Home Nieuws Extravert? Deze persoonlijkheidstrek levert je meer seks op dan andere persoonlijkheidstypen

Extravert? Deze persoonlijkheidstrek levert je meer seks op dan andere persoonlijkheidstypen

1 minuten leestijd
0
seks aantal keer

De huidige dating scene wordt gekenmerkt door snelle swipes en nog snellere beoordelingen, voornamelijk gebaseerd op je uiterlijke verschijning. Het is niet raar dat je er tegenwoordig vanuit gaat dat de kwaliteit van je seksleven wordt bepaald door hoe je eruit ziet, wat je draagt en hoe goed je fotograaf is. Dankzij de redelijk oppervlakkige werkwijze van de swipe dating apps kun je het idee krijgen dat, als het om meer seks gaat, fysieke aantrekkelijkheid belangrijker is dan je persoonlijkheid.

Maar dit blijkt misschien helemaal niet het geval te zijn. Nieuw onderzoek laat zien dat het je persoonlijkheid is dat bepaalt hoe vaak je seks hebt.

Extravert heeft vaker seks

Nieuw onderzoek toont aan dat extraverte mensen vaker seksueel actief zijn dan mensen met andere persoonlijkheidskenmerken. Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 3000 heteroseksuele mannen en 1500 vrouwen tussen 18 en 81 jaar. In overeenstemming met eerder onderzoek komt in het onderzoek naar voren dat extraversie bij mannen én vrouwen een hogere seksuele frequentie oplevert. Met andere woorden, je hebt meer seks als je extravert bent.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

De onderzoekers verklaren dit gedeeltelijk doordat je als extravert meer geneigd bent om van jongs af aan over seks te horen en meer contact hebt met andere mensen mensen. Vervolgens komt van het één het ander, zo stellen de onderzoekers van de Queensland University of Technology in Australië.

De onderzoekers keken naar vijf persoonlijkheidskenmerken, uit de theorie van de Big Five. Dat zijn extraversie, servicegerichtheid, zorgvuldigheid, emotionele stabiliteit en openheid voor nieuwe ervaringen. Dit zijn de belangrijkste categorieën die de meesten van ons redelijk goed beschrijven.

Meer is beter?

Het onderzoek toont ook aan dat mannen met een groter aantal persoonlijkheidskenmerken vaker seks hebben dan mannen met minder persoonlijkheidskenmerken. Mannen die extravert, zorgvuldig en emotioneel stabiel zijn maar minder servicegericht hebben volgens het onderzoek vaker seks. In tegenstelling tot vrouwen, zijn mannen veel meer afhankelijk van persoonlijkheidsfactoren als het gaat om seksuele frequentie en de kans op kinderen. Voor vrouwen is het overigens alleen extraversie dat in verband staat met een hogere seksfrequentie.

“Onze bevindingen suggereren dat een grote variatie in mannelijke eigenschappen en hun specifieke combinaties een voordeel kunnen zijn als het gaat om seks en voortplanting, maar dat lijkt niet het geval te zijn voor de vrouwen die we hebben geanalyseerd,” aldus dr. Whyte, co-auteur van het onderzoek.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…