Calorieën verbranden met seks? Dit is het calorieverbruik per standje

Jay
Door Jay
13 minuten leestijd

Iedereen weet dat sporten gezond is. Toch zijn er een hoop mensen die niet zo sportief zijn aangelegd, of door alle recente toestanden met het coronavirus, gewoon even niet naar de sportschool kunnen. En zelfs dan nog: zelfs de meest fanatieke sporters onder ons hebben van die avonden dat ze geen zin hebben om de deur uit te gaan.

Gelukkig zijn er hele andere activiteiten die ervoor zorgen dat je toch calorieën kunt verbranden en we moeten zeggen: ze zijn nog leuk uit. Want wat dacht je van een vrijpartij? Er is alleen één voorwaarde: het moet wel een stevige knalsessie worden, want met laffe stootjes en slap geaai kom je uiteindelijk niet zo heel ver.

Ons advies? Om zo snel mogelijk het bed in te duiken met je partner, vooral nu jullie samen in quarantaine zitten en waarschijnlijk niet zoveel kanten op kunnen. Seks verbetert namelijk niet alleen je bloedtoevoer, maar zorgt er ook voor dat je hart sterker wordt en dus dat je er flink wat calorieën mee verbrandt.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Sterker nog: de calorieverbranding tijdens de seks is zelfs reden geweest voor verschillende onderzoeken en de resultaten daarvan? Tja, laten we zeggen dat we je bijna zouden willen aanmoedigen om zo snel mogelijk van bil te gaan.

Calorieën verbranden met seks

Dat betekent uiteraard wel dat jullie je best moeten doen, want met een hit-and-run sessie van 20 seconden schiet je natuurlijk niets op. Het aantal calorieën dat je tijdens een vrijpartij verbrandt, hangt namelijk heel erg af van de intensiteit waarop de verschillende posities worden uitgevoerd. Om je een idee te geven: 30 minuten hevig zoenen kan ervoor zorgen dat je veel meer calorieën verbrandt dan een (te) rustige missionaris tussen jou en je partner.

Dus ben je overtuigd van je explosiviteit en wil je serieus calorieën verbranden tussen de lakens? Dan is het cruciaal dat je daar op een dolenthousiaste manier mee aan de slag te gaan. Seksuologe Yvonne K. Fulbright raadt haar lezers bijvoorbeeld aan om zo actief en creatief mogelijk te blijven tijdens de vrijpartijen. Niet alleen is dat voor de ‘sportieve’ prestaties een stuk beter; het zorgt er ook voor dat jullie de regelmaat en het plezier erin houden.

Even 2 glazen wijn weg vrijen

En als je het goed doet? Dan verbrand je tijdens jullie gezamenlijke work-out zomaar even 2 glazen wijn. Moet je wel het nodige uithoudingsvermogen voor hebben, maar goed, het is mogelijk (you can do it!). Met zo’n 40 minuten kom je al een heel eind. En laten we eerlijk zijn: een stevige vrijpartij is toch zoveel leuker dan jezelf afmatten op die vervelende loopband?

Eigenlijk is het vrijen daarmee ook een soort van cardiotraining, maar dan met de kleren uit. Met een beetje geluk wordt het een langdurige activiteit en raak je, net zoals op de loopband, ook buiten adem. Is dat niet stiekem lekker als je door dit soort activiteiten weer eens buiten adem raakt? Brengt ons meteen bij één van de bijeffecten (waar we later in dit artikel nog op terug zullen komen): dat je hart en longen er sterker door worden.

acrobat

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Gemiddeld aantal calorieën

Volgens Yvonne K. Fulbright’s boek The Better Sex Guide moet je er daarom zoveel mogelijk aan doen om het seksen als een soort van sport te zien. Vooral nu de meeste sportscholen dicht zijn is het van belang om er zoveel mogelijk uit te halen met je partner.

Met een vrijpartij van ongeveer 30 minuten verbrand je bijvoorbeeld al tussen de 15 en de 350 calorieën. Zorg er daarbij uiteraard wel voor dat je de actieve rol op je neemt, want dan loopt de calorieteller ineens nog veel harder. Ook een langere sekssessie dan een half uur brengt nogal een hoop teweeg, want als jullie echt van aanpakken weten dan kunnen jullie tot wel 1650 calorieën verbranden.

Hoe je dit berekent?

Vraag je je natuurlijk wel af hoe dit soort getallen allemaal worden uitgerekend. Want dat seks voor veel dingen goed kan zijn, dat is op zich niets nieuws. Maar of het in de werkelijkheid echt net zo goed als een tijdje op de loopband of een paar rondjes om het huis rennen? Nou, laten we zeggen dat je voor jezelf nu kunt uitrekenen hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het vrijen. Daarbij is niet alleen de duur van belang, maar bijvoorbeeld ook jouw gewicht.

Toelichting

Voor deze berekening wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde MET waarde van sex. De MET- waarde van sex = 1,2. Deze MET waarde wordt vervolgens vermenigvuldigd met het gewicht in kilogram, dan met 0,0175 en met het aantal minuten van de seksuele activiteiten. Benieuwd hoe je voor jouw eigen vrijpartij het aantal calorieën uitrekent? Vul dit formulier in en bereken hoeveel calorieën je verbrandt met seks op basis van gewicht en tijd.

Calorieverbruik per standje

En om je alvast in de stemming te brengen, komen we ook met een overzicht van wat het calorieverbruik per seksueel standje is. Zo kun je in elk geval heel gericht te werk gaan:

9. Orale seks

Zo verbrand je met zowel 30 minuten orale sex ontvangen als geven al zo’n 60 calorieën. Zet die tong dus maar aan het werk. Halverwege even ruilen en die 30 minuten zijn zo voorbij.

reverse cowgirl

8. Omgekeerde cowgirl

100 calorieën voor de reverse cowgirl, vinden we eerlijk gezegd een beetje teleurstellend. Tijdens zo’n 35 minuten op en neer en heen en weer verbrand je er slechts 110 calorieën mee. Aan de andere kant heeft dit standje wel als grote voordeel dat je enorm aan je been- en buikspieren werkt. Dus mocht het wat tegenvaller qua aantal calorieën, dan nog raden we je alsnog aan om de reverse cowgirl mee te nemen in je volgende trainingssessie.

7. De missionaris (man bovenop, vrouw op de rug)

De missionaris is goed voor 112 calorieën. Bij een stevige missionaris kun je uitkomen op zo’n 100 calorieën per 30 minuten. En dan hebben we het in dit geval alleen over de vrouw die op d’r rug ligt: 100 calorieën terwijl je achterover ligt, zo slecht is dat niet als je het aan ons vraagt. Het minder goede nieuws? Dat je wel even afhankelijk bent van de ander. Die moet de 30 minuten wel zien vol te maken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

6. Rechtopstaand

Met z’n tweeën rechtop staan, zorgt ervoor dat je gemiddeld zo’n 112 calorieën verbrandt. Nu zal de ‘gever’ waarschijnlijk wel iets meer verbranden dan de ‘nemer’, dus in het meest ideale geval zorgen jullie ervoor dat jullie allebei stevig werk verzetten.

5. Echte orgasme

112 kcal voor een echte orgasme bij de vrouw. Vinden we niet zo heel veel, maar er is goed nieuws. Bij een fake orgasme verbrand je namelijk nog meer calorieën. Raar maar waar.

kruiwagen

4. De kruiwagen

Wat we hiermee bedoelen? Dat de man achter de vrouw staat en de benen in de lucht vasthoudt alsof ‘ie een kruiwagen vast heeft. Al met al is dit goed voor 216 calorieën.

3. Fake orgasme

315 kcal en dat is inderdaad meer dan de echte orgasme. Acteren kost nogal wat energie en blijkbaar ‘overact’ je als vrouw dus zodanig dat je nog maar calorieën verbrandt. Nu weten we alleen niet zo goed wat we je moeten aanraden, want we kunnen wel gaan lopen zeggen dat je moet gaan faken, maar toch hoopt elke vrouw natuurlijk op een echte orgasme.

2. Doggystyle

Dit is niets anders dan ‘op zijn hondjes’ en dat is toch wel meteen één van de meest favoriete standjes van veel mensen. Gelukkig zien we dat ook terug in het aantal energie dat er in het doggystyle standje wordt gestoken. Zo verbrand je namelijk maar liefst 326 calorieën. Zet ‘m op dus!

italiaanse kroonluchter

1. Italiaanse Kroonluchter

Toch is de Italiaanse Kroonluchter de ongekende nummer 1 in de lijst, althans als het om het aantal calorieën gaat. Met deze work-out knal je namelijk 912 calorieën per uur af. Wat je daarvoor moet doen? Nou, in eerste instantie helpt het nogal als je lenig bent.

De man gaat in ieder geval op z’n rug liggen en houdt de benen gewoon naast elkaar. De vrouw ligt met de rug achterover tegen de man aan. Vervolgens plaatst ze de voeten op de grond of matras en tilt ze zichzelf vanuit de heupen op. Als het klopt, hangt de vrouw nu in een soort van brug boven de man. De man maakt dezelfde beweging met z’n heupen, maar dan in de tegenovergestelde richting. Volg je het nog? Zo niet, dan laten we je fantasie haar werk doen.

Waar seks nog meer goed voor is

Los van de nodige calorieën verbranden, is seks voor nog veel meer andere dingen goed. Dus mocht je sowieso niet zo sportief zijn aangelegd, dan heb je nog heel wat andere redenen om toch een potje goed te seksen. Wat dacht je namelijk van?

  • Seks maakt je mooier: heb je wel eens in de spiegel gekeken na de seks (niet direct na natuurlijk) en dat je ineens bedacht hoe goed je eruit zag? Dat is bij zowel mannen als vrouwen het geval en dat is weer te verklaren door de productie van oestrogeen. Dat hormoon zorgt er onder meer voor dat je huid en haar er beter uit komt te zien. Het zweten zorgt er bijvoorbeeld voor dat de huid beter reinigt.
  • Seks werkt bovendien kalmerend en werkt uitstekend tegen het verlagen van stress en depressie.
  • Heb je een te bloeddruk? Een goede vrijpartij werkt ook bloeddrukverlagend.
  • Vrijen doet wonderen voor je immuunsysteem: al vanaf één sessie per week maakt je lichaam meer immunoglobuline aan. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat verkoudheid wordt tegengegaan. Bij twee vrijpartijen per maand worden vrouwen ook al een stuk minder vatbaar bent voor ziektes.
  • Je emotionele bewustzijn wordt enorm verhoogd wat weer het gevolg is van het liefdeshormoon oxytocine. En hoe meer liefde in de wereld, hoe beter dat natuurlijk is.
  • Tijdens een goede orgasme worden er verschillende hersencellen aangemaakt en komt het hormoon prolactine vrij, welke weer gebruikt wordt tegen ziektes als Parkinson en Alzheimer.
  • Last van hoofdpijn? Na seks is het meestal weer weg! Dat heeft te maken met het wonderlijke endorfine. Dit maakt een fijn gevoel aan en vermindert de pijndrempel ook aanzienlijk, waardoor je hoofdpijn na een goede vrijpartij zo goed als verdwijnt.
  • Van seks ga je sowieso stralen, zowel de mannen als de vrouwen. Jullie hebben immers genoten, hebben een sexy en onoverwinnelijk gevoel en dat zie je ook terug in een mooie gloed.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie