Sekstalk: ‘4 op 10 singles comfortabel met praten over seks voor eerste date’

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Soms kan het enorm moeilijk zijn om single te zijn. Tijdens de coronacrisis was dit zelfs een understatement, omdat het voor veel singles ronduit ondraaglijk is geweest. Volgens een onderzoek van OnePoll voor de datingapp Plenty of Fish onder 2.900 gebruikers van de app is bijna de helft van de singles er sinds het begin van de coronacrisis niet in geslaagd om intiem met iemand te zijn.

Als gevolg hiervan zegt meer dan de helft van de singles dat ze zich meer dan ooit tot de virtuele vorm van seksuele intimiteit hebben gewend. Niet alleen met anderen, zoals sexting en erotische videochats, maar ook meer met zichzelf. De singles hebben daardoor steeds meer hun eigen plezier op het gebied van seksualiteit ontdekt. En dat is de reden waarom datingapp happn en sexual wellness merk LELO de handen ineengeslagen hebben om onderzoek te doen naar seks onder singles. De enquête werd vorige maand uitgevoerd onder 1.200 Nederlandse gebruikers.

Comfortabel met sekstalk

We zijn allemaal bekend met de vreemde seksverzoeken die singles – vooral dames – ontvangen op datingapps. En wat misschien erger is: het is helemaal niet zeldzaam. Hoewel het voor velen een afknapper is om al vroeg in het gesprek geconfronteerd te worden met sekstalk, blijkt dat 41% van de singles zich comfortabel genoeg voelt om voor een ontmoeting te praten over seks. En terwijl je zou denken dat best veel singles daar totaal niet van gediend zijn, geeft slechts 6% van de singles aan zich totaal niet prettig te voelen om te praten over seks.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Verwachting eerste date

Als het tot een eerste date komt, voelen de singles zich nauwelijk onder druk staan. Uit de enquête blijkt dat 6 op de 10 singles (60%) juist zoveel mogelijk probeert te ontspannen. Zij gaan open-minded op date en willen genieten van de ontmoeting zonder daarbij hoge verwachtingen te hebben van beide kanten.

“Tegenwoordig praten singles makkelijker over seks. Dit zorgt ervoor dat de verwachting en druk rondom seks bij een eerste date als minder wordt ervaren”, zegt Marine Ravinet, hoofd Trends bij happn. “Ook voor ons is het belangrijk om over dit onderwerp te praten om singles te helpen de druk weg te nemen, zodat zij kunnen genieten van het moment.”

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie