Home Dating apps Tinder test in-app virtuele currency

Tinder test in-app virtuele currency

1 minuten leestijd
0
tinder video 2021

Het gaat goed met Tinder, de populairste datingapp ter wereld. Volgens de laatste berichten gaat het zelfs heel goed met Tinder, dat jaar na jaar blijft groeien in gebruikersaantallen – ook en misschien wel vooral tijdens de coronacrisis. Omdat Tinder onderdeel is van het beursgenoteerde Match Group kunnen we ieder kwartaal lezen waar het bedrijf zich mee bezighoudt. Zo blijkt uit de recente brief aan aandeelhouders dat Tinder iets nieuws aan het testen is: in-app virtuele currency.

In-app virtuele currency

In de brief zegt Match Group dat het virtuele currency aan het testen is op Tinder. Hoewel details over de nieuwe functie ontbreken, zegt het bedrijf dat de tests ‘goed presteren’. De virtuele currency worden in de tweede helft van 2021 op een grotere, wereldwijde schaal getest waarbij de virtuele currency gebruikt gaan worden bij meer functies.

Virtuele currency zijn bijvoorbeeld credits die gebruikt kunnen worden voor een premiumdienst van de app. Dergelijke in-app currency worden doorgaans veel gekocht en gebruikt in de livestream-apps waar de kijkers van livestreams de streamer belonen met de credits. Wat de plannen van Tinder zijn met betrekking tot deze currency is nog onbekend, maar het ligt voor de hand dat ook Tinder iets vergelijkbaars zal introduceren.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Tinder verandert

Onlangs maakte Tinder bekend dat er een aantal grote releases op komst zijn. De datingapp wil van het typische like-match-chat veranderen naar een ‘multidimensionale ervaring die ook toevallige connecties tussen gedeelde interesses mogelijk maakt’. Het zal volgens de makers van de app leiden tot een ‘rijke productervaring’ terwijl het de kernervaring van Tinder – die het tot de meest populaire datingapp heeft gemaakt – niet in gevaar zal brengen. Het doel? Tinder uitbreiden zodat het meer aanvoelt als echt daten en contact maken.

Om dit voor elkaar te krijgen kondigde Tinder een reeks nieuwe productfuncties aan, waaronder de introductie van video in Tinder-profielen. Als een volgende stap op de successen van Swipe Night en Vibes, geeft Hot Takes je de mogelijkheid om met iemand te chatten voordat er een match is. De aanpassingen en uitbreidingen van de app zorgen volgens Tinder voor hogere matchpercentages, meer betrokkenheid en ze doen het bijzonder goed onder vrouwen. Tinder krijgt ook een nieuwe sectie binnen de app, genaamd Explore, waar je matches kunt ontdekken die dezelfde Passions delen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…