Home LGBTQ Seksualiteit jonge vrouwen verandert: 4 grafieken tonen de laatste trends

Seksualiteit jonge vrouwen verandert: 4 grafieken tonen de laatste trends

2 minuten leestijd
0
seksuele oriëntatie

Homo, hetero en lesbisch: de drie termen zijn niet meer genoeg om alle seksuele oriëntaties te beschrijven. Het is voor Tinder reden geweest om af te stappen van de binaire man/vrouw indeling van de gebruikers van de app, omdat het gewoon niet meer van deze tijd is.

Nu mag je 3 van de 9 seksuele oriëntaties kiezen om deze – wel of niet – in je profiel te tonen. Tinder is overigens niet de enige app die de veranderingen in seksualiteit heeft opgemerkt – een trend die vooral onder jonge vrouwen speelt.

Jonge vrouwen wijzen heteroseksualiteit af

De meeste volwassenen identificeren zichzelf als heteroseksueel. Zij voelen zich enkel aangetrokken tot leden van het andere geslacht en hebben alleen seks met deze mensen. Zowel mannen als vrouwen. Maar hoewel het percentage heteroseksuele mannen de laatste jaren ongeveer gelijk is gebleven, wijzen steeds meer vrouwen deze exclusieve heteroseksualiteit af. Vrouwen van 18 tot 29 jaar beschrijven hun seksuele oriëntatie steeds vaker op andere manieren, zo blijkt uit recent onderzoek.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Sean Massey en collega’s van het Binghamton Human Sexualities Research Lab in New York bestuderen al tien jaar het seksueel gedrag van jongvolwassen. In elk van deze onderzoeken vroegen ze de deelnemers om hun geslacht en seksuele voorkeur.

In het verleden hadden ze nog nooit gekeken hoe deze gegevens in de loop van de tijd waren veranderd. Als ze al waren veranderd. Totdat ze de gegevens van al deze jaren naast elkaar legden om deze 4 grafieken te maken.

De aantrekkingskracht van vrouwen verandert

In de afgelopen tien jaar meldden steeds minder jonge (Amerikaanse) vrouwen dat ze zich uitsluitend aangetrokken voelen tot leden van het andere geslacht. Mannen in dezelfde leeftijdscategorie meldden daarentegen dat hun aantrekkingskracht op het andere geslacht ongeveer gelijk bleef. Op wie de deelnemers zich aangetrokken voelen:

aantrekkingskracht

Vrouwen hebben vaker seks met vrouwen

In het afgelopen decennium meldden meer vrouwen dat ze seks hebben met leden van hetzelfde geslacht. Mannen van dezelfde leeftijd meldden daarentegen dat hun seksuele interacties tussen mensen van hetzelfde geslacht ongeveer gelijk bleven. Met wie de deelnemers seks hebben:

seksueel gedrag

Minder vrouwen beperken seks tot relaties

De onderzoeken van het lab gingen niet alleen over seksuele oriëntatie en de afstand die jonge vrouwen nemen van heteroseksualiteit. Uit de resultaten blijkt ook dat vrouwen minder de neiging hebben om seks te beperken tot iemand met wie ze een relatie hebben. Op de vraag of seks beperkt moet blijven tot relaties:

seks relaties

Vrouwen kiezen vaker voor casual seks

Vrouwen hebben zich altijd minder comfortabel gevoeld bij casual seks dan mannen, maar dat is nu aan het veranderen. Terwijl het percentage mannen dat zich goed voelt bij casual seks gelijk blijft, blijft het percentage vrouwen dat zich er prettig bij voelt toenemen. Of de deelnemers comfortabel zijn met casual seks:

casual seks

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…