Wat is een afrodisiacum? De natuurlijke ingrediënten van een beter seksleven

Jay
Door Jay
11 minuten leestijd

Soms zijn er van die woorden die je al meteen in de stemming kunnen brengen. Afrodisiacum is zo’n woord. Het woord afrodisiacum heeft immers wat mysterieus, wat zweverigs, en toch zeker iets erotisch. Dat erotische kunnen we bij afrodisiaca op een vrij makkelijke manier ervaren, want met een weloverwogen voedingsmiddel kun je zomaar voor meer lust in je leven zorgen. Hoe we dat bedoelen?

Dat sommige delicatessen niet alleen erg lekker kunnen zijn, maar ook zo een erotische rol kunnen hebben. Sommige afrodisiaca worden als erotisch beschouwd, omdat ze onze zintuigen op een sterke manier prikkelen.

Wist jij dat asperges bijvoorbeeld al een prikkelende rol hebben? En hoewel smaken verschillen, zullen veel mensen het erover eens zijn dat ze nog lekker zijn ook. We vertellen je meer over afrodisiaca en komen met een uitgebreide lijst met voedingsmiddelen die jouw seksleven naar een nieuw hoogtepunt kunnen brengen. Maar let op: lang geleden waren sommige afrodisiaca zelfs verboden…

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Wat is een afrodisiacum?

Het woord afrodisiacum is afgeleid van de naam van Aphrodite. Dit was volgens de Griekse mythologie de godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de schoonheid. Een afrodisiacum is al met al niets anders dan een middel dat wordt gebruikt met het doel de geslachtsdrift te stimuleren. Nu doelen we daar in dit geval niet mee op stimulerende pillen of niets van die aard, maar op middelen die werken vanwege hun plantaardige, minerale of zelfs dierlijke oorsprong.1

Door de hele geschiedenis heen is er al gezocht naar afrodisiaca. In de meeste culturen waren er wel substanties aanwezig die zouden helpen tijdens het leveren van seksuele prestaties. Toch is van de meeste van deze middelen nooit de werking bewezen en gaat het vooral om eigen ervaringen en urban legends. Afrodisiaca kunnen hoe dan ook op verschillende manieren de seksuele prestaties beïnvloeden. Zo kunnen afrodisiaca:

  1. De geslachtsdrift opwekken.
  2. Meer potentie teweegbrengen.
  3. Het seksuele plezier versterken.

De beste afrodisiaca

Dat brengt ons weer bij de vraag welke specifieke afrodisiaca een seksuele werking hebben en wat hun rol precies is. Gelukkig zijn er aan opties geen gebrek, want je hebt nogal wat afrodisiaca om uit te kiezen. Al liggen ze niet allemaal even voor de hand.

kruiden

De verboden kruiden

Zo kwam schrijfster Isabel Allende in 1998 al eens met verboden kruiden als anijs. In veel culturen wordt anijs gebruikt om de liefde te stimuleren tussen mensen die net met elkaar getrouwd zijn terwijl het ook wordt gebruikt om de impotentie te genezen. Dan is er ook basilicum. Dat gebruiken we vandaag uiteraard als smaakmaker en kruid, maar ooit behoorde het tot de verboden kruiden. Wel wordt basilicum gelinkt aan vruchtbaarheid en een hoop hartstocht.

Borage en bernagie zullen je mogelijk iets minder zeggen, maar ook deze kruid stimuleert wellust. Datzelfde geldt voor gember, terwijl kardemom, in bepaalde tantristische rituelen wordt ingezet als symbool van het vrouwelijke geslachtsdeel. Dan heb je ook nog saffraan, die we niet geheel ontoevallig in een hoop oosterse gerechten tegenkomen. In oosterse culturen wordt saffraan namelijk gezien als een middel met een stimulerende werking.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Afrodisiaca in vlees

Naast de kruiden beschikken ook verschillende soorten vlees afrodisiaca. Dat is in Italië vooral het geval bij rauw vlees. Zo ken je vast wel de carpaccio die bestaat uit dunne plakjes rauw vlees die niet alleen verrukkelijk smaken, maar ook meer lust teweeg brengen. Van geitenbok krijg je ook meer seksuele energie, al is dit wel met name bedoeld voor de heren onder ons. Houd wel rekening met een taai stuk vlees dat een sterke geur heeft.

Ook de testikels van dieren doen het goed en dat is vooral veel Aziaten reden om apentestikels te eten, terwijl in de Verenigde Staten vooral lamstestikels of rundtestikels worden geconsumeerd. Om er nog een bepaalde charme aan te geven worden deze testikels in de Verenigde Staten ook wel bergoesters genoemd. Dat zorgt er in ieder geval dat het net even iets lekkerder, uhm, minder vies klinkt. Ook het lever van dieren zouden voor meer seksuele stimulering zorgen. Houd ook hier rekening met een hele sterke smaak en geur.

slang schildpad

Zinnenprikkelende afrodisiaca

We hebben al een paar afrodisiaca benoemd die het waarschijnlijk niet meteen tot de menulijst van de meeste mensen zullen schoppen, maar er zijn er nog veel meer die, laten we zeggen, niet bepaald appetijtelijk klinken. Zo kun je in Taiwan schildpadden en slangen uitkiezen die voor je bewaard worden in aquaria en kisten (ja, dat is inderdaad misselijkmakend). Je mag daarbij in elk geval je keuze maken uit de slang of schildpad die jij wilt eten en de dieren worden ter plekke voor je onthoofd terwijl het bloed wordt gemengd met een sterke likeur en suiker. Terwijl je dit drinkt, wacht je op je gegrilde slang of schildpaddensoep.

Enfin, je snapt dat niet iedereen op deze delicatessen zit te wachten, maar ze zouden zinnenprikkelend werken en er bovendien voor zorgen dat je calorieën verbrandt. Een ander opmerkelijk iets is zwaluwnestjessoep. In de Chinese oudheid werd deze soep gegeten om de lusten van de keizer te stimuleren en nog altijd zijn er mannen die geloven in de erotische kracht van deze wat ongebruikelijke zwaluwnestjes.

Prikkelingen uit de zee

Inktvissen worden iets meer gegeten dan bovenstaande gerechten, maar toch zullen de meeste mensen niet met grote regelmaat inktvissen of octopussen eten. In Zuid-Europa zijn inktvissen wel weer heel gebruikelijk en dat merk je in Spanje bijvoorbeeld aan de zwarte rijst waar inktvis in zit. Dit gerecht zou zelfs zo stimulerend werken dat nonnen en weduwen werden aangeraden om het niet te eten. Garnalen en andere zeevruchten zijn al een stuk populairder in ons land en hebben ook een stimulerende rol.

Zee-egels zijn in zowel Zuid-Amerika als in Aziatische landen een belangrijk afrodisiacum en dat komt onder meer door de diepe geur van de zee die je in de zee-egels proeft. De zee-egels zouden zelfs meer prikkelen als oesters, waarvan de meeste mensen ook zullen weten dat deze door de geschiedenis heen een erotische rol hebben gespeeld.

De rol van eieren

Eieren zouden ook zo hun werking hebben, al moet je dan niet meteen denken aan een magische werking van een gebakken eitje of een omelet. Eieren zorgen ervoor dat ouderen meer temperament krijgen en dat de lusteloosheid wordt genezen. Daarnaast zouden eieren de uitgedroogde buiken van onvruchtbare vrouwen weer vruchtbaar maken.

Voor sommige Chilenen is dat reden om de eieren daarom volledig rauw te eten. Ook zou de mannelijkheid met de rauwe ei een boost krijgen. Een iets andere soort ei is kaviaar, maar dan hebben we het wel meteen over één van de allerduurste afrodisiaca die er maar bestaat. Wist je dat alleen de bovengenoemde zwaluwnesten nog duurder zijn dan kaviaar?

fruit

Verboden vruchten

Ook de vruchten en noten mogen we niet vergeten. Aardbeien en frambozen hebben vooral een symbolische rol. Zo worden zij door sommige fantasierijke mensen gezien als kleine tepeltjes die de liefde zouden aanwakkeren. Amandelen staan weer voor een hoop passie en vruchtbaarheid en voor veel Arabieren is dat reden om ze veel te consumeren.

Kijken we naar het christelijke geloof dan weten we natuurlijk dat de appel voor een hoop verleiding zorgt terwijl avocado’s op sommige plekken ook een stimulerende rol zou spelen. En als we het met aardbeien en frambozen dan toch al over de figuurlijke rol gaan hebben, dan mag je ook de banaan niet vergeten. In de tantra staan bananen voor erotische energie.

Abrikozen en pruimen roepen stoute associaties op. Dadels schijnen weer de mannelijke potentie te verhogen, net als de vrouwelijke koketterie. Het is om deze reden dat gegiste sapjes uit de kroon van de dadelpalm zinnenprikkelend zou werken. Onder de naam palmwijn wordt deze likeur verkocht en voor de mensen die het willen geloven wordt dit gedaan onder de mom van de stimulerende werking.

Onder de Romeinen waren druiven heel erg populair en op de gemiddelde orgie waren dan ook altijd druiven te vinden. Granaatappels zorgen ook voor meer zin, terwijl de standaard peerperzik en abrikoos ook de nodige associaties oproepen. Dat heeft uiteraard weer alles te maken met de enigszins sensuele vormen van de vruchten, net als de zachtheid en sappigheid. Het zal je dan ook weinig verbazen dat de abrikoos vaak wordt verwezen naar het vrouwelijke geslachtsdeel terwijl datzelfde geldt voor pruimen en vijgen.

Toverdrankjes

Natuurlijk mogen we ook de drankjes niet vergeten, want zo is er een hele reeks aan likeurtjes die je absoluut niet mag missen. Sterker nog: voor de lezers die wel eens van een drankje houden, kan dit een welkom alternatief bieden op bijvoorbeeld de eerder genoemde rundtestikels. De drankjes liggen op zich wel redelijk voor de hand, want met absintamarettobénédictine, en champagne kom je al een heel eind.

Indianen uit Mexico gebruiken verder sarsaparilla om mannen zonder pit het mannelijk vuur weer op gang te brengen. En we hebben allemaal wel eens gehoord over de Spaanse vlieg. Die kan mannen een knaller van een erectie geven, maar vanwege de irritatie van de urinewegen, komt dit niet zonder bijeffecten.

Marihuana en hasj zouden eveneens stimulerend werken, maar dan zou je dus een uitstapje moeten maken naar de softdrugs. Of je dat ervoor over hebt om meer lust te krijgen, betwijfelen we, maar je hebt in ieder geval een hoop afrodisiaca om je seksleven meer vuur te geven. Aan jou de keuze.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie