Home Dating 6 tips voor daten na een scheiding: hoe pak je het aan?

6 tips voor daten na een scheiding: hoe pak je het aan?

2 minuten leestijd
0
dating man vrouw

Als je een scheiding achter de rug hebt dan kan het lastig zijn om te beginnen te daten. Wat is het goede moment en ben ik er wel klaar voor? Mogelijk heb je een lange relatie gehad waardoor je niet meer weet hoe daten precies werkt. De tijden zijn ook veranderd.

Tegenwoordig zijn er bijna geen blind dates meer. Er wordt gedatet via dating apps en datingsites. Een begin maken kan intimiderend zijn na een scheiding. Met deze tips kom je een eind op weg:

1. Denk goed na of je er klaar voor bent

Iedereen in je omgeving kan tegen je zeggen dat je weer moet daten maar uiteindelijk draait het om jezelf en hoe jij erover denkt. Jij bent de enige die weet of je er klaar voor bent. Haast jezelf niet om weer op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Voel je ook niet schuldig als je al snel weer klaar bent voor een nieuwe relatie. Iedereen is er op een ander moment klaar voor.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Wees eerlijk over je verleden

Eerlijkheid wordt altijd gewaardeerd; ook als je aangeeft dat je gescheiden bent. Het feit dat je gescheiden bent betekent vaak dat je niet bang bent om je aan iemand te binden. Praat echter niet te vaak over je ex en maak geen vergelijking tussen de date en de ex. Houdt de ex er volledig buiten.

3. Weet wat je zoekt

Wat wil je wel en wat wil je niet in een relatie? Neem de tijd om erachter te komen wat je verlangens en behoeften zijn. Als je er niet over nadenkt, dan word je al snel ermee geconfronteerd als je je op een datingsite bevindt. Leer van je fouten en pak het deze keer goed aan door je goed voor te bereiden.

4. Vraag om steun van anderen

Een scheiding is voor veel mensen een zware tijd met veel emoties. Als het achter de rug is kan men eindelijk ademhalen. Tijdens een scheiding is de steun van anderen onmisbaar. Dit geldt ook als je begint met daten. De steun van anderen is nodig als je nerveus of onzeker bent als je begint met daten. Laat je supportgroep je ondersteunen op de weg naar een liefde.

5. Overleg met de kinderen

Als er kinderen in het spel zijn, dan is het belangrijk om het met hen te overleggen. De kinderen hoeven niet alle details te weten. maar wel dat je weer begint met daten. Geef aan dat ze altijd op de eerste plek komen en dat niemand anders er tussen kan komen. Luister naar wat de kinderen te zeggen hebben, maar bepaal zelf wat je ermee doet.

6. Wees geduldig

Verwacht niet dat je direct succes hebt met daten. Dit is maar voor enkelen weggelegd. Nieuwe mensen ontmoeten is leuk en spannend. Vooral als je het lang niet gedaan hebt is het een hele ervaring. De meeste mensen hebben meerdere dates nodig voordat de ware gevonden wordt. Geniet van de aandacht en laat je niet afleiden door afwijzingen. Dit is een onderdeel van het datingspel.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…