Home Dating apps Onderzoek: ‘naar rechts kijken op je foto helpt je aan meer matches’

Onderzoek: ‘naar rechts kijken op je foto helpt je aan meer matches’

1 minuten leestijd
0
tinder super like

Wie bekend is met de werkwijze van Tinder weet dat dat het allemaal draait om de swipes. Een swipe naar links staat synoniem aan afkeuren terwijl een swipe naar recht gelijk staat aan goedkeuren. Deze simpele werkwijze is complexer dan menigeen denkt. Wie denkt dat iedereen naar rechts veegt op zijn profiel komt van een koude kermis thuis.

Singles beslissen in een nanoseconde of er naar links of rechts geveegd wordt. Het zijn vaker reflexen van het onderbewustzijn dan doordachte keuzes na een grondige analyse van het profiel.

Met deze informatie gingen wetenschappers aan de slag om onderzoek te doen naar het swipen. Wat zij wilden weten is of de richting en oriëntatie van de profielfoto’s van invloed kunnen zijn op het gedrag van de swipers.

Naar rechts kijken voor de winst

In een onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of Consumer Research wordt aangetoond dat de oriëntatie van de profielfoto meehelpt in de keuze die gemaakt wordt. De wetenschappers ontdekten dat als iets naar rechts gericht is, mensen eerder rechts vegen en vice versa. Met andere woorden, als je op de profielfoto naar rechts kijkt (links voor jezelf) dan suggereer je een swipe naar rechts.

Studenten van de Universiteit Gent in België kregen afbeeldingen te zien van speelgoed, pictogrammen, schoenen en gadgets om de resultaten van het onderzoek te verifiëren. Deze afbeeldingen waren naar links of rechts gericht waarna de studenten naar links of rechts mochten swipen.

schoenen onderzoek

“We hebben de neiging om altijd in de richting van het beeld te vegen, omdat het actief is in onze geest”, zegt Mario Pandelaere, een professor van Virginia Tech. “Aangezien we momenteel niet begrijpen hoe oriëntatie onze gedragingen en evaluaties beïnvloedt, is deze studie de eerste om te laten zien hoe dit onze keuze kan beïnvloeden.”

Hoewel het onderzoek met Tinder in gedachten ontwikkeld is heeft deze nieuwe informatie over de oriëntatie meer toepassingen. Marketeers kunnen het bijvoorbeeld gebruiken om de aandacht van de potentiële koper naar een bestelbutton te sturen of een product met een veel hogere winstmarge. In het geval van Tinder betekent het voor singles dat het slim is om al je foto’s naar rechts te oriënteren. Dit zou je volgens het onderzoek meer matches moeten opleveren.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

38 gespreksstarters en openingszinnen tijdens de coronavirus pandemie

Voor single Nederlanders die op zoek zijn naar liefde, hebben social distancing en zelfiso…