Home Vreemdgaan 8 signalen dat hij vreemdgaat met een collega

8 signalen dat hij vreemdgaat met een collega

3 minuten leestijd
0
relatie collega

De cijfers liegen er niet om: 1 op de 5 Nederlanders flirt weleens met een collega. Als dat nu allemaal singles zouden zijn, dan zou niemand er een probleem van maken. Alleen zijn het niet enkel de vrijgezellen die flirten met collega’s. Zelfs werknemers die al een liefdesrelatie hebben maken zich er schuldig aan. Sterker nog: sommigen van hen nóg een stapje verder. Zij hebben een affaire met een collega.

Eigenlijk zijn de statistieken niet zo schokkend omdat we het grootste deel van onze wakkere uren doorbrengen met andere mensen dan de partner. Dat schept een band en daardoor is het vrij normaal dat twee mensen dichter bij elkaar komen, vooral als ze dagelijks met elkaar werken. Deze mensen hebben ook nog eens een vergelijkbaar opleidingsniveau en dezelfde interesses. Een dodelijke combinatie als je erover nadenkt.

Affaire met een collega?

Maar is ontrouw op de werkplek echt zo gebruikelijk? Ja. Vreemdgaan op de werkvloer gebeurt jammer genoeg veel vaker dan we allemaal zouden willen toegeven. Volgens een enquête van FHM onder 6.774 mannen is 44 procent van hen weleens vreemdgegaan. Van deze groep mannen is 17 procent vreemdgegaan met een collega. Dat zijn er nogal wat. Als je denkt dat je man of vriend een van deze mannen is, dan zijn dit 8 tekenen om op te letten.

#1 Populair voor Affaires

second love"Met Second Love is het bijna ONMOGELIJK om GEEN affaire te vinden."

Bekijk waar dit toe leidt
  • ✅ Dating
  • ✅ Liefde
  • ✅ Seks

1. Verandering in werkpatronen

Omdat je dagelijks bij je partner bent, ken je z’n werkschema waarschijnlijk beter dan hijzelf. Dus als zijn werkpatroon onverwacht verandert, kan dit erop wijzen dat er iets niet helemaal klopt. Hij moet opeens wel heel vaak overwerken, gaat vaker ‘nog even wat drinken’ met een collega of de vergaderingen vinden ‘toevallig’ altijd buiten werktijd plaats. Hoewel deze veranderingen onschuldig kunnen zijn, kunnen het ook signalen zijn van een relatie met een collega.

2. Hij heeft liever niet dat je op z’n werk komt

Het was zo’n attent idee: hem verrassen op het werk. Alleen vond hij dat niet zo leuk. En terwijl zijn collega’s het buitengewoon interessant vonden je een keer te ontmoeten, leek hij vrij ongemakkelijk en na thuiskomst werd hij boos op je. Als hij liever niet heeft dat je hem tijdens werktijd bezoekt, dan mag je je afvragen waarom dat niet mag. Is het omdat hij iets of iemand te verbergen heeft?

3. Veranderingen in zijn uiterlijk

Het is alsof je weer opnieuw met hem aan het daten bent, zoveel tijd besteedt hij plotseling weer aan z’n uiterlijk. Z’n stoffige werkkloffie is ingeruild voor een compleet nieuwe garderobe. De kapper krijgt een wekelijks bezoekje. De parfum die je voor hem had gekocht is alweer bijna op, terwijl hij het alleen maar opdoet naar z’n werk. Je raadt het waarschijnlijk al: als je deze veranderingen opmerkt, dan is het een signaal dat hij indruk wil maken op een collega. En misschien zijn ze zelfs al een honk verder.

vrouw ontdekken

4. De “geheime” smartphone

Het valt je op: hij gebruikt z’n telefoon opeens niet meer als jij in de buurt bent. Misschien legt hij de smartphone altijd met het scherm naar beneden of loopt hij opeens altijd weg wanneer hij wordt gebeld door een collega. “Tis een collega; dit belletje moet ik aannemen. Ben zo terug.” Al deze signalen van geheimhouding duiden erop dat hij iets voor je te verbergen heeft. En als hij z’n smartphone voor je geheim houdt, zou het een signaal kunnen zijn van een geheime relatie.

5. Hij lijkt afstandelijk

De sterkste signalen van vreemdgaan zijn vaak te vinden in het gedrag. En dan vooral de veranderingen in het gedrag: de signalen die je vertellen dat er iets aan de hand is. Vreemdgaan eist z’n tol. Het is moeilijk om twee relaties te onderhouden, waarbij je beiden genoeg aandacht en liefde geeft. Dat is simpelweg bijna niet mogelijk, wat zich uit in afstandelijkheid. Het zijn juist deze signalen die de slachtoffers achteraf duidelijk worden: “Ik had het moeten weten!”

6. Je “voelt” dat het zo is

Natuurlijk, we zitten allemaal weleens verkeerd met onze gevoel. Maar vraag het aan iedereen: als je instinctief voelt dat er iets niet helemaal klopt, dan klopt het vaak ook niet. De tekenen die je onbewust opmerkt geven je dat onderbuikgevoel. Het is je intuïtie die je vertelt dat je moet opletten, want hij gaat misschien vreemd met een collega.

aantrekkingskracht

7. Hij neemt je niet mee naar werkevenementen

Wanneer hij een affaire heeft, zal hij er vanzelfsprekend niet op zitten te wachten dat je de ‘andere vrouw’ ontmoet. Daarom neemt hij je niet meer naar evenement van zijn werk; de borrels, feestjes en noem het maar op. Zelfs als je wordt uitgenodigd voor een werkevenement, zal hij een of ander excuus verzinnen om je te beletten hem te vergezellen. Want stel dat je de aantrekkingskracht opmerkt.

8. Hij noemt één collega vaak

Het valt je op dat hij één collega wel heel vaak bij naam noemt, een vrouwelijke collega. Dat doet hij normaal nooit bij Henk, zijn mannelijke collega. En over Henk zegt hij nooit dat hij zo’n zorgzame persoonlijkheid heeft of dat hij zo grappig is. Het is niet gek dat je een beetje achterdochtig wordt wanneer hij op deze manier over zijn vrouwelijke collega praat. Misschien betekent het wel dat hij op het punt staat om met haar vreemd te gaan. Who knows.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bezoek Second Love
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Soorten affaires: 6 verschillende situaties waarin een affaire ontstaat

Als je het slachtoffer bent geworden van een affaire, dan vraag je je af hoe dat in hemels…