Hoe vaak kus jij je lief? Dit is wat het betekent voor je seksleven

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
3 minuten leestijd

Ben je ooit in bed gaan liggen met de realisatie dat jij je partner de hele dag nog niet hebt gekust? Was het eenmalig of mag je het inmiddels geen incident meer noemen? Wanneer je romantiek met een druk schema probeert te combineren, dan is het vaak de romantiek dat wordt geofferd. Maar hoe vaak jij je partner kust, en of je dat ook tijdens de seks doet, zegt wel iets over je relatie. En dat niet alleen: het fungeert ook als een graadmeter voor seksuele bevrediging.

Hoe vaak kus jij je lief?

Volgens nieuw onderzoek maakt het wel degelijk uit hoeveel en hoe vaak je kust met je partner. En het maakt ook uit of je dat in het algemeen vaak doet of alleen tijdens de seks. In de studie, onlangs gepubliceerd in de Journal of Sex & Marital Therapy, werden 878 deelnemers in langdurige relaties ondervraagd over hun kusgewoontes. Hen werd gevraagd hoe vaak ze hun partner op de lippen kussen tijdens de laatste keer seks, maar ook hoe vaak ze hun partner in het afgelopen jaar hebben gekust. De onderzoekers stelden ook vragen over orgasmes, seksuele bevrediging en tevredenheid met hun relaties.

Uit de resultaten blijkt dat de meeste mensen hun partner op de lippen kussen tijdens de seks. In het algemeen kussen de meeste stellen ook vaak met elkaar, waarbij een dagelijkse kusroutine de voorkeur lijkt te hebben. Over het algemeen kan dus gesteld worden dat de deelnemers vrij vaak zoenen, en behoorlijk wat tijdens hun laatste seksuele onderonsje. Al dat kussen lijkt – zo blijkt uit de analyse – een positief effect te hebben op de relaties.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Meer kussen voor meer orgasmes?

Voor vrouwen ontdekten de onderzoekers nog iets belangrijks. Uit de analyse blijkt dat vrouwen die meer kussen tijdens de seks meer orgasmes hebben en vaker seks hebben. Ze voelen zich seksueel ook meer bevredigd, wat niet vreemd is gezien het feit dat ze vaker klaarkomen dan de vrouwen die minder zoenen tijdens de seks. De vrouwen die het afgelopen jaar vaak met hun partner hebben gekust ervaren dat ook. Zij hebben ook meer orgasmes, vaker seks en zijn ook nog eens meer tevreden over de seks en hun relatie in het algemeen.

Voor zowel mannen als vrouwen wordt veel kussen in het algemeen geassocieerd met een hogere seksuele en relationele tevredenheid. Maar bij de stellen die juist minder kussen, staat het daarentegen in verband met een hogere seksuele en relationele ontevredenheid. Deze resultaten zeggen in feite dat kussen een bijzonder goede maatstaf is om de kwaliteit van (seksuele) relatie te beoordelen.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie