Home Dating Nog nooit een relatie gehad? Dit kun je nu doen om dat te veranderen

Nog nooit een relatie gehad? Dit kun je nu doen om dat te veranderen

5 minuten leestijd
0
nieuwe relatie

Er zijn mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om een relatie te hebben. Ze zien hun vrienden of vriendinnen allemaal een partner vinden en zich settelen, maar bij hen lukt het om de één of andere reden gewoon niet.

Vaak zijn het mensen die op zich best wat sociale contacten hebben. Ze hebben vrienden, vriendinnen, een leuke baan, goed contact met familie, maar die ware liefde waar ze zo naar verlangen blijft uit. En hoe ouder je wordt, hoe lastiger het vaak wordt om een partner te vinden.

Ben jij single, heb je nog nooit een serieuze relatie gehad en wil je daar verandering in brengen? Misschien heb je wat aan deze tips. We zetten de meest gangbare manieren om iemand te ontmoeten op een rijtje; voor de rest is het aan jezelf om je open te stellen voor liefde en geluk.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een datingsite, is dat wat voor mij?

Bij internetdaten denk je misschien dat dat echt helemaal niks voor jou is. Maar vergis je niet. Steeds meer mensen vinden online een leuke partner. Internetdaten is heus niet alleen bedoeld voor mensen die alleen maar uit zijn op een seksdate. Je kunt zeker een serieuze en leuke relatie krijgen met iemand die je online hebt ontmoet.

Veel hangt af van de datingsite die je kiest. Als je serieus op zoek bent naar een relatie, kies dan een datingsite die zich hier op richt. Lees reviews over datingsites en oriënteer je goed voordat je je ergens inschrijft. Onze bezoekers hebben in deze drie datingsites het hoogst beoordeeld:

Betalen voor een datingsite of niet?

Er zijn datingsites waarvoor je moet betalen en er zijn gratis datingsites. De betaalde datingsites hebben als voordeel dat ze een wat hogere drempel hebben. Iemand die er uitsluitend op uit is om iemand te bedriegen zal zich hier misschien minder snel aanmelden dan wanneer de datingsite gratis is.

Als je niet de financiële middelen hebt om je bij een betaalde datingsite aan te melden kun je ook heel goed kiezen voor een gratis alternatief. Kies wel een datingsite die zich op Nederland richt. Je hebt er niet zo heel veel aan om contact te krijgen met iemand die aan de andere kant van de wereld woont, tenzij je van plan bent om te willen emigreren.

Wees bij gratis datingsites op je hoede voor bedriegers; de drempel is laag en de kans dus wat groter dat je mensen treft met verkeerde bedoelingen. Zeker als je “desperate” bent om nu eindelijk een relatie te krijgen heb je misschien de neiging om sneller op avances in te gaan dan je zou doen als de situatie anders was geweest.

Een dating app gebruiken

Behalve datingsites zijn er ook dating apps. De bekendste van al deze apps is ongetwijfeld Tinder, maar ook Lexa is een bekende app onder singles. Ook hier maak je een profiel aan waarin je jezelf voorstelt. Het verschil met online datingsites is dat je op Tinder alleen foto’s ziet van mensen. Je swipet naar links of naar rechts al naar gelang je deze persoon leuk genoeg vindt om hem of haar te willen leren kennen. Je kunt overigens wel het profiel bekijken voordat je naar links of rechts veegt.

Als er een match is, dat wil zeggen als ook die ander jou leuk vindt, kunnen jullie met elkaar in contact komen en via de chatfunctie van de app met elkaar praten. Of deze manier van daten wat voor jou is zal je zelf moeten bepalen. Sommige mensen vinden Tinder en aanverwante dating apps een soort ‘vleeskeuring’, anderen vinden het een prima manier om een partner te zoeken of nieuwe vrienden te leren kennen.

Een leuke hobby uitoefenen

Een manier om mensen te ontmoeten is gaan sporten. Je kunt je aanmelden bij de sportschool, hier kun je vaak behalve individuele trainingen doen ook aan groepslessen meedoen. Daarnaast kun je vaak na het sporten nog even een gezond drankje drinken aan de bar, een prima plek om andere sporters te leren kennen. Of ze net als jij single zijn en op zoek naar een leuke relatie is natuurlijk wel even afwachten.

Behalve sporten zijn er meer hobby’s die je kunt gaan beoefenen om mensen te leren kennen. Houd je van zingen, meld je dan aan bij een koor. Dit hoeft geen koor te zijn dat uitsluitend religieuze muziek ten gehore brengt, er zijn ook leuke barbershop koren en koren die moderne stukken zingen.

Het koor repeteert meestal eens per week en geeft als je geluk hebt regelmatig uitvoeringen. Je hoeft niet perse onder de koorleden een leuke partner te vinden, het kan ook gebeuren dat je iemand ontmoet die na afloop van een uitvoering een compliment geeft over jullie optreden.

Of neem een hond

Als je toch al van plan was om een hond te nemen, is het misschien een goede stap om met mensen in contact te komen. Natuurlijk moet je niet alleen om die reden een hond nemen. Het dier moet wel in je leven passen en je moet je realiseren dat je een dier in huis neemt waarvoor je verantwoordelijk bent en voor wie je moet zorgen de komende tien tot vijftien jaar.

Maar als je de hond gaat uitlaten is er wel de kans dat je met andere hondenbezitters in contact komt, en misschien zit daar wel net die ene leuke single man of vrouw tussen met wie het klikt.

Via sociale media een leuke partner vinden

Meestal ben je op sociale media alleen bevriend met de mensen die je al kent en die dus blijkbaar niet als liefdespartner in aanmerking komen. Maar je kunt op deze manier wel proberen je vriendenkring uit te breiden. Ga bijvoorbeeld een spelletje spelen die je leuk vindt, via deze weg kun je in contact komen met mensen die dit spel ook spelen.

Heb er niet te hoge verwachtingen van, de kans dat je op deze manier de liefde van je leven vindt is niet zo heel groot. Maar je kunt op deze manier wel leuke contacten leggen wat goed is voor je sociale vaardigheden en je zelfvertrouwen. Facebook heeft overigens plannen om de mogelijkheid van online dating aan het platform toe te voegen.

Een contactadvertentie op Marktplaats

De klassieke ‘man zoekt vrouw‘-contactadvertenties die vroeger in de krant stonden zijn allang verleden tijd. Maar je kunt wel via Marktplaats een contactadvertentie plaatsen. Deze functie is niet bij iedereen bekend, maar het is eventueel een optie om te proberen.

Of je er succes mee hebt valt af te wachten, omdat de meeste mensen Marktplaats toch vooral gebruiken om spullen te kopen en te verkopen. Wees wel voorzichtig met deze manier van dating, want de kans dat je iemand treft met verkeerde bedoelingen treft is op Marktplaats vaak net wat groter dan bij datingsites waarvoor je moet betalen.

En als het desondanks niet lukt?

Niet voor iedereen is het weggelegd om een partner te vinden. Waar dat aan ligt is moeilijk te zeggen. Als het ook bij jou niet lukt en je diverse teleurstellingen hebt moeten verwerken kun je misschien nog een serieus relatiebemiddelingsbureau proberen.

Houd er wel rekening mee dat de kosten hiervoor enorm hoog kunnen zijn. Daar staat dan vaak wel tegenover dat de kans op succes vrij hoog ligt. En als ook dat op niets uitloopt of het om andere redenen voor jou geen optie is, accepteer dan je single leven en zie er de voordelen van in.

Je kunt je eigen leven inrichten, gaan en staan waar je wilt. Geen discussies over de aankoop van spullen of als je er toch nog een kat bij wilt nemen. Dat is voor veel mensen ook veel waard.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…