9 datingspellen die singles ‘onbewust’ spelen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Iedereen weet dat je tijdens het daten geen spelletjes moet spelen. Althans, dat hoopt iedereen. Want er staan gevoelens op het spel. Maar dat weerhoudt niemand ervan om het toch te doen.

Het is misschien iets dat je deed toen je jonger was, bijvoorbeeld door hard to get te spelen in een ultieme poging om een geheime liefde voor je te winnen. Maar nu je een volwassen man of vrouw bent, ben je van mening dat het spelen van datingspellen niets voor jou is. Toch kan het zijn dat je het volledig onbewust doet.

9 datingspellen die je onbewust speelt

We doen allemaal kleine dingen waarvan we denken dat het ons een stuk cooler of aantrekkelijker zal maken. Zo kan het zijn dat je nooit direct op appjes reageert of dat je doet alsof je het altijd “druk” hebt. Gedrag en acties die je veinst, maar waar je nooit over nadenkt. Het is belangrijk om je daar bewust van te worden, want het zou zomaar je perfecte match kunnen wegjagen. En dat is natuurlijk niet wat je wilt. Dit zijn 9 spelletjes waarvan je waarschijnlijk niet eens wist dat je ze speelde.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Je probeert ongeïnteresseerd over te komen

Je wacht een paar minuten voordat je op een appje van de ander reageert. Je beantwoordt een oproep niet bij de eerste keer overgaan. Je geeft niet elke foto die ze posten een like. Er zijn talloze manieren waarop je kunt proberen ongeïnteresseerd of minder geïnteresseerd over te komen. Hoewel je niet geobsedeerd wilt overkomen, is het nooit een goed idee om iemand te laten denken dat je hen niet interessant vindt.

2. Je wilt mysterieus blijven

Vind je het moeilijk om persoonlijke dingen te delen met iemand die je nog niet goed kent? Of heb je er geen problemen mee, maar wil je een zekere vorm van mysterie behouden? In het laatste geval speel je een datingspelletje, want je laat met opzet niet het achterste van je tong zien. Het gevaar is dat je daarmee de singles afschrikt die juist een diepere connectie willen voelen voordat zij afspreken voor een date. En dat is moeilijk als je de ander (jij dus) zich niet open en kwetsbaar opstelt.

3. Je doet alsof je het geweldig vindt om single te zijn

Natuurlijk, je bent single and fabulous. Maar vind je het echt geweldig om single te zijn? Dit mag uiteraard en dit mag je dan ook zeker aan anderen laten weten. Maar als je oprecht een partner wilt vinden, doe dan niet alsof je het heerlijk vindt om single te zijn. Er is niets mis met vrijgezel zijn, maar als je alsof doet wekt het een verkeerde indruk. Mensen zullen namelijk geen relatie met willen als je de indruk wekt dat je liever alleen bent.

4. Je date met meerdere mensen tegelijkertijd

Je denkt misschien niet dat er iets mis is met meerdere mensen tegelijkertijd daten. Want ja, je hebt tenslotte geen relatie met een van hen, dus wat gaat hen dat dan aan? Maar als je tussen de regels door leest, dan heeft elke date wel een diepere betekenis. Wees eerlijk naar jezelf: je speelt spelletjes. Je bent met meerdere mensen aan het daten om te zien wie je leuk genoeg vindt om exclusief mee te gaan daten. Je bent ze aan het uittesten en dat is not cool.

5. Je onderzoekt in plaats van dingen vragen

Onthoud dat je geen detective bent. Spendeer geen uren online aan het onderzoeken van een mogelijke date of partner. Je zou ze namelijk gewoon vragen moeten stellen. Ben je benieuwd naar hun laatste relaties of partners uit het verleden? Vraag het hen dan. Ga niet uren lopen scrollen op hun Instagram- of Facebook-profiel. Wat door dit spelletje te spelen trek je de verkeerde conclusies.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Je probeert ze jaloers te maken

Post je sexy foto’s van jezelf op Instagram? Of zet je foto’s in je Instagram Stories waarin je omringd wordt met knappe mannen of vrouwen? Je probeert je date jaloers te maken door het te laten lijken alsof er veel vraag naar je is. Alsof je begeerd wordt. Het kan werken, maar je wilt toch geen relatie beginnen met manipulatie? Want dat is het. Bovendien moet iemand je leuk vinden om wie je bent en niet alleen om te kunnen ‘winnen’ van andere potentiële dates.

7. Je verstuurt appjes die je niet zelf hebt geschreven

Stop met het verzenden van appjes die je regelrecht uit een e-book met verleidingskunsten kopieert. Of die je vrienden hebben geschreven. Het is logisch dat je je vrienden om advies vraagt over mogelijke dates en dat je je door hen laat adviseren. Het betekent niet dat zij appjes voor je moeten gaan schrijven. De berichten die je verstuurt, moeten je eigen woorden zijn.

8. Je gebruikt seks als een beloning

Het is jouw lichaam en het is jouw keuze met wie je het deelt. Maar je lichaam is geen beloning voor goed gedrag. Dat gezegd hebbende, seks is geen spel. Gebruik seks niet dus als een prijs die je date kan winnen wanneer ze zich aan je willen binden. Als mensen een uitdaging zien, is dat soms alles wat ze zien. Seks is iets moois dat je met iemand kunt delen: geen inzet in een datingspel.

9. Je houdt ze aan het lijntje

Je bent niet oprecht in iemand geïnteresseerd, maar je geeft degene wel steeds een beetje aandacht. Je flirt een beetje, soms verstuur je een spannend appje. Je laat broodkruimels achter, maar het lekkere brood laat je achterwege. En die broodkruimels zijn net genoeg om de ander te laten hopen naar meer. Het zorgt ervoor dat je date aan je verbonden blijft en verslaafd raakt aan je aandacht. Je houdt ze aan het lijntje tot aan de dag dat je geen back-up meer nodig hebt. Dan zijn ze ineens overbodig en je aandacht niet meer waard.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie