Home Dating Dry January: dit zijn de alcoholvrije date-ideeën waar singles voor openstaan

Dry January: dit zijn de alcoholvrije date-ideeën waar singles voor openstaan

1 minuten leestijd
0
wijn alcohol

Januari is de maand van de goede voornemens. Met de drukke feestdagen en de nodige drankjes achter de rug wil iedereen 2019 met een goede start beginnen. Singles hebben zich in grote aantallen aangemeld bij de dating apps tijdens Dating Sunday, de drukste datingdag van het jaar, op zoek naar een kandidaat om het nieuwe jaar mee te delen. Maar ook Dry January staat bij veel van hen centraal: 31 dagen geen of zo min mogelijk alcohol.

De alcoholvrije datewensen van de singles maken het lastig om snel even een drankje te doen met je virtuele crush. Wat kies je als eerste date als je geen alcohol kunt drinken? Dating app Badoo onderzocht het.

Welke alcoholvrije date?

In het kader van Dry January ondervroeg datingsite en sociaal ontdekkingsnetwerk Badoo haar gebruikers op welke alcoholvrije date ze zouden willen gaan.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

De beste keuze voor de meeste singles is de koffiedate met maar liefst 92% van de ondervraagden die dit een geschikte date vinden tijdens Dry January. Dit wordt opgevolgd door een winterwandeling met 77% van de ondervraagden die de benen willen strekken tijdens de koude dagen. De derde keuze voor de ondervraagden is de bioscoop met 66% van de singles die dit wel zien zitten, als alcohol niet op het menu staat.

Bloot op de eerste date?

In het onderzoek van Badoo komen ook wat andere opvallende date ideeën naar voren waar je misschien niet meteen aan denkt. 9% van de ondervraagden zouden zich namelijk aan een match blootstellen door een dagje spa voor te stellen. Een andere date-optie dat de gezonde voornemens benadrukt is de sportschooldate, met 36% van de singles die zich wel in het zweet willen werken tijdens de eerste date.

Datingpsycholoog van Badoo, Claire Stott, zegt: “Het is een dappere nieuwe wereld en met meer mensen dan ooit tevoren die Dry January willen volbrengen, zien we zeker een subtiele verschuiving in de afhankelijkheid van alcohol tijdens het daten.” “Wetende dat zowel jij als je date meedoen aan Dry January, geeft een gevoel van saamhorigheid en een gemeenschappelijke basis.” “De meeste singles vinden het idee van een nuchtere date ‘eng’er maar als de date teleurstelt dan heb je de kater in de ochtend erna tenminste vermeden.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Eens een bedrieger, altijd een bedrieger? Dit zegt wetenschappelijk onderzoek

Het gezegde luidt: “Eens een bedrieger, altijd een bedrieger”. Maar is deze wi…