Home LGBTQ Lhbt’ers zijn het erover eens: dating apps zijn goed voor de gemeenschap

Lhbt’ers zijn het erover eens: dating apps zijn goed voor de gemeenschap

1 minuten leestijd
0
mannen kus

Er wordt wel eens gezegd dat dating app niets goeds brengen, maar is dat ook zo? Zijn ze alleen maar goed voor een acute ego-boost? Wetenschappers zijn het daar niet over eens. Keer op keer wordt namelijk aangetoond dat dating apps wel degelijk een positief effect kunnen hebben.

Het laatste onderzoek dat dit bevestigt is afkomstig van Tinder, de swipe-vriendelijke marktleider. De dating app deed ondervroeg 1.000 lhbt’ers voor het onderzoek, dat ter gelegenheid van het 50-jarige Pride-jubileum werd uitgevoerd. En volgens dit onderzoek gelooft maar liefst 80% van hen dat de LHBT+ gemeenschap op een positieve manier van dating apps heeft geprofiteerd.

Van de mensen die zeggen dat dating apps een positief effect hebben op hun gemeenschap, zegt 46 procent dat het meer diversiteit biedt aan mensen die ze kunnen daten. 36 procent zegt bovendien dat het hen de mogelijkheid geeft om met meer mensen van andere rassen en culturen te daten, zo meldt PinkNews.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Tinder heeft de lhbt’ers ook ondervraagd over zaken waarvan zij vonden dat deze de meeste invloed hebben op de LHBT-gemeenschap van vandaag. Daarin kwam naar voren dat pesten, zelfmoord onder jongeren en transgenderrechten de grootste problemen lijken te zijn.

Affectie in het openbaar

Naast het feit dat 82% van de ondervraagden denkt dat hun identiteit minder stigma draagt dan vijf jaar geleden, voelen ook steeds meer lhbt’ers zich comfortabel genoeg om affectie en genegenheid te tonen in het openbaar.

67% van de ondervraagden zegt zich tegenwoordig comfortabel genoeg te voelen om te knuffelen op een date. 57% voelt zich comfortabel genoeg om elkaars hand vast te houden, terwijl 44% er geen problemen mee heeft om te kussen in het openbaar.

LHBT+ vrouwen lijken er echter meer vertrouwen in te hebben. 64 procent van de LHBT+ vrouwen voelt zich comfortabel om handen vast te houden in het openbaar, in vergelijking met 51 procent van de mannen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Twee woorden die je nooit in een profieltekst of bio mag zetten

Het samenstellen van het perfecte datingprofiel is voor niemand een makkelijke taak. Dankz…