Home Dating apps Wanneer offline gaan van de dating app? Dit is wat big data zegt

Wanneer offline gaan van de dating app? Dit is wat big data zegt

2 minuten leestijd
0
dating app

Verliefd worden is een proces dat vele maanden kan duren, maar de vlinders in de buik hebben maar enkele seconden nodig. Volgens onderzoek weet je namelijk binnen één seconde of je iemand aantrekkelijk vindt of niet. Het is bovendien niet alleen het uiterlijk dat telt. De vorm van je lichaam, de dikte van de ring om de iris van je ogen maar ook het geluid van je stem en je geur spelen een rol.1 Onbewust maak je allerlei oordelen aan de hand van de aanwijzingen die je krijgt als je iemand ontmoet.

Dan installeer je een dating app op je smartphone en zijn al deze aanwijzingen waar je lichaam op vertrouwt verdwenen. Je kunt de ander niet écht zien, niet ruiken en ook kun je de stem niet horen. Je hebt geen andere keuze dan te vertrouwen op statische foto’s en geschreven gesprekken. Met deze beperkte informatie moet je een keuze maken of je offline wilt gaan om te daten of door te gaan naar een andere kandidaat.

Offline gaan

Heb je een match gevonden waar je je zo vertrouwd bij voelt dat je je telefoonnummer deelt? Dan ga je offline om een goede reden. Hoelang je daarmee moet wachten is een vraag waar veel singles mee zitten. Is het te snel als we nu al de “volgende stap” zetten of is het normaal dat we offline gaan na een week chatten?

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2 dagen of 20 berichten

Dating analist Claire Stott van Badoo heeft daar het antwoord op. Volgens de analist zegt de big data van Badoo, afkomstig van honderden miljoenen leden, dat dating app gebruikers ongeveer 2 dagen of 20 berichten nodig hebben om offline te gaan.

Let op, dit is een gemiddelde en waarschijnlijk loopt de periode van match tot offline gaan ver uiteen. Toch, als je twijfelt of je niet te vroeg bent met het delen van je telefoonnummer dan is dit stukje informatie uiterst welkom.

Neem de tijd

Volgens de data betekent een match niet meteen een garantie op een magische aantrekkingskracht tussen beide gebruikers. Deze aantrekkingskracht vindt vaak pas plaats na het veegproces, wanneer de twee gebruikers een weg hebben geopend voor communicatie. Een veeg naar rechts is daarom niet zozeer een indicatie van aantrekkingskracht. In de virtuele datingwereld hebben singles meer nodig dan die ene seconde om te bepalen of er aantrekkingskracht is.

De gegevens afkomstig van de miljoenen leden laten zien dat singles op dating apps gevoeliger zijn voor afknappers, hoe klein en onbenullig deze ook zijn. Met de beperkte informatie dat beschikbaar is als je een dating app gebruikt lijken de schijnbaar triviale dingen een grotere invloed te hebben dan in het echte leven.

Met andere woorden, als je offline wilt gaan met een andere gebruiker dan telt elke seconde en elk detail. Gelukkig hoef je het maar 20 berichten vol te houden om te voorkomen dat de afknappers boven tafel komen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maa…