Home Relatie Hij wil niet meer (verder)? Dit is wat het echt betekent

Hij wil niet meer (verder)? Dit is wat het echt betekent

4 minuten leestijd
0
hart ontsnappen

Misschien heb je het al een keer gehad: je hebt een leuke man leren kennen en je wilt het liefst met hem verder. Het voelt goed als jullie samen zijn en jullie hebben een goede klik. Althans, zo ervaar jij het. In het meest gunstige geval zou dat gevoel wederzijds zijn, maar je merkt dat hij de laatste tijd wat afstandelijk wordt.

Er ontstaan daarom ook steeds meer twijfels bij je. Hij reageert steeds langzamer op je berichten, z’n antwoorden zijn ook niet zo enthousiast meer als voorheen en het aantal keren dat jullie elkaar per week zien is de laatste tijd drastisch afgenomen. Je hebt zelfs het gevoel dat hij niet meer verder wil. Waar dat aan ligt? Gaan we met je bespreken.

Hij wil niet meer verder

Laten we er wel over wezen: je voelt je er niet lekker onder. Jij probeert het beste van jezelf te geven en op alle mogelijke manieren te laten blijken hoe graag je met hem samen bent. Toch krijg je er bijna stank voor dank voor terug als je ziet hoe het bij hem ontbreekt aan enthousiasme. Je bent er inmiddels dan ook wel achter dat hij op dit moment niet verder met je wil, maar daar neem je uiteraard geen genoegen mee. Je wilt dan ook weten wat de reden is, misschien wel zodat je daar rekening mee kunt houden zodat er wel een kans van slagen is.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Wat doet het met je?

Je voelt je daarom erg onzeker, want je tast op dit moment in het duister over de redenen waarom hij toch zo afstandelijk is. Vond hij je voorstel niet leuk? Ben je iets te opdringerig geweest? Is er misschien iets anders aan jouw gedrag dat hem niet aanstaat? Je weet het niet en daar zit je nogal mee. Toch hoeft het niet eens zozeer met jou te maken hebben, misschien zijn er wel hele andere redenen. Want het zou zomaar kunnen zijn dat:

  • Zijn vorige relatie onlangs is stukgelopen.
  • Hij problemen heeft gehad met zijn ex.
  • Hij druk is met zijn werk en/of studie.

5 redenen die hij kan hebben

Reden voor ons om een aantal reden met je te bespreken. We hebben een vijftal veel gehoorde redenen die hij wel eens zou kunnen hebben voor z’n afstandelijkheid.

1. Paniek: het gaat te snel

Vrouwen lopen vaak iets sneller van stapel dan mannen als het aankomt op relaties. Terwijl een vrouw bij wijze van spreken al over het huwelijksbootje denkt, is de man nog niet eens aangekomen bij de vraag wat hij nu eigenlijk precies met je wil. Uiteindelijk gaat iedereen anders om tijdens het leren kennen van mensen en communiceren we allemaal op een andere manier. Omdat je al veel te veel inhaakt op gezamenlijke toekomstplannen, terwijl jullie elkaar pas geleden hebben ontmoet, kan het hem wat heet onder de voeten worden. Ons advies: een tandje lager. Misschien voelt hij zich dan wat minder opgejaagd.

2. Alleen maar seks

Anders wordt het als hij alleen maar met je van bil wil. Dat kan de laatste tijd zo gegroeid zijn, omdat hij bijvoorbeeld inziet dat jullie persoonlijkheden niet zo matchen, maar het kan ook zomaar zijn dat dit altijd al z’n beweegreden was om contact met je te zoeken. Welke van de twee scenario’s ook geldt, jij wil meer dan alleen een goede vrijpartij. En daar loopt het spaak. Hoe je herkent of hij inderdaad alleen fysiek contact met je wil? Wat dacht je van:

  • Hij wil alleen maar ‘s avonds laat met je afspreken.
  • Er wordt zo snel mogelijk een glaasje alcohol geschonken zodat je in de mood komt.
  • Je kent noch z’n vrienden, noch z’n familie en dat lijkt er ook niet van te komen.
  • Afspreken gebeurt altijd bij jou of bij hem thuis, maar nooit op openbare plekken.

3. Je bent niet de enige in het spel

Ook kan het zo zijn dat je helemaal niet eens de enige bent die hij ziet. Misschien heeft hij wel meer mensen met wie hij afspreekt. Ja, de klik met jou kan wellicht wel een stuk meer betekenen dan met de andere mensen, maar dan nog; hij moet z’n aandacht verspreiden en daar is waar het gevoel van gemis vandaan komt. Zolang jullie geen relatie hebben en elkaar nog niet eens zo goed kennen, heb je ook geen recht om hem te claimen. Wel zou je hem kunnen vertellen dat je serieus met hem door wilt en zien wat z’n reactie daarop is.

vrouwen rij

4. Hij is te druk

Druk zijn, maar dan op een andere manier. Nee, hij heeft geen andere scharrels, maar hij moet z’n tijd wel weer verdelen over z’n werk, studie, sport, vrienden en noem het maar op. Kortom, het is een druk mannetje. Dit kan zomaar een reden zijn om met jou te breken, niet zozeer omdat jij iets verkeerds doet, maar simpelweg om het feit dat een relatie op dit moment niet uitkomt. Misschien is dat over een tijdje wel anders. Hij stelt prioriteiten en helaas behoor jij er niet bij. Wij zouden je daarom bijna willen zeggen dat je beter verdient.

5. Hij heeft bindingsangst

We benoemden al eerder dat vrouwen zich makkelijker binden dan mannen. Laten we niet vergeten dat mannen vaak een jagersinstinct hebben en daardoor de neiging hebben om wat losbandiger door het leven te gaan. Als het aan hem ligt, begint hij nog lang niet aan een relatie, want het vrijgezellenleven biedt zoveel voordelen. Hij wil zich daarom absoluut niet aan je binden. Misschien heb je hem gewoonweg op het verkeerde moment ontmoet.

Hoe ga je ermee om?

Wat zijn beweegreden ook mag zijn. Voor jou is het belangrijk om je waardigheid te behouden. Je wilt jezelf niet opdringen bij iemand, omdat het hem simpelweg niet uitkomt. Je bent wel een vechter en wilt misschien net iets verder gaan om hem toch te laten weten hoeveel je om hem geeft, maar op een gegeven moment houdt het wel op. Wees daarom eerlijk tegen jezelf: is hij het wel waard als hij niet net zo graag bij jou wil zijn als andersom?

Denk aan jezelf

Je doet er daarom goed aan om ook voor je eigen ik te kiezen. Hij denkt, om welke reden dan ook, vooral aan zichzelf en jij hebt wat ons betreft ook het volste recht om dat te doen. Wat je beslissing ook mag zijn: je moet te allen tijde jezelf blijven. Probeer niet te veel om een ander het naar z’n plezier te maken. Aanpassen komt immers van twee kanten.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eye-opener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe word je een betere partner voor hem en haar?

Als je een relatie met elkaar aangaat en zeker wanneer je gaat samenwonen, trouwen of kind…