Home Date Hoe vaak spreek je af met je date? (in het begin)

Hoe vaak spreek je af met je date? (in het begin)

2 minuten leestijd
0
afspraak

De eerste date verliep als een sprookje, de tweede date bevestigde je gevoel en nu wil je vaker afspreken met je date. Hoe vaak per week moet je met elkaar afspreken? Loop je hard van stapel en kun je geen seconde zonder je nieuwe crush of doe je het rustig aan door eens per week af te spreken? Hoeveel tijd je moet doorbrengen met de persoon die je nog niet lang kent is een hot topic. Er zijn twee kampen; het ene kamp zegt dat je moet doen wat je fijn vindt, het andere kamp zegt dat je niet te snel moet gaan om het niet vroegtijdig te verpesten. Voor beide valt wat te zeggen en elke optie heeft zijn voor- en nadelen.

Zo vaak als je wilt

Het moment dat de vonk overslaat is voor velen het startschot om alleen maar aan de persoon te denken. Het is niet vreemd maar compleet normaal dat je de persoon dan zo vaak mogelijk wilt zien. Het eerste kamp volgt het gevoel en spreekt zo vaak als mogelijk af. Het geduld om de ander weer te zien is nergens te vinden en beiden willen elkaar het liefst iedere dag zien. Waarom ook niet? Het leven is te kort om te wachten. Als je je date iedere dag wilt zien dan zal deze er in ieder geval niet snel twijfelen aan je gevoelens.

Er is echter een verschil tussen willen en weten wat goed voor je is. Hoewel het fijn is om je aan je gevoel over te geven is er een nadeel. Het verlangen om elkaar te zien is sterker dan realistisch na te denken over de gevolgen. Veel relaties die in de beginfase stranden lopen stuk op het feit dat beiden of één van beiden te hard van stapel loopt.

Eens per week

Er bestaat zoiets als een eens-per-week regel voor nieuwe relaties1. Zoals je misschien al verwacht betekent het dat je elkaar maar één keer per week ziet. Dit is niet voor altijd, alleen in het begin. Naarmate je elkaar beter leert kennen kun je het aantal keren dat je elkaar ziet opbouwen. Bijvoorbeeld, eens per week in de eerste maand gevolgd door twee keer per week in de maand erop. Het belangrijkste onderdeel in het opbouwen van de frequentie is dat beiden het willen en er klaar voor zijn. Het spreekt voor zich maar niet iedereen denkt hier hetzelfde over. Terwijl jij er helemaal klaar voor bent om je spullen te pakken en bij de ander in te trekken kan de ander juist geconfronteerd worden met het gebrek aan vrijheid en meer tijd voor zichzelf willen. Niemand is hetzelfde, ook al zijn de gevoelens voor elkaar even sterk.

Zie daten niet als een race, maar als een marathon. Wie te hard van start gaat komt de man met de hamer snel tegen. Zo werkt het ook bij een nieuwe relatie. Als je elkaar in het begin te vaak ziet dan groeit de emotionele band snel en voel je je binnen korte tijd betrokken bij de persoon en misschien zelf afhankelijk. Dit proces heeft echter veel meer tijd nodig om te kunnen groeien. Iedereen weet dat je iemand niet binnen een maand kunt leren kennen maar pas na vele maanden of zelfs jaren. Daarom is het verstandig om de relatie niet te overhaasten en elkaar bewust minder vaak te zien dan je zou willen. Hoe minder hard je van stapel loopt, hoe groter het verlangen om elkaar weer te zien en hoe groter de kans dat de relatie slaagt.

Hoe vaak spreek je af met je date? (in het begin)

3.7 (73.33%) 3 stemmen

Wil je de tips op deze website in het echt uitproberen? Uit de statistieken blijkt dat 68% van onze bezoekers de traditionele datingsite Relatieplanet kiest. Jij ook?

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Speurders dating: is de ‘Contacten rubriek’ wel zo’n goed idee?

Als je op zoek wilt gaan naar een leuke relatie of vriendschap, dan kun je ook op de verko…