Home Dating apps Anti-vaxxer? Datingapp Unjected wil niet-gevaccineerden matchen

Anti-vaxxer? Datingapp Unjected wil niet-gevaccineerden matchen

1 minuten leestijd
1
unjected

Is het een grap? Nee. Een publiciteitsstunt? Helaas niet. Er is daadwerkelijk een datingapp in ontwikkeling die de matchmaker wil zijn voor anti-vaxxers. Met de naam Unjected wil het niet alleen een platform zijn voor daten, maar ook een ongecensureerd forum voor vaccinsceptici om business, vriendschap en liefde te bespreken – zonder de bespottelijke opmerkingen van anderen die hun mening niet delen.

Terwijl vrijwel alle grote datingapps de aandacht leggen op de voordelen van de coronaprik, wil Unjected een eigen gemeenschap creëren voor de ongevaccineerden. Want, zo stellen de makers van de app, de coronavaccins scheiden gevaarlijke spike-eiwitten af – ook wel bekend als shedding. Een Anti-Vax-theorie die door wetenschappers in het hoekje met mythes wordt geplaatst.

“Unvacinated is the new sexy.” – Unjected

Ongecensureerd

Op de website van de verwachte datingapp beweert Unjected dat – gezien de langetermijneffecten van coronavaccins nog onbekend zijn – het van plan is “een plek te zijn voor niet-gevaccineerde mensen om ongecensureerd met elkaar in contact te komen door middel van business, vriendschap of liefde.” Het zegt: “Degenen die ervoor hebben gekozen om niet deel te nemen aan de onderzoeken hebben bijwerkingen gedocumenteerd na blootstelling aan de gevaccineerden. De gevolgen voor de gezondheid op de lange termijn zijn nog onbekend.”

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Gemaakt door twee moeders uit Maui (Hawaii) wil de datingapp de matchmaker zijn voor degenen die zich niet laten vaccineren. Hoewel het nog onbekend is wanneer de app officieel wordt gelanceerd, regent het kritiek op Twitter. Het werd al snel betiteld als de ‘Tinder voor antivaxxers’ en een ‘datingapp voor idioten’.

Unjected is niet de eerste datingapp die zich mengt in de vaccinatiebereidheid van singles. Vorige week kondigde het Witte Huis aan dat het een samenwerking aangaat met de grootste datingapps ter wereld. Tinder, OKCupid, Bumble, Badoo en andere apps gaan zich actief inzetten op het vergroten van de vaccinatiegraad onder hun gebruikers. Zo kun je straks eenvoudig je vaccinatiestatus in je profiel tonen om de coronavaccinatie te promoten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Eén reactie

  1. Eric

    25 augustus 2022 at 14:16

    Ondertussen zijn we dik een jaar verder. Klopt de informatie van de “wetenschappers” nog wel?

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …