Home Dating apps Tinder introduceert Vibes: wat het is en hoe het werkt

Tinder introduceert Vibes: wat het is en hoe het werkt

2 minuten leestijd
0
tinder app

Tinder heeft Vibes geïntroduceerd, een nieuwe manier om jezelf uit te drukken op de datingapp. Zoals je een vibe met iemand voelt als het klikt, zo wil Tinder die ervaring naar de datingapp brengen met Vibes. Met Vibes kun je je mening geven over allerlei dingen er wel of niet toe doen, zoals het dragen van sokken in bed tot wat er speelt in de popcultuur.

Uit eerdere tests van de functie blijkt dat Tinder-gebruikers niet één keer een vibe hebben: gemiddeld komen ze keer op keer terug om te viben. Sterker nog, Vibes heeft geleid tot meer likes en matches over de gehele linie. En omdat de test van Vibes een succes was, rolt Tinder de functie nu uit naar alle gebruikers.

Hoe werkt Tinder Vibes?

De nieuwe functie in de app werkt op een vergelijkbare manier als Swipe Night, waar vorig jaar meer dan 13 miljoen leden voor samenkwamen om deel te nemen aan de gedeelde verhaallijn. Vibes is een in-app-evenement dat niet altijd beschikbaar zal zijn, maar slechts gedurende een korte periode. Het is een live-ervaring waaraan je kunt meedoen als Vibes live is. Dit is hoe het werkt:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Melding dat Vibes begint

Alle Tinder-gebruikers ontvangen een melding via push-notificatie – of wanneer ze de app openen – dat Vibes in hun gebied is gestart. Dit is het startsein dat Vibes op het punt staat te beginnen.

2. Vragen beantwoorden

Wanneer je met Vibes begint, kun je een reeks vragen beantwoorden – van persoonlijkheidskenmerken tot popcultuur – om potentiële matches meer inzicht te geven of ze met je kunnen viben.

3. Plaatsing op je profiel

Wanneer je de vragen van Vibes beantwoordt, worden de antwoorden voor 72 uur weergegeven op je profiel. Dit geeft potentiële en bestaande matches de kans om je beter te leren kennen.

4. Vibes in chatgesprekken

Wanneer jij en de ander beiden meedoen aan Vibes, dan zie je elkaars Vibes in het chatvenster en kun je het gesprek starten met meer context. De Vibes zijn in dit geval dus de ijsbreker om een gesprek op gang te brengen, de gespreksstarter.

5. Vibes zijn tijdelijk

Vibes is beschikbaar voor een periode van 2 dagen. Ze werken dus het beste wanneer iedereen eraan meedoet. Elk evenement duurt dus slechts 48 uur, maar Vibes is geen eenmalig evenement – het komt vaker terug.

tinder vibes

Dynamische profielen

Tinder heeft Vibes ontwikkeld om de profielen dynamischer te maken, net als hun leden. “Je Tinder-profiel moet een authentieke weergave van jezelf zijn, en dat verandert vaak als je onderzoekt wie je bent, wat je wilt en wat er om je heen gebeurt”, zegt Udi Milo van Tinder. “Dit is de eerste van de vele dingen die we dit jaar voor de Tinder-community maken, zodat ze meer van hun persoonlijkheden kunnen laten zien in de app”, voegt hij eraan toe.

Hoewel Tinder nu al de datingapp is met de meeste functies, zal Tinder dit jaar dus nog veel meer nieuwe functies introduceren. Maar eerst is het dus tijd voor Vibes dat eind mei wereldwijd wordt uitgerold.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…