SwipeNight: Tinder’s choose-your-own-adventure serie niet in Nederland beschikbaar

Michael Schouten
Door Michael Schouten
2 minuten leestijd

Tinder heeft het door. Soms is het gewoon niet zo eenvoudig om wéér een nieuwe openingszin te bedenken, nadat je al ruim twintig matches achter de rug hebt. Het is zelfs het klassieke probleem als de kenmerkende ‘It’s a match!’-melding tevoorschijn komt: “Wat moet ik nu weer zeggen tegen deze vreemde?”

In een poging om singles te helpen het ijs te breken, heeft Tinder een scripted televisieserie laten ontwikkelen. Het gaat om een zogenoemde choose-your-own-adventure serie. Zo wordt een verhaal genoemd waarbij je als kijker keuzes kunt maken die invloed hebben op het einde. Dit zou Tinderaars voldoende gespreksonderwerpen moeten bieden om het ‘ik weet niet wat te zeggen’-probleem op te lossen.

Wat is SwipeNight?

De naam van de Tinder-serie is nu bekend geworden als ‘SwipeNight’: een apocalyptisch scenario waarbij je dus een reeks keuzes voor de kiezen krijgt. Die keuzes lopen uiteen van onbelangrijke keuzes, zoals hoe je een publiek het beste kunt vermaken, tot de kritieke keuzes over leven en dood.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Volgens de NYTimes heeft de eerste aflevering van SwipeNight veel weg van de film Cloverfield uit 2008, en net zoals deze film is SwipeNight opgenomen in de Cinéma vérité-stijl. Daarbij lijkt het alsof de acteur zelf de camera hanteert terwijl het verhaal zich afspeelt.

Het project bestaat uit vier afleveringen. Elke week wordt er een uitgezonden in de app. De deelnemers die de aflevering bekijken, of eigenlijk het spel spelen, worden vervolgens weergegeven in elkaars lijsten met potentiële matches. Sommige keuzes die ze tijdens de show hebben gemaakt, zijn zichtbaar in hun profielen. Tinder hoopt dat de kijkers daardoor meer reden hebben om te matchen en na te praten over wat ze hebben meegemaakt.

De afleveringen van SwipeNight zijn vanaf oktober elke zondag om 18.00 uur beschikbaar op Tinder. Dat betekent dus ook dat de serie niet online te bekijken is, maar alleen in-app. De serie is in eerste instantie alleen beschikbaar voor Amerikanen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie