Home Datingsites RichMeetBeautiful verandert strategie naar ‘miljonairsdating’

RichMeetBeautiful verandert strategie naar ‘miljonairsdating’

1 minuten leestijd
0
rmb

RichMeetBeautiful, de beruchte sugar daddy datingsite, verandert van strategie. Terwijl in België het proces tegen de leiding van de datingsite van start is gegaan zegt het bedrijf vaarwel tegen sugardating.

Miljonairsdating

De datingsite richt zich nu niet meer op de sugar daddies en babies van deze wereld maar op ‘miljonairsdating’. Het is ongeveer hetzelfde, alleen klinkt het net wat braver. Op de website wordt nu zelfs duidelijk vermeld dat het ‘geen sugar dating’ faciliteert. RichMeetBeautiful is nu een elite-matchmakerssite voor vermogende en aantrekkelijke singles en biedt ‘geen services aan mensen die financieel of anderszins willen worden verschaft’. In duidelijke taal neemt de datingsite dus afstand van het faciliteren van dating als een service.

Vorm van prostitutie?

De nieuwe strategie is het logische gevolg op de aanhoudende druk op de datingsite. In Nederland, maar vooral in België, wordt de website gezien als een vorm van prostitutie. En volgens de Belgische instanties is dit een schending van de wet betreffende de strijd tegen seksisme in de openbare ruimte. Volgens hen zouden de reclamecampagnes van de datingsite de losbandigheid en prostitutie van anderen aanwakkeren.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Hey studenten! 0,- Studentenlening?”

In 2017 plaatste RichMeetBeautiful op verschillende plekken in Europa, waaronder België en Nederland, een aanhangwagen met een groot reclamebord. Studentes werden uitgenodigd om op de datingsite tegen betaling te daten met oudere en rijke mannen, ook wel bekend als de “sugar daddy”. Als media-aandacht het doel was dan is dit bijzonder goed gelukt, maar wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

De publiciteit zorgde er namelijk ook voor dat RichMeetBeautiful op de politieke agenda kwam te staan. In Nederland werd de sugardating website niet voor het gerecht gesleept, maar in België is het proces tegen het Noorse RichMeetBeautiful en CEO Sigurd Vedal van start gegaan. De baas van de datingsite riskeert zes maanden celstraf met uitstel en een monsterboete van 290.000 euro. Ondertussen heeft de Belgische justitie internetproviders gevraagd om de sugardatingsite in België te blokkeren. Op 8 mei spreekt de rechtbank in België een vonnis uit.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …