Home Dating apps Apple verwijdert datingapp voor niet-gevaccineerden uit App Store

Apple verwijdert datingapp voor niet-gevaccineerden uit App Store

1 minuten leestijd
0
unjected

Apple heeft datingapp Unjected verwijderd uit de App Store. Het bedrijf zegt dat Unjected het covid-19-beleid heeft geschonden en dat de app probeerde het beoordelingsproces van de App Store te omzeilen, wat – op zichzelf – in strijd is met de richtlijnen van Apple. Unjected, een app die zichzelf adverteert als ‘een veilige plek voor niet-gevaccineerde mensen’ werd vorige maand ook al door Google Play gewaarschuwd over het onvoldoende controleren op verkeerde informatie over corona.

Unjected is opgericht door twee vrouwen uit Hawaï als een gemeenschap voor ‘gelijkgestemde mensen die medische autonomie en vrijheid van meningsuiting ondersteunen’. Met de app kunnen gebruikers een profiel aanmaken, matchen en berichten uitwisselen met andere leden van de app.

‘Tinder voor anti-vaxxers’

Het werd in mei gelanceerd nadat de grootste datingapps ter wereld juist hun inspanningen om corona te bestrijden hadden vergroot. In tegenstelling tot deze apps – die coronavaccinatie aanmoedigen – is Unjected van mening dat vaccineren niet nodig is. Het werd daarom ook wel de ‘Tinder voor anti-vaxxers’ genoemd. Sindsdien heeft Unjected volgens Apptopia 18.000 downloads verzameld en werd het veel besproken op sociale media.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Apple ondernam actie tegen Unjected na contact te hebben opgenomen met Bloomberg News. De nieuwsoutlet publiceerde vorige week een bericht over Unjected waarin wordt besproken hoe de app omgaat met onjuiste informatie en wat de techreuzen eraan doen. Apple heeft de app uit de App Store verwijderd na contact met Bloomberg News. In een e-mail aan Unjected zegt Apple dat de app “ongepast verwijst naar de Covid-19-pandemie in zijn concept of thema.”

Volgt Google het voorbeeld?

Google waarschuwde de oprichters van Unjected vorige maand voor de verkeerde informatie die gebruikers deelden op het platform, met name op de de onlangs geïntroduceerde sociale feed van de app. In e-mails aan Unjected gaf Google voorbeelden van berichten waarin beweerd werd dat vaccins ‘experimentele mRNA-genmodificatoren’, ‘biowapens’ en ‘nanotechnologie-microchips’ zijn die worden gebruikt om mensen aan het 5G-netwerk te koppelen.

Unjected richt zich ook op mensen die zijn ingeënt tegen het coronavirus. In de Google Play Store-beschrijving beweert de app – ten onrechte – dat sommige mensen ‘bijwerkingen hebben meegemaakt nadat ze waren blootgesteld aan een gevaccineerde’. Of Google de app ook gaat verwijderen uit de Play Store is nog niet bekend.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…