Datingsites met matching op basis van een persoonlijkheidstest

Michael Slender
Door Michael Slender
7 minuten leestijd

Ben je het zat om continu gekoppeld te worden aan matches die niet bij je passen en andere doelen in het leven hebben? Dan kan het een verademing voor je zijn om lid te worden op een datingsite waarbij een persoonlijkheidstest de basis is voor de matches die je voorgeschoteld worden. Het valt te betwijfelen of matching op basis van een persoonlijkheidstest daadwerkelijk tot een grotere kans op een relatie leidt maar het voorkomt in ieder geval wel dat je gematcht worden aan mensen die geen kans bij je maken.

Hoe werkt het?

Bij een aantal datingsites staat de persoonlijkheidstest centraal in het samenstellen van de matches. Het invullen van de persoonlijkheidstest is de eerste stap. Het verschilt per datingsite hoeveel vragen je moet beantwoorden om de test af te ronden. Bij Elitedating is dit bijvoorbeeld maar liefst 300 vragen, gebaseerd op de theorie van de ‘Big Five’ persoonlijkheidsdimensies. Bij andere datingsites zijn dit er vaak minder.

Hoe dan ook, wees bereid om er wat tijd voor vrij te maken als je lid wordt op een persoonlijkheidstest datingsite. Vul de vragenlijst zo eerlijk mogelijk in; je hebt alleen jezelf ermee als je dit niet doet. Niemand krijgt inzicht in de exacte antwoorden die je geeft, alleen jij.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Matching

De antwoorden die je hebt gegeven op de vragen zijn de basis van het matchingsysteem. Dit systeem is niets anders dan een formule die de website gebruikt om je te matchen aan andere leden. Het is geen magische formule maar een geavanceerd stukje code die de datingsite ontwikkeld heeft dat een algoritme genoemd wordt. De uitkomt van de berekening door dit algoritme wordt niet alleen bepaald door wat jij ingevuld hebt maar ook wat de ander ingevuld heeft. Zo worden de personen die het beste bij elkaar passen aan elkaar voorgesteld.

Iedere dag ontvang je een aantal matches die het beste bij je passen. Samen met de voorkeuren die je ingesteld hebt en de criteria waar je toekomstige partner aan moet voldoen is de kans groter om een échte match te vinden volgens de datingsites zelf. Dit zijn de bekendste datingsites met matching op basis van een vragenlijst.

Elitedating

Elitedating

Voor de single die veel van een potentiële partner verlangt is er Elitedating. Wie denkt dat deze datingsite alleen voor de “elite” beschikbaar is heeft het verkeerd. Iedereen is welkom op deze datingsite die zich onderscheidt met behulp van een uitgebreide persoonlijkheidstest. Het is een datingsite met een twist; je profiel wordt aan de hand van de test gematcht aan een ander profiel. De persoonlijkheidstest zorgt ervoor dat je gematcht wordt met de best mogelijke kandidaten. Dit doet het algoritme van de datingsite; er zit niemand achter de knoppen die je aan een match koppelt. Het nadeel? Elitedating is niet gratis. Aanmelden is gratis maar verder kun je er weinig mee. Als gratis lid kun je namelijk geen berichten versturen aan je match.

Bezoek Elitedating

pepper

Pepper

Als het aankomt op de werkwijze van de datingsite is Pepper de vreemd eend in de bijt. Bij Pepper staat beeld namelijk centraal en niet de lange profielteksten zoals je deze bij veel andere datingsites tegenkomt. Je kunt een persoonlijke collage samenstellen met filmpjes, afbeeldingen, muziek en natuurlijk foto’s van jezelf. Je matches zien op deze manier direct waar je interesses liggen en wie je bent. Om je profiel completer te maken en je te koppelen aan andere leden is er de persoonlijkheidstest. Aan de hand van deze test krijg je partnervoorstellen, je kunt niet zelf zoeken in lijsten met profiel bij Pepper.

Bezoek Pepper

Parship

Parship

Parship is er voor hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een iemand die echt bij hen past. Het grootste deel van de leden heeft een academische of HBO opleiding en een leeftijd van 30+. Net als Elitedating vul je bij Parship een vragenlijst in om de belangrijkste persoonlijkheidseigenschappen in beeld te krijgen. De resultaten van deze test worden gebruikt om je te match aan andere leden van de datingsite. Je krijgt alleen leden te zien die aansluiten op je persoonlijkheid en interesses. Profielen doorzoeken op zoek naar iemand die bij je past is niet nodig; de dagelijkse voorstellen zijn alles wat je nodig hebt. Een leuke bijkomstigheid is dat Parship een contactgarantie biedt.

Bezoek Parship

paiq

Paiq

Paiq is een gratis datingsite zoals je dat nergens anders tegenkomt. Wat Paiq anders maakt dan de reguliere datingsite is dat je niet meteen weet met wie je te maken hebt. De informatie is beperkt als je een match hebt, je ziet de profielfoto namelijk niet meteen. Als de chat begint, of als je net gematcht bent, dan zie je een beeld dat volledig geblurd is. De duidelijke profielfoto zie je pas als je een aantal minuten aan het chatten bent. Deze aanpak is uniek en dat is ook de reden waarom Paiq al jaren een interessante optie is voor de singles die eens wat anders willen dan swipen. De uitzonderlijke werkwijze van de datingsite draait om meer dan het uiterlijk. Je leert iemand kennen voordat je weet hoe de ander eruit ziet; het is spannend maar bovendien verfrissend. Je kunt niet zomaar met iedereen chatten. Na aanmelding vul je een vragenlijst in die gebruikt wordt om je te matchen aan andere leden.

Heb jij ervaring met datingsites die je matchen met andere leden op basis van een uitgebreide persoonlijkheidstest? Laat het ons weten wat je ervaringen zijn.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie