Home Nieuws Onderzoek: ‘Mannen met veel vriendinnen afknapper voor vrouwen’

Onderzoek: ‘Mannen met veel vriendinnen afknapper voor vrouwen’

1 minuten leestijd
0
goed slecht

Dacht je dat een vrijgezelle man met veel vrouwelijke vrienden precies de juiste signalen afgeeft aan een potentiële vrouwelijke partner? Think again, want je zou het mis hebben, zo suggereert nieuw onderzoek uit Australië. Mannen die overwegend in het gezelschap van vrouwen zijn, worden als minder aantrekkelijk gezien dan degenen die dat niet doen. En ze worden als ‘hard to get’ gezien als een potentiële partner, zegt het onderzoek.

Onderzoekers van de Monash University in Australië toonden 225 mannen en vrouwen vier foto’s van leden van het andere geslacht. Deze vier waren door een afzonderlijk panel beoordeeld als even aantrekkelijk. De deelnemers kregen te horen dat de persoon op de foto single was en 300 vrienden op Facebook had. Sommige deelnemers kregen ook te horen hoeveel van deze 300 vrienden van het andere geslacht waren, terwijl andere deelnemers deze informatie niet kregen.

Mannen met veel vrouwelijke vrienden

De mannen met de meeste vrouwelijke vrienden werden ongeveer 40 procent minder aantrekkelijk beoordeeld dan de mannen bij wie geen informatie was gedeeld over het aantal vriendinnen. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Evolutionary Psychological Science.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Dr. Ryan Anderson, hoofdauteur van de studie, zegt: “Mannen met een grote vrouwelijke vriendschapskring worden als minder aantrekkelijk beschouwd omdat ze ‘veel opties’ hebben om uit te kiezen en daarom ‘moeilijk te krijgen’ zijn als partner. “Ze lijken misschien ook wat nederigheid te missen”, voegt hij eraan toe. “Zeggen dat je veel vrouwelijke vrienden hebt, lijkt misschien opschepperig.” Volgens de onderzoeker kan dit wat overdreven lijken voor vrouwen en ‘verdenking en/of wantrouwen’ kan opwekken.

Vrouwen met veel mannelijke vrienden

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen met veel mannelijke vrienden minder aantrekkelijk zijn voor mannen, zij het in mindere mate. Terwijl mannen 40 procent minder aantrekkelijk worden beoordelen, is dit bij vrouwen slechts 10 procent minder aantrekkelijk. De mannen en vrouwen die als het minst aantrekkelijk werden beoordeeld? Dat waren degenen met 90 procent vrienden van het andere geslacht.

De onderzoekers ontdekten ook dat, naast dat een teveel aan vrienden van het andere geslacht, het ook een afknapper is om er te weinig van van te hebben. Mannen met de minste vrouwelijke vrienden werden 10 procent minder aantrekkelijk beoordeeld dan de mannen waarvan geen vriendschapsinformatie werd gegeven. Vrouwen met de minste mannelijke vrienden werden beoordeeld als 7 procent minder aantrekkelijk.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …