Tinder voegt seksuele oriëntatie-functie toe voor meer LGBTQ-matches

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Tinder en de LGBTQ+ gemeenschap zijn nooit een goede match geweest, maar dat betekent niet dat Tinder de moed heeft opgegeven. Om ‘Pride Month 2019’ goed te beginnen zet de app weer een stap in de goede richting. Dat doet het met de introductie van nieuwe functies voor de LGBTQ+ gebruikers van de app.

In samenwerking met GLAAD, de Gay & Lesbian Alliance Against Defamation, heeft het aangekondigd dat je nu je seksuele geaardheid in je profiel kunt tonen. En als extra kun je instellen dat mensen met dezelfde oriëntatie eerst aan je getoond worden.

Meer keuze

Tinder voert een aantal wijzigingen door die daten makkelijker moeten maken voor mensen die zich niet identificeren als hetero of gay. Dit begint al bij het aanmeldproces, dat meer mogelijkheden biedt dan voorheen. Want nu is het meteen vanaf de start al mogelijk om je seksuele oriëntatie in te vullen. En op het scherm waar je je oriëntatie invult, kun je er direct voor kiezen om dit wel of niet op je profiel te tonen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Je kunt maximaal drie termen kiezen uit de eerste negen opties; heteroseksueel, homoseksueel, lesbisch, biseksueel, aseksueel, demisexueel, pansexueel, queer en gender-non conforme. Huidige gebruikers moeten eerst hun profiel aanpassen om een oriëntatie toe te voegen, terwijl nieuwe gebruikers dit gevraagd wordt tijdens het aanmelden.

Meer controle, meer context

De dating app maakt het niet alleen mogelijk om meerdere opties te kiezen, en deze op je profiel te tonen, ook kun je voorrang geven aan de gebruikers met dezelfde oriëntatie. Voor de eerste keer krijg je dus meer zeggenschap over hoe je potentiële matches op Tinder worden gerangschikt. In de Ontdekkings-instellingen kun je je voorkeuren aangeven en ervoor kiezen om eerst mensen met dezelfde oriëntatie te tonen.

Als dit de functie is waar je op hebt gewacht, dan moeten we je helaas teleurstellen. De functie wordt deze maand uitgerold naar iOS en Android in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Ierland, Indie, Australië en Nieuw-Zeeland. Dit betekent dus jammer genoeg dat Nederlandse gebruikers voorlopig nog niet gebruik kunnen maken van deze functies.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie