Home Dating apps Fouten op Tinder voorkomen: 7 tips die je helpen dit te vermijden

Fouten op Tinder voorkomen: 7 tips die je helpen dit te vermijden

2 minuten leestijd
0

Tinder is nog steeds de top dating app van Nederland. Vrijwel iedere Nederlandse single heeft het wel eens geprobeerd of is nog dagelijks actief op de dating app. Voor iemand die Tinder goed aanpakt kan de app een goudmijn zijn maar als je niet goed voorbereid aan de slag gaat dan kun je van een koude kermis thuiskomen. Al je inzet en tijd die je besteed hebt kan verloren gaan als je een simpele beginnersfout maakt. Met deze tips voorkom je dat je de meest voorkomende fouten op Tinder niet maakt.

1. Vermijd de groepsfoto’s

Hoeveel plezier je ook hebt met je vrienden, zorg ervoor dat je vertoning verloren gaat in een groepsfoto. Tinder is geen Facebook waarbij je getagd wordt in een foto. Een single op Tinder besteed maar weinig tijd aan een enkele swipe dus elke seconde telt. Tinder geeft niet aan wie jij bent op de groepsfoto. Denk je echt dat een willekeurige single weet wie jij bent op de foto? Vermijd de groepsfoto en ga voor solo.

2. Gebruik meerdere foto’s

In een tijd waarin fake profielen net zo normaal zijn als een internetverbinding op je mobiel is het essentieel om meerdere foto’s te plaatsen. Met meerdere foto’s waar je in verschillende hoeken belicht wordt voorkomt dat je gezien wordt als de Catfish die anderen het leven zuur maakt. Niet minder dan drie foto’s in een algemeen geaccepteerde regel voor dating apps.

3. Duidelijk en scherp

Wazige foto’s waarin je niet goed of onduidelijk te zien bent horen niet bij de huidige tijd. De gemiddelde smartphone heeft een resolutie waar je u tegen zegt waardoor er geen enkele smoes mogelijk is om onduidelijke foto’s te plaatsen. Singles vegen niet naar rechts als je gezicht niet duidelijk te zien is. Trek er een middag voor uit om jezelf scherp en helder op beeld te krijgen.

4. Gebruik een huisdier

Heb je een huisdier waar je de hele dag tegen praat? Gebruik het dier op één van de foto’s zodat je laat zien dat je om dieren geeft. Met een huisdier op de foto wordt je aantrekkelijker gevonden door het andere geslacht. Dit is bewezen in meerdere onderzoeken.

5. Houdt de kleren aan

Hoe mooi je lichaamsvormen ook zijn of hoe gedefinieerd je sixpack ook is, het is niet bedoeld voor Tinder. Als je iemand zoekt die oppervlakkig is dan kan het misschien helpen maar voor meer succes laat je de foto’s achterwege. Niemand wil dat als eerste indruk zien wanneer men op zoek is naar een liefdevolle relatie. Foto’s met ontblote lichaamsdelen is zelfs één van de grootste afknappers in online dating.

6. Keep it simple

De gemiddelde Tinder gebruiker heeft een kortere aandachtsspanne dan een goudvis net als alle mensen. Met maar een paar seconden de aandacht besteed de single de meeste tijd aan het bestuderen van je foto’s. De profieltekst is slechts een aanvulling om in het kort aan te geven wie je bent. Maak er geen verhaal van maar houdt het simpel en krachtig.

7. Vul je interesses in

Veel gebruikers denken hier niet aan maar meer succes op Tinder heeft niet alleen te maken met je foto’s en je korte profieltekst. Tinder singles hechten ook waarde aan je interesses en dan voornamelijk om de gemeenschappelijk interesses. Tinder haalt deze informatie van je Facebook profiel dus voeg daar zoveel mogelijk interesses toe zodat je meer gemeenschappelijke interesses hebt met andere Tinder gebruikers.

Heb je aanvullende tips voor dit artikel? Deel je kennis met ons in de reacties hieronder.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

38 gespreksstarters en openingszinnen tijdens de coronavirus pandemie

Voor single Nederlanders die op zoek zijn naar liefde, hebben social distancing en zelfiso…