Home Dating apps SwipeNight: Tinder’s choose-your-own-adventure serie niet in Nederland beschikbaar

SwipeNight: Tinder’s choose-your-own-adventure serie niet in Nederland beschikbaar

1 minuten leestijd
0
swipenight

Tinder heeft het door. Soms is het gewoon niet zo eenvoudig om wéér een nieuwe openingszin te bedenken, nadat je al ruim twintig matches achter de rug hebt. Het is zelfs het klassieke probleem als de kenmerkende ‘It’s a match!’-melding tevoorschijn komt: “Wat moet ik nu weer zeggen tegen deze vreemde?”

In een poging om singles te helpen het ijs te breken, heeft Tinder een scripted televisieserie laten ontwikkelen. Het gaat om een zogenoemde choose-your-own-adventure serie. Zo wordt een verhaal genoemd waarbij je als kijker keuzes kunt maken die invloed hebben op het einde. Dit zou Tinderaars voldoende gespreksonderwerpen moeten bieden om het ‘ik weet niet wat te zeggen’-probleem op te lossen.

Wat is SwipeNight?

De naam van de Tinder-serie is nu bekend geworden als ‘SwipeNight’: een apocalyptisch scenario waarbij je dus een reeks keuzes voor de kiezen krijgt. Die keuzes lopen uiteen van onbelangrijke keuzes, zoals hoe je een publiek het beste kunt vermaken, tot de kritieke keuzes over leven en dood.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Volgens de NYTimes heeft de eerste aflevering van SwipeNight veel weg van de film Cloverfield uit 2008, en net zoals deze film is SwipeNight opgenomen in de Cinéma vérité-stijl. Daarbij lijkt het alsof de acteur zelf de camera hanteert terwijl het verhaal zich afspeelt.

Het project bestaat uit vier afleveringen. Elke week wordt er een uitgezonden in de app. De deelnemers die de aflevering bekijken, of eigenlijk het spel spelen, worden vervolgens weergegeven in elkaars lijsten met potentiële matches. Sommige keuzes die ze tijdens de show hebben gemaakt, zijn zichtbaar in hun profielen. Tinder hoopt dat de kijkers daardoor meer reden hebben om te matchen en na te praten over wat ze hebben meegemaakt.

De afleveringen van SwipeNight zijn vanaf oktober elke zondag om 18.00 uur beschikbaar op Tinder. Dat betekent dus ook dat de serie niet online te bekijken is, maar alleen in-app. De serie is in eerste instantie alleen beschikbaar voor Amerikanen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…