41 bijzondere seksweetjes die iedereen moet kennen

Redactie
Door Redactie
7 minuten leestijd

De kans is groot dat de meesten van ons inmiddels wel het een en ander weten over seks. Al sinds onze puberteit besteden we er tijd aan. We lezen erover, krijgen voorlichting, kijken ernaar en oefenen het misschien ook al. Maar zelfs dan weten we nog niet alles.

Daarom doen wetenschappers al vele eeuwen onderzoek naar seks en alles wat er bij komt kijken. Ze hebben duizenden onderzoeken uitgevoerd naar seks. En zelfs dan weten zij ook nog niet alles over seks. Dacht jij dat je alles weet wat er te weten valt over seks?

41 bijzondere seksweetjes

Je hebt misschien de basis onder de knie, maar de kans is groot dat het daarbij blijft. Want als we je zouden vragen naar deze bijzondere seksweetjes, dan verwachten we dat je deze seksfeitjes nog niet kent. Van het percentage dromen met seksuele inhoud tot de reden waarom een linker teelbal vaker lager hangt dan de rechter: dit zijn 41 seksweetjes die iedereen moet kennen.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

 1. Van alle vrouwen die seksueel actief zijn hebben lesbiennes de meeste orgasmes.
 2. De angst om een erectie te krijgen, te zien of eraan te denken wordt ithyphallofobie genoemd.
 3. Ongeveer 6% van de Nederlandse mannen heeft een erectieprobleem.
 4. De vibrator werd 1880 uitgevonden en was bedoeld om als een medisch hulpmiddel voor mannen, voor gebruik op verschillende lichaamsdelen om pijn, spinale aandoeningen en doofheid te behandelen.
 5. De gemiddelde man heeft 11 erecties per dag en 9 erecties per nacht.
 6. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de penis eigenlijk helemaal geen bot of spier.
 7. De gemiddelde lengte van een penis in erectie is tussen de 12,95 en 13,97 cm.
 8. Mannen die geen erectie kunnen krijgen, kunnen nog steeds een orgasme hebben.
 9. 40% van de Nederlandse mannen masturbeert wekelijks, terwijl slechts 14% van de vrouwen dit doet.
 10. Elke ejaculatie produceert gemiddeld ongeveer één theelepel of 3,4 millimeter (ml) sperma. Dit kan variëren en is afhankelijk van vele factoren.
 11. De populairste seksfantasie van mensen is seks met meerdere partners.
 12. Ongeveer 1% van de mensen identificeert zich als aseksueel.
 13. 1,8% van de seksueel actieve mensen heeft zich in het afgelopen jaar beziggehouden met BDSM. Het gaat om 2,2% van de mannen en 1,3% van de vrouwen.
 14. 75% van de Nederlandse 25-plussers heeft niet meer dan drie keer per maand seks.
 15. Geslachtsgemeenschap wordt ook wel ‘copuleren’ genoemd, ‘de broek vol jong’n jaag’n’, ‘de puddingbuks doorladen’ en ‘van Wippestein gaan’.
 16. In het oude Egypte hielden ze openbare masturbatieceremonies waarbij de mannen in de Nijl masturbeerden om te zorgen voor een overvloed aan water voor gewassen. Ze geloofden dat eb en vloed van de Nijl werd veroorzaakt door de ejaculatie van hun god.
 17. De vagina wordt ook wel ‘botergrot’ genoemd, ‘voorbips’, ‘broodje rosbief’ en ‘natte la’.
 18. De vrouw bovenop is het standje met het grootste risico op een penisbreuk.
 19. 22% van de Nederlandse vrouwen en 6% van de mannen heeft seks tegen de wil meegemaakt of is gedwongen om seksuele dingen te doen die ze niet wilden.
 20. Mannen raken meer van streek door fysiek vreemdgaan, vrouwen meer van emotioneel vreemdgaan.
 21. 8% van de dromen gaan over seks.
 22. 97% van de mensen heeft ten minste één seksuele fantasie.
 23. 28% van de mannen en 67% van de vrouwen heeft ooit (of vaker) een orgasme gefaket.
 24. Mannen verbruiken gemiddeld 4,2 calorieën per minuut seks, vrouwen 3,1 calorieën per minuut.
 25. 25% van de vrouwen kan een orgasme krijgen tijdens vaginale geslachtsgemeenschap.
 26. Heteroseksuele vrouwen bereiken in 65% van de gevallen een climax.
 27. De linker teelbal hangt meestal lager dan de rechter voor rechtshandige mannen. Het tegenovergestelde geldt voor linkshandigen.
 28. Vreemdgaande mannen sterven vaker tijdens seks dan trouwe mannen. Een plotseling overlijden tijdens de daad komt significant vaker voor wanneer een man bij een minnares is in tegenstelling tot zijn vrouw of partner.
 29. Gemeten op een stopwatch duurt het gemiddeld 5 tot 7 minuten voordat een man een orgasme bereikt en klaarkomt. Maar varieert echter van minder dan een minuut tot meer dan een half uur.
 30. Chlamydia is de meest voorkomende bacteriële soa in Nederland.
 31. De clitoris heeft 8.000 zenuwuiteinden, het dubbele van de hoeveelheid zenuwuiteinden die in de penis aanwezig zijn.
 32. Op het eiland Mangaia in de Stille Zuidzee hebben jongens van 13 jaar seks met oudere vrouwen die hen de fijne kneepjes van het vak leren en hoe ze hun partner het beste kunnen plezieren.
 33. De borsten van vrouwen kunnen tot 25 procent opzwellen als ze opgewonden zijn, wat ze supergevoelig maakt.
 34. Sommige Iraanse mannen ‘breken’ expres hun penis. Met een handeling die bekendstaat als taqaandan, houden ze het onderste deel van hun stijve penis met één hand vast om vervolgens snel en pijnloos het bovenste deel te breken – een gewoonte die lijkt op knokkels kraken.
 35. Mannen denken gemiddeld 19 keer per dag aan seks.
 36. Masturberen door een man wordt ook wel ‘afkarnen’ genoemd, ‘de Duitse helm poetsen’, ‘voorhuidjoggen’ en ‘stengelzwengelen’.
 37. De gemiddelde seks-sessie telt 100 tot 500 stoten.
 38. De vagina is gemiddeld 6,3 centimeter lang en 3,3 cm breed op het breedste punt.
 39. Mannen en vrouwen die roken reageren langzamer op seks en komen moeilijker klaar. Studies tonen ook aan dat mannen die stoppen met roken sterkere, langdurigere erecties hebben.
 40. Als twee mensen tien seconden kussen, wisselen ze 80 miljoen bacteriën uit.
 41. Bijna 50 procent van de mannen en vrouwen die glijmiddel gebruiken, zegt dat de vloeibare gel het makkelijker maakt om een climax te bereiken.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie