stiltes hebben tijdens het gesprek. Je wilt dat het gesprek goed gaat en dat jullie elkaar leuk vinden. Dat brengt nu eenmaal wat spanning met zich mee. Om het wat makkelijker te hebben tijdens de eerste date kun je gebruik maken van de volgende tips:

1. Geen verwachtingen

Veel zenuwen komen voort uit de verwachtingen die men heeft van de date. Ga er niet vanuit dat alles meteen natuurlijk en soepel verloopt. Je kent elkaar nog niet wat het minder makkelijk maakt. Door geen verwachtingen te hebben voorkom je dat je teleurgesteld raakt en je hebt minder zenuwen. “Ik zie wel hoe het loopt” is een goede instelling bij eerste dates.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Neem de tijd

Als de eerste date later op de dag gepland staat neem dan ruim de tijd om je voor te bereiden. Zet wat leuke en vrolijke muziek op dat je in de stemming brengt. Neem een douche of bad en zorg dat je er op je best uitziet op de eerste date. Door ruim te tijd te nemen voorkom je dat je moet haasten waardoor de spanning nog meer toeneemt.

3. Ga naar een bekende plek

Als jij degene bent die de date heeft voorgesteld dan kun je direct een voorstel doen. De spanning op een eerste date is minder als je naar een plek gaat waar je eerder bent geweest. Een vertrouwelijke omgeving zorgt ervoor dat je je sneller en gemakkelijker op je gemak voelt. Je let minder op de omgeving en je kunt je beter richten op de date.

4. Kleding

Kies je leukste outfit om te dragen voor de date. Zorg dat je er lekker in voelt en vrij kunt bewegen. Draag geen kleding die je denkt dat de ander leuk vindt maar draag kleding waar jij je lekker in voelt. Door kleding te dragen die je leuk vindt en waarin je jezelf aantrekkelijk vindt, krijg je meer zelfvertrouwen. De zenuwen bij een eerste date worden minder als je vindt dat je er leuk uitziet en je kleren lekker zitten.

5. Plan een korte date

Als je een date overdag inplant, dan is de spanning meestal minder. Je kunt bijvoorbeeld snel een bakje koffie doen of afspreken om ergens een broodje te eten. Doordat je weet dat het niet lang duurt nemen de zenuwen af. Als je je druk maakt over dat date niet verloopt zoals je verwacht, dan hoef je niet lang met de persoon door te brengen. Dat is een fijn gevoel waardoor je minder zenuwen hebt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Eén reactie

 1. Jan

  12 juli 2016 at 14:52

  Ik ga bij een wandeling tijdens de eerste date al nooit hand in hand lopen;
  ik zal ook nooit gaan zoenen bij de eerste ontmoeting (tenzij “zij” begint
  en/of eindigt met een zoen; dan zal ik die beantwoorden).

  Naar mijn idee zal een vrouw het meteen maar gezoend worden en/of naar
  haar hand grijpen in de regel snel opvatten als een bedoeling snel bij de
  seks terecht te komen. De intimiteiten komen vanzelf wel, als het goed
  gaat

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…