Home Datingapps ‘Millennials delen na vier dagen hun telefoonnummer op dating apps’

‘Millennials delen na vier dagen hun telefoonnummer op dating apps’

1 minuten leestijd
0
coffee meets bagel

Om van match naar een eerste date te gaan is er een tussenstap: het delen van je telefoonnummer. Bepalen wanneer je je telefoonnummer met je match moet delen is nog niet zo eenvoudig. Het ligt niet alleen aan jezelf maar ook aan de ander.

Sommigen willen geen tijd verliezen in de zoektocht naar ware liefde terwijl de ander het liefst nog even de kat uit de boom kijkt. Verschillende mensen, verschillende wensen, maar wat is nu normaal? Dating app Toffee, de app voor elite singles van privéscholen, deed er onderzoek naar.

Telefoonnummers uitwisselen

Voor veel singles is het de laatste stap voor de daadwerkelijke eerste date gepland wordt. Soms is de date al gepland en worden de nummers uitgewisseld om voorafgaand aan de ontmoeting in contact te blijven. Wanneer kun je nu het best je nummer delen met je match? Uit onderzoek van de dating app blijkt dat millenials gemiddeld vier dagen nodig hebben voordat het nummer gedeeld wordt. Dit gebeurt na het uitwisselen van ongeveer 36 berichten, meldt The Independent.

Voor het onderzoek werden 5.000 dating app gebruikers ondervraagd, allen met een leeftijd tussen 18 en 30 jaar oud. Uit het onderzoek blijkt ook dat millennials ongeveer een week nodig hebben om de match voor het eerst te ontmoeten.

Volgens Lydia Davis, CEO van Toffee Dating, tonen deze resultaten aan dat er een wijziging plaatsvindt in de mindset van de millenials. De resultaten laten zien dat millenials steeds serieuzer met de dating apps omgaan door niet te snel af te spreken.

“We hebben gezien dat ze nu veel meer inspanningen leveren in hun profielen, ze geven de voorkeur aan persoonlijkheid boven uiterlijk, ze doen er langer over om een match te leren kennen voor ze elkaar ontmoeten en ze proberen mensen met dezelfde interesses te selecteren”, zegt ze. “Ik denk dat het belangrijk is dat de dating app industrie blijft innoveren, waardoor de millenials nieuwe functies krijgen om te laten zien wie ze echt zijn.”

De dating app onderzocht ook de verschillende elementen van het dating app profiel waardoor het eerder naar links geveegd wordt, oftewel afgewezen. 72 procent van de ondervraagde personen zei dat ze een profiel afwijzen als het geen bio bevat, 66 procent wijst iemand af als de foto’s op het profiel duidelijk bewerkt zijn en 68 procent zegt naar links te vegen op een profiel met “looking for fun”, oftewel “op zoek naar plezier”.

‘Millennials delen na vier dagen hun telefoonnummer op dating apps’

5 (100%) 1 stemmen

Wil je de tips op deze website in het echt uitproberen? Uit de statistieken blijkt dat 68% van onze bezoekers de traditionele datingsite Relatieplanet kiest. Jij ook?

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit zijn de top 10 ‘musthave’ en ‘dealbreaker’-kwaliteiten van een partner

Singles die een relatie zoeken hebben het niet makkelijk. Je bent op zoek naar de felbegee…