Soft spot: 11 tekenen dat je een zwak voor iemand hebt

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
6 minuten leestijd

De meeste mensen hebben een zwak voor iets. Het kan chocolade zijn, schattige hondjes of een concept, zoals de underdog. Zo weet je bijvoorbeeld dat een inzet op de underdog niet de beste keuze is, maar omdat je er een zwak voor hebt zet je alsnog in op de partij die waarschijnlijk gaat verliezen. De underdog is je zwakke plek. Maar je kunt niet alleen een zwak voor iets hebben: het kan ook een iemand zijn.

Wat is een zwak hebben voor iemand?

Als je een zwak voor iemand hebt, betekent dit dat je een sterke voorkeur voor deze persoon hebt. Diegene heeft je ‘zwakke plek’ geraakt. Het is iemand die belangrijk voor je is. Je voelt je emotioneel kwetsbaar bij deze persoon, meer dan bij anderen. Het is iemand waarmee je een emotionele connectie hebt die niet geëvenaard kan worden.

Een zwak hebben voor iemand gaat vaak over een aantrekkingskracht. Daarom associëren we de uitdrukking vaak met romantische liefde en relaties. Maar je kunt ook net zo goed een zwak hebben voor een vriend of vriendin. Maar hoe weet je nu of je een zwak voor iemand hebt?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

11 tekenen dat je een zwak hebt voor iemand

Soms kan het best lastig zijn om erachter te komen hoe jij je over iemand voelt. Weet iemand je zwakke plek te raken? Is deze persoon je soft spot? Dit zijn 11 tekenen die vertellen dat je een zwak voor iemand hebt.

1. Je behandelt de persoon anders

Je vindt het belangrijk om anderen goed te behandelen. De manier waarop je ze behandelt, bepaalt immers de manier waarop ze jou zullen behandelen. Maar als je een zwak voor iemand hebt, dan behandel je deze persoon anders. Je laat meer toe, geeft meer van jezelf en laat deze persoon dichterbij komen dan anderen.

2. Je denkt vaak aan de ander

Je weet pas echt dat je een zwak voor iemand hebt als je diegene nooit meer ziet, maar toch nog vaak aan deze persoon denkt. Bijvoorbeeld voor het slapengaan of direct nadat je opstaat. Als iemand je soft spot is, dan merk je dat je gedachten constant richting deze persoon gaan.

3. Je probeert alles uit wat de ander leuk vindt

Je hebt eigenlijk een hekel aan bordspelletjes. Maar als de persoon voor wie je een zwak hebt vraagt of je een spelletje wilt doen, kun je gewoon geen ‘nee’ zeggen. Je wil namelijk niet alleen indruk op de ander maken, je wil ook een gedeelde interesse met ze hebben.

4. Je wilt altijd met diegene praten

Wanneer je een zwak voor iemand hebt is het moeilijk om te stoppen met praten. Gesprekken zijn moeiteloos. Het is namelijk fijn om het met iemand over alles te kunnen hebben. Je zit op dezelfde golflengte en daardoor voelt het alsof je helemaal jezelf kunt zijn bij deze persoon.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Je kunt niet boos op deze persoon worden

Het is gemakkelijk om boos te worden op iemand die je iets heeft aangedaan of je heeft teleurgesteld. Maar het lukt je gewoon niet om boos te worden op iemand waar je een zwak voor hebt. Zelfs als ze het meerdere keren verpesten, toon je begrip in plaats van boos op ze te worden.

6. Je zult diegene altijd verdedigen

Als iemand je weak spot is, ben je meer dan klaar om voor deze persoon te vechten. Dit betekent dat je ze altijd zult beschermen en verdedigen. Het is een biologische drang om het op te nemen voor mensen waar je een zwak voor hebt.

7. Je vindt hun gebreken niet erg

Wanneer je een zwak voor iemand hebt, plaats je deze persoon op een voetstuk. Het maakt niet uit dat ze gebreken hebben, want ze kunnen eigenlijk maar weinig fout doen.

8. Je maakt altijd tijd voor ze vrij

Wanneer je een zwak voor iemand hebt, dan maak je altijd tijd vrij voor diegene. Zelfs als het niet kan. Het maakt niet uit hoe druk je het hebt, er is altijd een klein momentje vrij in je drukke agenda om de ander te spreken.

9. geeft veel om de ander

Als mens is het normaal dat je om andere mensen geeft. Maar als je een zwak voor iemand hebt, is dit net wat meer. Bovendien doe je ook net wat meer je best om te laten zien dat je om de ander geeft.

10. Je vrienden en familie zien het ook

Wanneer je dierbaren ook zien dat je een zwak voor iemand hebt, dan is dit een onmiskenbaar teken. Ze kennen je goed genoeg om te zeggen dat deze persoon een speciaal plekje in je hart heeft gevonden.

11. Je kunt geen ‘nee’ tegen deze persoon zeggen

Je bent iemand die stevig in z’n schoenen staat en bij jou betekent ‘nee’ ook echt ‘nee’. Behalve voor die ene persoon voor wie je een zwak hebt. Het is iemand die meer kan maken dan anderen. En daardoor betekent ‘nee’ bij jou soms ook ‘ja’, maar niet bij iedereen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie