Seksdates tijdens de coronacrisis? ‘Nu ff niet’ zeggen homo’s

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
2 minuten leestijd

Seksdate? ‘Nu ff niet’, zeggen prominente homo’s. Met de hashtag #NUffNIET! roept de homo- en bi-gemeenschap op om elkaar vooral online op te zoeken, maar seksdates uit te stellen. Ze sporen iedereen aan af te zien van fysieke contacten tot de coronacrisis voorbij is. Bescherm jezelf en anderen tot de gevaren van het virus zijn geweken.

1,5 meter, geen seks

Hoewel het nieuwe coronavirus geen soa is, verloopt de overdracht net als bij een soa van mens op mens. Juist om deze reden wordt iedereen in Nederland gevraagd om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. En dat betekent dus ook dat fysieke contacten niet gewenst zijn, met uitzondering van je vaste partner.

Inhoud van deze pagina

Een seksdate met iemand die niet je partner is, valt niet onder de uitzonderingen. Ook niet als je geen klachten hebt. Als iets niet mag dan is de verleiding om het te doen groter, maar in het geval van het coronavirus loop je een heel groot risico als je wel afspreekt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

De homo gemeenschap roept op om alle seksdates uit te stellen tot de crisis voorbij is. Ouderwets de rechterhand erbij pakken, groepsseks op afstand, virtuele seksdates en andere inventieve oplossingen zijn de enige reële opties om veilig te blijven. Ze roepen op om vooral door te gaan met het gebruik van dating apps om met elkaar in contact te blijven, maar dan zonder de fysieke seksafspraken.

#NUffNIET!

De campagne is een initiatief van de Nederlandse gay community dat wordt ondersteund door het COC en Soa Aids Nederland. Alle bekende social media-kanalen worden ingezet om de boodschap te verspreiden onder de gemeenschap. Hiernaast wordt geadverteerd op de bekende gay dating apps.

Wil jij ook je stem laten horen? Gebruik dan dit kader voor Facebook (zwart of wit voor je profiel of zwart of wit voor Facebook Camera, waarmee je makkelijk je eigen #NUffNIET! filmpje kunt opnemen) en/of gebruik de hashtag #NUffNIET!

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie