Home Datingsites Datingsite verbiedt gezichtsfilters op profielfoto’s

Datingsite verbiedt gezichtsfilters op profielfoto’s

1 minuten leestijd
0
pof dating

Het zat er een keer aan te komen: de eerste datingsite die het gebruik van gezichtsfilters verbiedt. Liefhebbers van selfies in Snapchat-stijl worden opgedragen hun profielfoto’s op PlentyOfFish (POF) aan te passen, om niet verbannen te worden op het datingplatform. Daarmee is PlentyOfFish de eerste datingsite die het gebruik van filters op profielfoto’s wil stoppen.

Het technische team van de datingsite voert op dit moment een controle uit om bewerkte foto’s te detecteren, zo meldt GDI. Maar omdat het om een fotodatabase van meer dan 70 miljoen foto’s gaat, is dit niet binnen een oogwenk afgerond. De techneuten hopen dat de controle vóór het einde van 2019 voltooid zal zijn.

Maar waarom?

POF doet dit natuurlijk niet zomaar, maar alleen met een hele goede reden. En die reden wordt in een enquête genoemd door 2.000 gebruikers van de datingsite. Een grote meerderheid van de leden wilde namelijk meer authenticiteit bij het daten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

52% van de ondervraagden vond dat filters verboden moesten worden, terwijl 30% toegaf dat ze geen contact opnamen met een potentiële date omdat ze zichtbaar een filter hadden gebruikt. Bovendien kwam uit de enquête naar voren dat mensen die filters gebruiken voor hun profielfoto’s misleidend, onzeker en oppervlakkig lijken.

Meer transparantie

Klinisch psycholoog Dr. Courtney Warren zei tegen POF in een verklaring: “Singles verlangen tegenwoordig naar meer transparantie als ze daten, waarbij de grote meerderheid van singles eerlijke, ongecompliceerde informatie wil, zowel van potentiële partners als in hoe zij zichzelf presenteren.”

“Singles willen eerlijke, authentieke afbeeldingen van anderen en zichzelf op dating apps. Een realistische weergave van hoe iemand er echt uitziet zal niet alleen verfrissend zijn, maar ook leiden tot meer betekenisvolle contacten.”

Hoewel veel singles dus van mening zijn dat bewerkte selfies niet thuishoren op een dating app, voelt 45% van hen zich wel onder druk gezet om hun uiterlijk te ‘verfraaien’. Om indruk te maken op iemand waarmee ze contact willen, kiezen ze er dan toch voor om hun foto te bewerken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…