Home Dating apps 6 kopieer- en plakzinnen die je kunt gebruiken in plaats van ghosten

6 kopieer- en plakzinnen die je kunt gebruiken in plaats van ghosten

4 minuten leestijd
0
open app

Daten, hoe complex het ook is, is altijd leuk in het begin. Het begint vaak met een vlaag van euforie wanneer ‘It’s a match!’ op het scherm verschijnt. Met een gevoel van vreugde worden berichten uitgewisseld en dagdromen over een persoonlijke ontmoeting wordt een dagelijkse bezigheid. Zo gaat het echter niet altijd. Vaker eindigt het in stilte, wanneer één persoon zich terugtrekt uit het gesprek. We hebben het natuurlijk over het moderne fenomeen dat ghosting wordt genoemd.

Aan wie je het ook vraagt, iedereen is het erover eens dat ghosting niet de meest moedige zet is. Ja, het is de makkelijkste manier om je emotioneel terug te trekken. Maar dat maakt het nog niet goed. Zelfs niet als je alleen maar aan het appen was en ineens besluit een verdwijntruc te doen.

Waarom niet ghosten?

Het is ongemakkelijk om te zeggen waarom je iemand niet meer wilt spreken. Niemand houdt er echt van om een ander af te wijzen. Het is niet prettig om iemand te vertellen waarom je niet meer verder wilt chatten. En dat begrijpt iedereen. Maar door te ghosten maak je het alleen maar erger.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wanneer jij zelf te maken zou hebben met een match die opeens niet meer reageert op je berichten, zou jij je dan geen zorgen maken over het welzijn van die persoon? Zou je verward zijn als je een dag later nog niets hebt gehoord? En als je beseft dat je geghost bent, zou die bezorgdheid dan plaatsmaken voor wrok en teleurstelling? Als je ‘ja’ hebt geantwoord op deze vragen, dan weet je waarom ghosting niet het antwoord is.

Om de afwijzing wat minder pijnlijk te maken voor de ontvanger heeft datingexpert Charly Lester van Inner Circle zes kopieer- en plakzinnen voor jou geschreven om te gebruiken als alternatief voor ghosting. Dit zijn de zinnen die je in veelvoorkomende situaties kunt gebruiken in plaats van iemand te ghosten.

Het gesprek is saai

“Als je iemands gechat op een app niet erg interessant vindt, bedenk dan dat sommige mensen heel anders zijn met sms’jes en IRL, en niet iedereen houdt van lange tekstgesprekken”, zegt Charly tegen Metro News. “Dat gezegd hebbende, als je echt niet geniet van hun (app)vibe kun je dit kopiëren en plakken, en je niet schuldig voelen over het beëindigen van het gesprek.”

“Het was interessant je te leren kennen. Ik denk niet dat onze communicatiestijlen goed bij elkaar passen, maar ik hoop dat je hier een geweldig iemand tegenkomt.”

De eerste date was het gewoon niet

“Het is altijd makkelijker als iemand een duidelijke lijn in het zand trekt, dus wees niet bang om in deze situatie direct te zijn”, stelt Charly voor. “Als je van plan bent om te ghosten, dan wil je deze persoon niet eens in je leven als een vriend, dus wees beleefd, maar ook duidelijk en niet al te enthousiast.”

“Bedankt voor gisteravond, het was verfrissend om weer iemand IRL te ontmoeten. Eerlijk gezegd zie ik geen toekomst voor ons, maar ik hoop dat je een geweldig iemand ontmoet.”

Het zijn een en al waarschuwingssignalen

Charly: “Dit is een interessante, want afhankelijk van hoe zelfverzekerd je bent, wil je misschien wat zeggen over de waarschuwingssignalen. Dit kan dan echter leiden tot een ongemakkelijk heen-en-weer debat, wat niemand wil of nodig heeft. Om er diplomatiek een einde aan te maken, probeer dan het volgende”, zegt Charly.

“Bedankt voor het chatten met mij, ik denk niet dat we een goede match zijn, maar veel succes hier.”

Charly heeft nog een extra advies voor singles die te maken krijgen met rode vlaggen. “Als de signalen duidelijk en ernstig zijn, raad ik aan om hun gedrag aan de app te melden en ze ook te blokkeren, zodat een andere single niet met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd”, zegt Charly.

Je bent er nog niet klaar voor

“Om hierop te kunnen antwoorden, moet je beginnen met eerlijk tegen jezelf te zijn”, zegt Charly. “De aardigste manier om iemand teleur te stellen is door helemaal eerlijk tegen ze te zijn.”

“Het spijt me, ik vond het heel leuk om je te leren kennen, maar hoe meer tijd we samen hebben doorgebracht, hoe meer het me deed beseffen dat ik niet klaar ben om iets nieuws met iemand te beginnen.”

Het gaat te snel

Gaat het allemaal te snel voor je en voel je dat de rem erop gezet moet worden? “Negen van de tien keer is het antwoord bij daten eerlijkheid. Hoe duidelijker je bent over je gevoelens, hoe minder ruimte je laat voor dubbelzinnigheid”, legt Charly uit. “En als iemand te snel gaat, laat het diegene dan weten – hoe sneller, hoe beter.”

“Het spijt me, dit is allemaal een beetje snel gegaan voor mij. Ik heb wat tijd nodig om een ​​stapje terug te doen en uit te zoeken wat ik wil.”

Je bent met iemand anders gaan daten

Het kan snel gaan in de wereld van datingapps als rijen met singles (oké, misschien wat overdreven) vechten om je aandacht. En dat kan het gebeuren dat je mensen moet afwijzen als er één iemand is waarmee je de klik wilt ontdekken.

“Deze situatie komt veel voor in het moderne daten’, voegt Charly eraan toe. ’Totdat je een gesprek hebt gehad over exclusiviteit, kun je nooit verwachten dat je de enige persoon bent die iemand ziet, en vice versa. Maar als je eenmaal hebt vastgesteld dat er een duidelijke koploper is, is het alleen maar beleefd om de anderen dat te laten weten.’

“Hoi X, zoals je weet, spreek ik ook anderen, en gisteravond heb ik met iemand besloten om exclusief te daten. Ik heb er echt van genoten om je de afgelopen weken te leren kennen en ik hoop dat je iemand geweldig vindt.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…