De ideale seksuele relatie die singles nu willen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
4 minuten leestijd

De slutty summer waar iedereen over sprak was achteraf niet zo sletterig als gedacht. Sterker nog: we mogen het best een not-so-slutty summer noemen. Ondanks alle voortekenen bleef het een rustige zomer, mede veroorzaakt door het gebrek aan festivals. En terwijl iedereen dacht dat de singles helemaal los zouden gaan, gebeurde dat niet. Dit wordt bevestigd door het laatste onderzoek van datingapp Match dat 5.000 singles ondervroeg over de huidige stand van zaken.

Alle singles – mannen en vrouwen, jong en oud, hetero, homo’s en lesbiennes – zeggen het afgelopen jaar weinig intimiteit of seks te hebben gehad. De afgelopen 12 maanden hebben ze gemiddeld slechts één zoenpartner gehad. Slechts 8% van de singles heeft een onenightstand gehad tijdens de pandemie en 85% van de singles zegt dat seks nu minder belangrijk is dan vóór de pandemie. In het jaarlijkse ‘Singles in America’-onderzoek van de datingapp worden de gedachten en houdingen van singles al meer dan een decennium gevolgd.

De niet-zo-sletterige zomer

In schril contrast met het idee dat singles van bed naar bed zouden hoppen, blijkt uit het grootschalige onderzoek dat bijna 8 op de 10 singles (78%) kieskeurig was bij het kiezen van een partner voor casual seks. Twee derde van de ondervraagden wil wachten tot na de derde date om seks te hebben en een derde wil helemaal geen fysieke intimiteit tijdens de eerste drie dates.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

De ideale seksuele relatie die singles nu willen? Bijna de helft van de singles (45%)zegt dat hun ideale seksuele relatie op dit moment een toegewijde, exclusieve relatie is. Ter vergelijking: net iets meer dan een kwart van de singles (27%) wil een friends with benefits-relatie of een casual seksrelatie. De singles van nu zeggen dat het belang van seks is veranderd:

  • 85% van de singles zegt dat het minder belangrijk is (15% vindt het belangrijker)
  • 81% van de mannen zegt dat het minder belangrijk is (19% vindt het belangrijker)
  • 87% van de vrouwen zegt dat het minder belangrijk is (13% vindt het belangrijker)
  • 80% van Gen Z (18 t/m 24) zegt dat het minder belangrijk is
  • 76% van de millennials (25 t/m 40) zegt dat het minder belangrijk is
  • 87% Gen X (45 t/m 56) zegt dat het minder belangrijk is
  • 93% Boomers (57 t/m 75) zegt dat het minder belangrijk is

Voor de meeste singles is seks niet alleen veranderd. Ze willen het ook minder. Slechts 21% van de singles wil na de pandemie vaker seks hebben. Hoewel de reden daarvoor niet is onderzocht, komt in het onderzoek ook naar voren dat 1 op de 3 jonge singles tijdens de pandemie heeft geleerd hoe ze zichzelf beter seksueel kunnen verwennen. En dat zou mogen een logische verklaring kunnen zijn waarom ze minder vaak tussen de lakens willen belanden.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie