Home Dating apps Datalek: Joodse dating app JCrush lekt gebruikersgegevens en privéberichten

Datalek: Joodse dating app JCrush lekt gebruikersgegevens en privéberichten

1 minuten leestijd
0
jcrush featured

Gebruik je de Joodse dating app JCrush? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Want dankzij een datalek hebben onbevoegden toegang gekregen tot de database van de dating app. Volgens TechCrunch heeft de dating app een database onbeveiligd achtergelaten op het internet.

Het resultaat? Dat iedereen, degenen die wisten waar ze moesten kijken, toegang had tot de persoonlijke informatie van ongeveer 200.000 gebruikers van de app.

Dit was allemaal toegankelijk voor derden

Achter de dating app, speciaal ontworpen voor de joodse gemeenschap, zit een grote database met daarin alle gegevens van gebruikers. En deze grote database, of in ieder geval een groot deel van de database, was voor anderen te bereiken en in te zien.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Informatie die invult op je profiel, je naam, geslacht, e-mailadres, IP-adres en geolocatie, je stad, provincie en land, geboortedatum, seksuele voorkeuren, religieuze denominatie en foto’s die je gebruikt op Jcrush: alles was zomaar toegankelijk voor derden, zonder wachtwoord.

In sommige gevallen waren de geo-locatiegegevens zo nauwkeurig dat eenvoudig kon worden vastgesteld waar sommige gebruikers wonen, vooral in woonwijken. En afhankelijk van hoe de gebruiker zich heeft aangemeld, tonen de records ook de je Facebook-ID en toegangstoken. Hiermee kunnen anderen je JCrush-account overnemen, zonder dat ze je wachtwoord nodig hebben. Als klap op de vuurpijl was geen van de gegevens gecodeerd, zo vertellen de onderzoekers aan TechCrunch.

“Geen misbruik van gegevens”

Een woordvoerder van JCrush’s moederbedrijf zegt tegen TechCrunch dat het “op de hoogte” is van de situatie en dat “de database onmiddellijk beveiligd is toen het probleem zich voordeed”. “Er zijn geen aanwijzingen dat de gegevens zijn gebruikt door kwaadwillende partijen of op een andere manier misbruikt,” zegt JCrush. Of het bewijs heeft voor deze claim heeft JCrush niet gezegd, maar het is wel van plan om de getroffen gebruikers in te lichten en de autoriteiten op de hoogte te stellen van het incident.

Op de eigen website meldt JCrush dat de blootgestelde database een back-up-database was. Deze bevatte voornamelijk gegevens die alleen bruikbaar waren voor en binnen de app. JCrush heeft de apps nu opgeschort om alles eens goed te controleren, en ervoor te zorgen dat alles is gedaan om de veiligheid te waarborgen. Als je je dus afvraagt waarom JCrush offline is, dan weet je nu waar het aan ligt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…