Home Datingsites SeniorenGeluk verwijderen: hoe zeg je je profiel op?

SeniorenGeluk verwijderen: hoe zeg je je profiel op?

3 minuten leestijd
0
seniorengeluk opzeggen

Iedereen verdient het om geluk te vinden in het leven, ook de vijftigplussers. Dat is de insteek van datingsite SeniorenGeluk, een platform waar 50-plussers elkaar kunnen leren kennen. Met een geteste en intuïtieve werkwijze is de datingsite al vele jaren actief om deze doelgroep bij elkaar te brengen. En als dat lukt, dan wordt het tijd om de profielen te verwijderen. Maar dat moet iedereen zelf doen – het gebeurt niet automatisch.

Heb je een vriendschap overgehouden aan je verblijf op SeniorenGeluk en ben je er nu wel even klaar mee? Of iemand gevonden waarmee je de chemie wilt ontdekken? Het zijn allemaal geldige redenen om te stoppen met het gebruik van een datingsite. Maar terwijl sommige mensen gewoon niet meer inloggen en hun profiel niet verwijderen, is het altijd verstandig om je volledige account te wissen.

Als je niet meer actief bent op een 50 plus datingsite, dan wil je immers toch niet dat je profiel nog steeds gevonden en bekeken kan worden door anderen? Om deze situatie te voorkomen is het verstandig om je profiel op te zeggen – op de juiste manier. We leggen je uit hoe je je SeniorenGeluk profiel opzegt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Bezoek de website

Aangezien SeniorenGeluk alleen bereikbaar is via de website, dien je eerst naar de website te gaan om in te loggen. Je profiel verwijderen is alleen mogelijk door in te loggen op je account. Daarom ga je dus eerst naar de website op www.seniorengeluk.nl . Als je je wachtwoord niet meer weet, dan kun je eerst een nieuw wachtwoord aanvragen.

SeniorenGeluk verwijderen

Als je bent ingelogd op je account bij SeniorenGeluk, tik je op het profiel-icoon dat rechtsboven in beeld wordt weergegeven. Wanneer je erop tikt wordt een submenu getoond. Tik in dit menu op Account en je wordt doorgeleid naar de pagina met je Account status. Tik op deze pagina op het tabblad Uitschrijven. Geef een reden op voor je opzegging en vul je wachtwoord in. Tik daarna op de Nu uitschrijven-button om het verwijderen van je SeniorenGeluk-profiel te bevestigen.

 1. Tik op het profiel-icoon.
 2. Tik op Account.
 3. Tik op het tabblad Uitschrijven.
 4. Geef een reden op voor de opzegging.
 5. Vul je wachtwoord in.
 6. Tik op de Nu uitschrijven-button.

Pas wanneer je deze stappen hebt doorlopen wordt je profiel verwijdert. Je profiel wordt hiermee definitief uitgeschreven. Je kunt niet meer inloggen, alle berichten worden verwijderd en andere leden kunnen je niet meer benaderen. Heb je nog een actief VIP-lidmaatschap? Dan stopt deze per direct, ook wanneer de vervaldatum nog niet is bereikt.

seniorengeluk verwijderen

Tijdelijk stoppen

Wil je niet definitief stoppen met SeniorenGeluk, maar tijdelijk? Dat kan ook, maar daarvoor hoef je je niet uit te schrijven. Het is ook mogelijk om je profiel te onzichtbaar te maken. Je profiel is daardoor niet meer te vinden door anderen en zelf kun je geen gebruik meer maken van de functies van de datingsite. Mocht je later weer willen beginnen, dan kun je je profiel weer zichtbaar maken.

 1. Tik op het profiel-icoon.
 2. Tik op Instellingen.
 3. Tik op het tabblad Voorkeuren.
 4. Verwijder het vinkje naast Profiel zichtbaar voor anderen.
 5. Tik op Ja.

Hoe stop ik het VIP-lidmaatschap?

Heb je toegang tot de VIP-functies van SeniorenGeluk? Dan heb je gebruik kunnen maken van alle functies van de datingsite gedurende de periode waarvoor je hebt betaald. Als je dit VIP-lidmaatschap wilt stoppen, dan is dat mogelijk door deze stappen te volgen:

 1. Tik op het profiel-icoon.
 2. Tik op Account.
 3. Tik op het tabblad Account Status.
 4. Tik op de Abonnement stoppen-button.
 5. Tik op Bevestig.

Het abonnement voor VIP-toegang wordt per direct opgezegd en het lidmaatschap wordt hierdoor niet meer automatisch verlengd. Je kunt echter wel gebruik maken van de functies van VIP-toegang tot de einddatum van je lidmaatschap.

50plusmatch

Alternatief voor SeniorenGeluk

SeniorenGeluk is een populair platform voor vijftigplussers, maar het niet de enige partij die een platform voor deze doelgroep aanbiedt. In Nederland zijn meerdere datingsites en apps actief die speciaal zijn gemaakt voor senioren en ouderen. Mocht je een andere datingsite willen proberen, dan is 50plusmatch een goede keuze. Zoals de naam al doet vermoeden, is ook 50plusmatch een datingsite voor 50-plussers:

Bekijken op 50plusmatch

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare datingsites als Seniorengeluk?

Ja, een andere maar vergelijkbare datingsite is 50plusmatch. In tegenstelling tot SeniorenGeluk is 50plusmatch daarentegen ook als app beschikbaar.

Stopt de automatische verlenging als ik mijn profiel verwijder?

Ja, een lopend abonnement stopt wanneer een profiel wordt verwijderd. Het wordt niet vernieuwd. Er volgt echter geen terugbetaling voor de periode VIP-toegang dat niet wordt gebruikt.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, het is mogelijk om je op een later moment weer opnieuw aan te melden bij SeniorenGeluk. Dat is altijd mogelijk op de datingsite. Je kunt je profiel zo vaak verwijderen als je wilt om steeds weer een nieuwe profiel aan te maken. Het is ook mogelijk om tijdelijk je profiel onzichtbaar te maken zodat je je profiel niet steeds hoeft te verwijderen.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, SeniorenGeluk verwijdert na het verwijderen van je profiel al je gegevens. De berichten die je hebt ontvangen en verstuurd, foto’s, profielinformatie en contacten: ze worden allemaal definitief gewist als je je profiel verwijdert.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opzoeknaarjou verwijderen: hoe zeg je je profiel op?

Alle singles die online op zoek gaan naar hun perfecte match hebben hun eigen verlanglijst…