Home Dating apps Tinder coins: datingapp start deze maand met in-app munten

Tinder coins: datingapp start deze maand met in-app munten

1 minuten leestijd
0
tinder 2021

Als er iets is wat Tinder nog meer op een game-app laat lijken, dan is het de introductie van virtuele valuta, oftewel, in-app coins. Dat is echter wel precies wat Tinder van plan is. Volgens Bloomberg zal Tinder deze maand nog een in-app munt introduceren. Hoewel de officiële naam van de munt nog onbekend is, wordt de coin ingezet om je meer te laten swipen, scrollen en geld uit te geven op het platform.

Swipe voor meer munten

De in-app munten kun je verdienen terwijl je actief blijft op het platform en je profiel up-to-date houdt. Hoe meer je swipet en liket, hoe meer munten je kunt verdienen. Ze kunnen ook gewoon met geld worden gekocht. De munten die je verdient of koopt kunnen worden gebruikt om je profiel te verbeteren. Dat kan zowel met de bekende Super Likes of Boosts, maar mogelijk komen daar nog andere opties bij in het nieuwe Explore-gedeelte. Over het algemeen kunnen de munten worden ingezet om de kans op het vinden van een goede match te vergroten.

De introductie van een in-app muntsysteem zou verwarrend kunnen zijn, omdat het nu al mogelijk is om Super Likes en Boosts te kopen met normaal geld. Het concept van in-app munten geeft daar echter een nieuwe dimensie aan omdat ze ook verdiend kunnen worden door de app te gebruiken. Voor Tinder is het ook handig dat je door het gebruik van munten uit het oog verliest hoeveel geld je uitgeeft in de app.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Eerst alleen Australië

Aanvankelijk zullen de munten alleen beschikbaar zijn in Australië, een land dat volgens Tinder representatief is voor het wereldwijde ledenbestand van de app. De Aussies krijgen later deze maand de beschikking over de munt. Het is nog onbekend wanneer gebruikers in de rest van de wereld – en Nederland – de munten kunnen gaan gebruiken. De bedoeling is wel om de munt wereldwijd beschikbaar te stellen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…