Wat is een karmische relatie? 5 eigenschappen om het te herkennen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Veel mensen zijn op zoek naar hun wederhelft, soulmate, naar ‘the one’ om hun hele leven mee te delen. Toch kan het vaak lastig zijn om deze ware liefde te vinden. Liefde is niet zo makkelijk als het in veel films lijkt.

Het meemaken van onvoorwaardelijke liefde is iets bijzonders. Het is niet vanzelfsprekend om zoiets te ervaren. Veel mensen zullen verschillende soorten liefdesconnecties meemaken, waaronder karmische partners. Pas op een later moment in hun leven zullen ze hun zielsverwant ontmoeten. Dit komt doordat je je zielsverwant pas kunt aantrekken als je er helemaal klaar voor bent.

Voordat het zover is, zul je meerdere liefdesrelaties hebben en zul je je in de loop van de jaren gaan beseffen dat niet elk van deze connecties blijvend is. Een van deze relaties is een karmische relatie. Maar wat is een karmische relatie nu precies? Is het je soulmate? En wat zijn de tekenen waaraan je een karmische relatie kunt herkennen?

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Wat is een karmische relatie?

Het hebben van relaties is fundamenteel voor het geluk van mensen, maar er zijn dus tal van verschillende soorten. Zo zijn er relaties die je leven veranderen of meer kortstondige liefdesrelatie. Een ander soort relatie is een karmische relatie. Het kan dat je hier nog nooit van hebt gehoord, maar toch is dit type relatie vrij vaak voorkomend.

In het kort is een karmische relatie een passionele, maar lastige relatie om te onderhouden. Het kan soms zo lastig zijn dat je niet zeker weet of dit het vechten wel waard is, ook al ben je stapelverliefd op elkaar. Je zult van dit soort relaties veel leren over jezelf en over de liefde. In een karmische relatie zul je heel veel lessen leren, wat het tevens ook pijnlijk en moeilijk kan maken.

Is het de soulmate of niet?

Veel mensen vragen zich dan ook af of iemand in een karmische relatie ook je soulmate kan zijn. Er zijn echter een aantal belangrijke verschillen tussen het hebben van een karmische verbintenis met iemand of dat deze persoon je soulmate is.

Een echte soulmate zal waarschijnlijk de belangrijkste persoon zijn die je ooit zult ontmoeten. Ze houden je een spiegel voor en helpen je verder in het leven. Als je je soulmate ontmoet zul je merken dat het contact direct vertrouwd voelt en dat er sprake is van open communicatie. Jullie houden van elkaar op zielsniveau en met je soulmate kun je na een relatiebreuk vrienden blijven. Maar ook is het uiteraard mogelijk om heel gelukkig te zijn met je soulmate als levenspartner.

Als het gaat om een karmische relatie kunnen de gevoelens ook zo heftig zijn, dat je denkt dat je je soulmate hebt ontmoet. Toch zit er een verschil in de beleving van deze relaties. Bij een karmische relatie kennen jullie elkaar uit een vorig leven, waarin er nog onopgeloste emoties waren. Deze onopgeloste emotionele lading zorgt ervoor dat jullie weer naar elkaar toe trekken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Bij een karmische relatie is er sprake van wederzijdse aantrekkingskracht, maar op den duur zul je anders naar de karmische partner gaan kijken. Vaak eindigen dit soort relaties heftig en definitief.

rollercoaster

5 tekenen om de karmische relatie te herkennen

In de zoektocht naar persoonlijke groei zul je dus tal van relaties aangaan. Een karmische relatie is enorm belangrijk voor het leerproces, maar hoe weet je nu of je in een karmische relatie bent beland? Er zijn een aantal kenmerken waaraan je dit type relatie kunt herkennen.

1. Het leren van levenslessen

Een van de eerste tekenen dat je in een karmische relatie zit, is dat je een hoop levenslessen van deze persoon zult leren. Karmische partners zijn er namelijk voor om je te helpen bepaalde lessen te leren. Het woord karma komt uit het boeddhisme en betekent dat acties van een individu gevolgen hebben voor het leven en de levens die daarop volgen. Het boeddhisme gelooft namelijk ook in reïncarnatie. Als er nog bepaalde levenslessen zijn die je moet leren, dan is de karmische partner er voor je om deze te leren.

2. Jullie hebben een hele sterke aantrekkingskracht

Een ander kenmerk van een karmische relatie is dat jullie een hele sterke fysieke aantrekkingskracht voelen. Je zult merken dat je gelijk een diepe connectie met deze persoon hebt. Mensen in een karmische relatie merken gelijk dat deze persoon enorm belangrijk is en jullie zullen enorm veel lust en aantrekkingskracht voor elkaar voelen.

De partners voelen vaak heel vertrouwd aan en kunnen je zelfs het gevoel geven dat je je soulmate hebt ontmoet. Toch is het heel erg belangrijk om te realiseren dat dit vertrouwde gevoel komt doordat jullie een geschiedenis samen delen. De aantrekkingskracht zegt nog niks of er sprake is van een zielsconnectie.

“Forgive the person and their actions, never give in to hate. Let it go, set it free, and karma will take care of what is meant to be.”

3. Veel problemen en negatieve triggers

Het derde kenmerk van een karmische relatie is dat er vrij vroeg in de relatie al problemen en ruzies ontstaan. Ruzies zijn normaal in een relatie, maar deze moeten er niet voor zorgen dat je je slecht over jezelf zult voelen. Karmische partners zullen echter vrijwel continu negatieve gevoelens bij elkaar naar boven halen. Dit kunnen gevoelens zijn van angst, woede, verdriet en jaloezie.

Een kenmerk dat hierbij komt kijken is dat een karmische partner je vaak niet kan accepteren voor wie je bent. Ze willen je altijd proberen te veranderen. Ook zal een karmische partner vaak heel egoïstisch zijn en niet geïnteresseerd zijn in wat jij precies wilt.

4. Heel veel turbulentie

Een karmische relatie is vrijwel altijd enorm turbulent. Jullie zullen vrijwel nooit samen in harmonieuze staat zijn: als een knipperlichtrelatie. Er zal veel geruzie en gekibbel zijn en er zullen meer negatieve momenten in de relatie zijn dan positieve. Het is belangrijk om te onthouden dat je goed zit als je meer momenten van vreugde meemaakt dan momenten van verdriet.

Wanneer een relatie vrijwel alleen maar pijn en onzekerheid geeft, dan kun je dus te maken hebben met een karmische partner. Een van de redenen waardoor er zoveel turbulentie in deze relaties is, is doordat jij en je partner niet op dezelfde golflengte zitten. Hierdoor ontstaat er zoveel onenigheid en kost het onderhouden van deze relatie enorm veel energie.

5. Moeite met het verbreken van de relatie

Ook al is jullie relatie helemaal niet goed en willen jullie deze eigenlijk beëindigen, toch lukt het jullie niet om uit elkaar te gaan. Jullie zijn als magneten die altijd weer terug bij elkaar komen. Het is vrijwel onmogelijk om een karmische partner los te laten totdat jullie de bijbehorende lessen hebben geleerd. Vaak zal de persoon daarna vrijwel vanzelf verdwijnen.

Er is in dit type relaties vaak een hele sterke behoefte om constant bij elkaar te zijn. Toch is een karmische relatie gedoemd om te eindigen. Ze zijn veel te turbulent om te onderhouden en jullie zullen zelf leren wanneer het tijd is om elkaar los te laten en door te gaan.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie