Home Dating apps Dating app Hinge groeit snel in Nederland

Dating app Hinge groeit snel in Nederland

1 minuten leestijd
0
hinge app

Tinder, Badoo, Happn, Bumble, Hinge: er is geen tekort aan dating apps in de lage landen. Elk van deze apps heeft een unique selling point: het verkoopargument dat de app onderscheidt van andere apps. In het geval van Hinge: het is ontworpen om verwijderd te worden.

Een sterke slogan; ze willen dat je ware liefde vindt en stopt met het gebruiken van de app. Is dat niet precies wat we allemaal willen?

330% meer downloads

Nederlanders omarmen het idee van een serieuze dating app om ware liefde te vinden, want volgens Hinge zelf groeit het snel in Nederland. De dating app die is ontworpen om te worden verwijderd, heeft in Noord-Europa (Nederland, Zweden, Denemarken en Ierland) een forse groei doorgemaakt, zo meldt het in een persbericht. Sinds de lancering in april van dit jaar zijn de Nederlandse downloads van de Hinge app zelfs met meer dan 330% gestegen. Daarmee is het volgens Hinge zelf de snelst groeiende dating app in het land.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hinge werd voor het eerst gelanceerd in 2012 en maakt de laatste jaren een snelle groei door. Het ging zelfs zo hard dat het moederbedrijf van Tinder, Match Group, vorig jaar een aandeel kocht in Hinge. Dat was opvallend, aangezien Hinge ook wel de anti-Tinder wordt genoemd. In tegenstelling tot Tinder richt de app zich op singles aan de serieuze kant van het relatiespectrum. Vandaar ook de slogan: “designed to be deleted.”

Liefde zoeken, liefde vinden, dating app verwijderen: het klinkt zo eenvoudig. Maar dat is precies wat Hinge graag wil. De app is bedoeld voor mensen die de dating apps juist willen verlaten. Op Hinge zijn er geen swipes, timers of regels: als gebruiker ontmoet je alleen je beste matches. En dat werkt wat anders dan op Tinder.

Hoe Hinge werkt

Al bij het aanmelden word je gevraag om veel informatie over jezelf in te vullen, wat leidt tot meer diepgang. Daarnaast worden de gesprekken op gang gebracht door de diverse ‘prompts’ in de app. Met de prompts word je uitgedaagd om te reageren op de berichten van anderen. Profielen in het geheel worden bovendien niet naar links op rechts geveegd. Je kunt specifieke delen van een profiel liken of een reactie geven op een onderdeel. Kortom, alles is erop gericht om gesprekken persoonlijker te maken. En als dat precies is wat je zoekt, dan zou Hinge de app kunnen zijn die dit mogelijk maakt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…