Seks en eten: welk voedsel windt mensen het meest op?

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
4 minuten leestijd

Eten en seks zijn twee dingen die we vaak gescheiden houden. Terwijl er een sterke relatie is tussen beiden, want je gebruikt er dezelfde zintuigen voor, zijn er maar weinig mensen die eten onderdeel maken van het seksuele ritueel. En dat terwijl de combinatie van voedsel en seks een opwindende ervaring kan zijn.

Van sommige voedingsmiddelen weten we dat ze een boost kunnen geven in de slaapkamer. Ze noemen deze ook wel afrodisiaca, voedsel waardoor je zin krijgt in seks. Maar naast dat voedsel gebruikt kan worden om je sexdrive te laten toenemen, kun je voedsel ook op een andere manier combineren met seks.

Bijvoorbeeld, wanneer was de laatste keer dat iemand jou te eten gaf? En dan bedoelen we niet de laatste keer dat iemand een bord met eten voor je neus op tafel plaatste. Wanneer werd je daadwerkelijk gevoed door een ander? Gevoed worden geeft je een vorm van kwetsbaarheid en dat kan een spannende ervaring zijn. Het is heel intiem en als je erover nadenkt… best wel opwindend? Je bent niet de enige als je antwoord ‘ja’ is.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Fantaseren over seks en eten

Justin Lehmiller van het Kinsey Institute (Indiana University) deed onderzoek naar seksuele fantasieën. Hij vroeg 4.175 deelnemers naar honderden verschillende dingen waarover ze misschien hadden gefantaseerd. In het onderzoek voor zijn boek ‘Tell Me What You Want’ stelde hij ook de vraag of de deelnemers ooit hadden gefantaseerd over seks met waarbij voedsel betrokken was – en zo ja, welk eten dat dan was.

Lehmiller ontdekte dat het vrij gebruikelijk is om ooit een keer te fantaseren over seks en eten. Meer dan 4 op de 10 deelnemers zegt namelijk ze een fantasie hebben gehad over seks en eten. Maar het is niet iets waar ze vaak over fantaseren. Slechts 1 op de 50 ondervraagden zegt dat het iets is waar ze vaak over fantaseren. Dus hoewel het niet ongebruikelijk is om ooit een keer te fantaseren over eten en seks, is het vrij zeldzaam als een terugkerende seksuele interesse.

Populairste voedingsmiddelen

Naast dat de combinatie van eten en seks redelijk gangbaar is, ontdekte Lehmiller ook dat er veel overeenkomsten zijn in de voedingsmiddelen die het meest in deze fantasieën voorkomen. De populairste voedingsmiddelen zijn:

 1. Chocolade
 2. Slagroom
 3. IJsblokjes
 4. Aardbeien
 5. Komkommers
 6. Bananen
 7. Honing

Omdat er natuurlijk veel meer voedingsmiddelen zijn die met seks gecombineerd kunnen worden, werden andere voedingsmiddelen minder vaak genoemd. Voorbeelden daarvan zijn spek, wortelen, pindakaas, ijslolly’s en pudding. En dan zijn er ook nog een aantal eigenaardige soorten voedsel die door slechts één persoon werden genoemd. Een paar voorbeelden:

 • “Lamsstoofpot. Het is een ‘Hunger Games’-ding.”
 • “Een bijgerecht zoals rijst of aardappelpuree, meestal bij mij als hoofdgerecht.”
 • “Alles waar een man op kan ejaculeren, wat vervolgens wordt gegeten.”
 • “Hondenvoer.”
 • “Druiven ingebracht in lichaamsopeningen en vervolgens eruit gezogen en gegeten.”
 • “Hot dog broodjes.”

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie