21 irritante dingen die mensen doen op eerste dates

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
8 minuten leestijd

Daten is een heleboel dingen. Het is frustrerend als je nooit de ware ontmoet, het is vermoeiend als je steeds opnieuw hetzelfde gesprek voert en het is opwindend als je denkt dat het weleens wat zou kunnen worden. Maar het kan ook buitengewoon irritant zijn.

Hoewel we allemaal de wens hebben om het beste uit onze eerste dates te halen, maken we ook allemaal fouten waarvan we niet eens weten dat we ze maken. Want laten we eerlijk zijn: zelfs goede mensen hebben slechte gewoonten. Van sommige ben je misschien op de hoogte, van anderen weet je niet eens dat je het doet. En dat is waarom eerste dates soms verschrikkelijk kunnen zijn.

Van de vreemde dingen die je doet als je zenuwachtig bent tot onbeleefd gedrag waarvan je je niet bewust bent: mensen – zoals jou – doen dingen die anderen buitengewoon irritant vinden. Dingen waar singles zich groen en geel aan ergeren. We hebben 21 van deze dingen op een rijtje gezet zodat jij vanaf nu het goede voorbeeld kunt geven.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Er heel anders uitzien dan op de foto’s

Uiteindelijk breng je de hele date door met je af te vragen of je nu moet vluchten, een noodgeval moet faken of het uit moet zitten.

2. Een huiveringwekkende opmerking

Tot dat ene moment lijkt alles goed te gaan, maar dan zegt je date opeens iets waarvan je nekharen recht overeind gaan staan. Als het kon, stapte je in een tijdmachine en ging je terug naar het moment vóórdat je date die extreme seksuele vraag stelde of die seksistische opmerking maakte.

3. Een duoselfie maken en online zetten

Hoe zou jij het vinden als je date een selfie van jullie samen maakte en deze per direct op Instagram zou plaatsen? Niet leuk? Geloof of niet, er zijn singles die zomaar spontaan een foto van jullie samen maken en die het – zonder te vragen – op sociale media plaatsen.

4. Praten over exen

Als er een taboeonderwerp is tijdens daten, dan is het je ex wel. Natuurlijk is het niet verkeerd om – in het algemeen – over vorige relaties te praten, maar niemand hoeft te weten hoe goed of slecht de 24-jarige foodie en intercedent Kris voor je was. En ook wil niemand weten dat Kris 24 jaar is, voor een uitzendbureau werkt en er gezonde eetgewoonten op nahoudt.

5. Vragen stellen over seks

Als je iemand heel ongemakkelijk wilt laten voelen, dan vraag je tijdens de eerste date iets heel specifieks over een seksuele handeling. Zoals: “Geniet jij van doggystyle?”

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Actief hun telefoon gebruiken

Het is compleet normaal als je met vrienden bent, maar op een date niet. Het lijkt misschien een kleinigheidje voor jou om even snel een appje te beantwoorden. Alleen besef je dan goed dat het een ergernis voor anderen is omdat middenin een gesprek te doen.

7. Humblebragging

Het is volkomen normaal om jezelf aan te prijzen op een date. Humblebragging is echter een ander verhaal – een manier van opscheppen zonder ronduit te vertellen waar je trots op bent. Zoals: “Ik heb zo’n hekel gekregen aan Tinder. Ik heb nog 45 ongelezen berichten waar ik maar niet aan toe kom!” Mensen kijken dwars door de nederigheid heen en beseffen heel goed wat je doet.

8. Alleen over zichzelf praten

Als je zoals de meeste mensen bent, zijn je eigen gedachten en ervaringen je favoriete gespreksonderwerp. Gemiddeld besteden mensen maar liefst 40 procent van de gesprekken aan het praten over zichzelf. Dit cijfer stijgt op een date waar jij en de ander het onderwerp zijn. Bij sommigen stijgt dit percentage in zo’n grote mate dat het vervelend wordt, want deze singles praten bijna alleen maar over zichzelf.

9. Voor de ander bestellen

Tenzij degene met wie je date jou uitdrukkelijk vraagt ​​om ook voor hem of haar te bestellen, zou je nooit zomaar voor een ander moeten bestellen. Het is neerbuigend gedrag, ouderwets en daarmee ontneem je de ander de mogelijkheid om zelf keuzes te maken.

10. Slechte tafelmanieren

Als je tussen het smakken door moet luisteren naar wat de ander te zeggen heeft, dan zijn slechte tafelmanieren een date-verpestende ervaring.

11. De ander onderbreken

Nu is dit niet beperkt tot daten, maar tijdens een date is het nog onbeleefder. Het is onfatsoenlijk om mensen te onderbreken wanneer ze praten en dat getuigt van een aanzienlijk gebrek aan respect.

12. Te veel drinken

Dronken worden op een eerste date is gênant. Drink niet zó veel dat je uiteindelijk geen controle meer over jezelf hebt.

13. Praten in managementjargon

Of je het nu hebt over benchmarken, bottlenecks, awareness of je can-do-mentaliteit: managementtaal is enorm vervelend als je er geen bal van snapt. En dan vinden mensen het al snel een CWOT, oftewel, een complete waste of time.

14. Uit het niets kussen

Nu is het op een eerste date altijd lastig om de signalen op te pikken. Maar als je het niet zeker weet dat de ander het ook wil: probeer het dan niet.

15. Tappen met je voeten

Ritmisch met je voet op de grond ‘tappen’ is ongetwijfeld het resultaat van een zenuwachtige date-poging. Maar of het nu wel of niet op een date is: het irriteert mensen enorm.

16. De tanden niet poetsen

Voorafgaand aan een date doen we allemaal een hygiënecheck. Althans, niet állemaal. Sommige singles verschijnen op de date met een slechte adem, en dat is onvergeeflijk.

17. Niets te vertellen hebben

Als ‘ja’ en ‘nee’ je enige antwoorden zijn, zijn we er na vijf minuten al klaar mee. Want dan begint het eenzijdige gesprek al te vervelen.

18. Onbeleefd zijn tegen bedienden

Een ferme wijsvinger in de lucht en een bevel dat ‘het wel mag opschieten’ in de keuken maken je niet aantrekkelijk. Dit onbeleefde gedrag is precies waar de meeste singles een hekel aan hebben. Het creëert geen magische klik, maar plaatsvervangende schaamte.

19. Te laat komen

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat de hele planning in de soep loopt. Nu is dat begrijpelijk als je van de ene naar de andere werkafspraak moet. Maar op een date is dat niet begrijpelijk. Het is behoorlijk vervelend voor degene die op je wacht.

20. Het geluid van de telefoon aan laten

Wie heeft er niet een hekel aan een loeiharde ringtone die het gesprek abrupt onderbreekt? Alsjeblieft, doe iedereen een plezier en zet je telefoon op stil tijdens een date.

21. Alleen maar negatief doen

Terwijl positiviteit mensen naar je toe trekt, kan negativiteit ze ver bij je wegjagen. Elke vorm van negativiteit is vreselijk irritant op een date.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie