Home Dating 7 redenen waarom hij nooit een vriendin heeft gehad

7 redenen waarom hij nooit een vriendin heeft gehad

3 minuten leestijd
0
man vrouw romantiek

Hij heeft nog nooit een vriendin gehad. En dat terwijl hij al bijna dertig is. Is er iets mis met hem? Als jij jezelf deze vraagt stelt, bijvoorbeeld omdat je match aangeeft nooit een relatie te hebben gehad, geven we je alle antwoorden die je nodig hebt. Want als een man op latere leeftijd nog nooit een vriendin heeft gehad, is er altijd een reden voor te noemen.

Het is duidelijk dat sommige mannen single zijn omdat ze ervoor kiezen om vrijgezel te blijven. Ze zijn – op dit moment in hun leven – gewoon niet zo geïnteresseerd in een vaste relatie. Anderen zijn vrijgezel vanwege de omstandigheden. Ze hebben zich altijd gericht op hun carrière of hebben tot nu toe nooit iemand gevonden met wie ze echt klikten.

Mannen kunnen er verschillende redenen voor hebben om single te blijven. Soms is het een bewuste keuze, maar vaker is het niet opzettelijk. Waarschijnlijk weten ze het zelf niet eens, of hebben ze slechts een vaag idee waarom het nooit is gelukt om een vriendin te krijgen. We vertellen je meer over de types die nog nooit een vriendin hebben gehad en waarom dat zo is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Hij heeft niet genoeg zelfvertrouwen

Dat iedereen behalve hij een vriendin krijgt laat hem niet onberoerd. Integendeel: het is rampzalig voor zijn zelfvertrouwen met vrouwen. Ondanks het feit dat hij welbespraakt is en aantrekkelijk genoeg, komt het geregeld voor dat deze man zelfvertrouwen inlevert naarmate hij langer vrijgezel is. Een vriendinloos verleden zorgt ervoor dat het steeds moeilijker wordt om een poging te wagen.

2. Hij is een loner

Heeft hij geen echte vrienden? En gaat hij liever gamen dan daten? We kennen dit type allemaal. Ze blijven hangen in hun veilige digitale wereld, een comfortzone waarin ze nooit een vrouw ontmoeten. Hun levensstijl voorkomt dat ze liefde vinden op de toevallige momenten en omdat ze niet proactief op zoek gaan op een datingapp als Lexa, verandert er helemaal niets. Tenzij ze iemand ontmoeten op het werk, is de kans op het vinden van een vriendin nihil. Het punt is dat vriendinnen niet op wonderbaarlijke wijze uit de lucht komen vallen. Dit type man blijft daar echter wel op hopen.

3. Hij heeft ‘verkeerde’ vrienden

Heeft hij geen vriendengroep waarin de mannen een vriendin hebben? Maar alleen mannen die als ‘players’ door het leven gaan? Dan is het niet zo heel gek dat hij nog nooit een vriendin heeft gehad. Zoals het gezegde luidt: waar je mee omgaat, word je mee besmet. De invloed van zijn vriendengroep kan te groot voor hem zijn geweest om iets anders te doen dan de anderen. Kortom, wanneer hij met vijf players omgaat, is hij de zesde.

4. Hij begrijpt vrouwen niet

Hoe kun je het hart van een vrouw winnen als je niet wilt begrijpen hoe haar geest werkt? Sommige mannen denken en communiceren op een manier dat alleen door mannen wordt begrepen – of door niemand anders dan henzelf. En op een manier dat vrouwen afstoot. Onwetendheid leidt tot lijden voor deze man, vooral in het datingspel. Ondanks dat hij misschien wel het huisje-boompje-beestje wil, lukt het hem maar niet: iets in hem zorgt ervoor dat hij niet in staat is om een relatie te behouden.

5. Hij heeft andere prioriteiten gehad

Als we heel eerlijk zijn, dan kunnen we niet ontkennen dat een relatie samengaat met een zekere vorm van verplichting. Tijd vrijmaken, emotioneel beschikbaar zijn en elkaar prioriteit geven: zonder deze elementen is het lastig om een relatie in stand te houden. Als hij al vroeg besefte dat hij die verplichting niet kon nakomen, is het goed mogelijk dat het een bewuste keuze is geweest om geen vriendin te nemen. Hij heeft andere prioriteiten gehad, zoals een carrière of levenservaring opdoen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

6. Hij is een slons

Om een vriendin te vinden is een bepaalde mate van aantrekkelijkheid nodig. Er moet immers één vrouw zijn die hem aantrekkelijk vindt. Voor sommige mannen is dit zelfs al te moeilijk, omdat ze zichzelf en hun omgeving niet goed verzorgen. Een gebrekkige hygiëne, een slecht gevoel voor mode, een halfslachtige poging om een baard te laten groeien: we kunnen een lange lijst opstellen met uiterlijke flaters die een dealbreaker voor vrouwen kunnen zijn.

Als hij niet de moeite neemt om iets van een basisverzorging te tonen, dan is het geen wonder dat hij nog nooit een vriendin hebt gehad. En als hij dat niet verandert, zal zijn relatiestatus ook niet veranderen.

7. Hij heeft niets te bieden

Sommige mannen zijn altijd blut. Als het salaris wordt gestort is het meteen verdwenen om achterstallige betalingen te doen. Financiële problemen zijn niet aantrekkelijk. Geldstress is wel het laatste waar je op hoopt als je een relatie begint. Zelfs vrouwen die geen golddigger zijn zullen wel twee keer nadenken voordat ze een relatie beginnen met iemand die forse schulden heeft.

Van slechte gewoonten tot negatieve eigenschappen: er kunnen veel redenen zijn waarom een man nog nooit een vriendin heeft gehad. De meeste mannen hebben echter te weinig zelfvertrouwen gehad in het benaderen van vrouwen of ze kiezen er bewust voor om zich niet te binden aan een vrouw. Aan jou om uit te vinden met welke type man jij te maken hebt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …