Home Vreemdgaan TGIF: ‘Vrijdagavond is piektijd voor vreemdgaan’

TGIF: ‘Vrijdagavond is piektijd voor vreemdgaan’

2 minuten leestijd
0
seks gezocht

Vreemdgaan is van alle tijden maar het blijkt dat vreemdgangers een voorkeur hebben voor één vaste tijd. Als je vreemdgaat dan doe je dat waarschijnlijk niet op een maandagochtend terwijl je een half uur later moet werken. Je doet het op een dag en tijd wanneer je vrij bent van werk en andere verplichtingen. De avond en het weekend liggen voor de hand en deze piektijd voor vreemdgaan wordt bevestigd door onderzoek van een Engelse datingsite Illicit Encounters.

Piektijd voor vreemdgaan

Het geheime karakter van een affaire zorgt ervoor dat je het niet op elk moment van de dag en elke dag van de week kunt doen. Als je je gedrag onder de radar wilt houden dan doe je het alleen wanneer je een alibi hebt, je niet moet werken en je geen sport hoeft af te zeggen. Het is dus niet vreemd dat de piektijd voor vreemdgaan vrijdags om 18.45 uur is.

Dit is volgens MetroUK de concusie van Illicit Encounters, een datingsite die is ontworpen voor getrouwde mensen om affaires te hebben. De datingsite ondervroeg 1.000 leden en ontdekte dat de meerderheid vrijdag’s om 18.45 uur tijd vrijmaakt voor de affaire, waarbij ze een avondje uit met collega’s als excuus gebruikten.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Eindelijk weekend

Het piekmoment voor de affaire vindt net na het eindigen van de werkweek plaats, wanneer ze waarschijnlijk eerder met werk stoppen om wat extra tijd voor de affaire te hebben. Zondag is de minst populaire dag om vreemd te gaan. Dit zijn de dagen van de week gerangschikt op populariteit voor vreemdgaan:

 1. Vrijdag
 2. Dinsdag
 3. Donderdag
 4. Woensdag
 5. Maandag
 6. Zaterdag
 7. Zondag

Gemiddeld spreken de vreemdgangers van de datingsite twee keer per week met hun minnaar of minnares af. De enquête toont bovendien aan dat deze mensen er een redelijk normale routine op nahouden. Maar liefst 64 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze een vast patroon aanhouden, omdat het de beste manier is het overspel te verbergen voor de partner. Veranderingen in het normale patroon vallen immers op als je stiekem vreemd wilt gaan. Blijkbaar zijn vreemdganger ook gewoontedieren met strikte routines om geen argwaan te wekken.

Smoesjes en excuses

De meest gebruikte smoesjes voor de buitenechtelijke uitstapjes zijn dat ze moeten overwerken of afspreken met kennissen van hun werk, waarbij 92 procent zegt dat ze deze redenen hebben gebruikt om hun afwezigheid te verklaren. Dit zijn de meest gebruikte excuses als ze laat thuiskomen na het vreemdgaan:

 1. Uit met collega’s
 2. Sporten
 3. Een oude vriend zien
 4. Vast in het verkeer
 5. Winkelen

Het tweede excuus dat populair is onder vreemdgangers is een bezoekje aan de sportschool of andere sport, met 74 procent van de ondervraagden die deze smoes heeft gebruikt. Andere veelgebruikte smoesjes zijn het ontmoeten van een oude vriend of kennis, vast in een file en shoppen. Komt je partner te laat thuis van de vrijmibo en vind je het raar dat er daarna nog even geshopt is met een oude vriend? Dan heb je nu een gegronde reden om te twijfelen.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is een minnaar? 5 signalen dat jij de andere man bent

Heb je een vrouw ontmoet, maar heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Dat het wat ander…