Home Dating apps Welke woorden in je datingprofiel? Dit is de top 10 voor mannen en vrouwen

Welke woorden in je datingprofiel? Dit is de top 10 voor mannen en vrouwen

1 minuten leestijd
0
christian mingle

Met nog twee dagen te gaan is het einde van de zomer in zicht. Het is weer tijd voor het knuffelseizoen, oftewel de herst. Terwijl sommige bladeren alweer neerdalen en de temperatuur weer naar beneden gaat neemt de drukte op de dating apps weer toe. Niemand wil de koude dagen alleen doorbrengen met een warme kop chocolademelk voor de kachel.

Uit angst voor een eenzame kerst beginnen singles zich en masse weer aan te melden voor een kans op een nieuwe liefde. De eerste stap: het datingprofiel. Wat moet je er nu wel en niet in vermelden?

Beperkte ruimte, veel keuze

Voor singles die voor het eerst kennismaken met het fenomeen van het datingprofiel worden verrast door de kleine hoeveelheid ruimte. Met slechts een aantal zinnen dien je jezelf op je best te presenteren. De gemiddelde dating app biedt je slechts de ruimte van een aantal korte tweets.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Niemand kan er omheen dat elk woord telt. Alleen in de Dikke van Dale staan al 240.000 woorden en dit woordenboek bevat niet eens alle Nederlandse woorden1. Volgens de TaalUnie bevat de Taaldatabank van het Instituut voor de Nederlandse Taal zelfs meer dan 60 miljoen woorden2. Met andere woorden, de keuze is groot.

Sommige woorden kunnen je helpen om een inkomend bericht te ontvangen of een swipe naar rechts, anderen zijn reden om je ter plekke af te wijzen. Welke woorden kun je nu het beste gebruiken in je datingprofiel?

De beste datingprofiel woorden

Dating app Badoo geeft antwoord op deze vraag. De datingsite heeft de top 10 woorden onthuld die te vinden zijn in de meest succesvolle datingprofielen, zo meldt The Independent. Badoo dook onlangs in haar database en analyseerde de ‘over mij’-secties van de meest succesvolle gebruikers, waarbij ze de woorden noteerden die deze profielen in gemeen hebben. Deze selectie van topwoorden zouden je blijkbaar kunnen helpen om succesvol te worden op de dating app.

Top 10 woorden voor een vrouwelijk profiel:
 1. Liefde
 2. Drinken
 3. Muziek
 4. LOL
 5. Sportschool
 6. Koffie
 7. Blauwe ogen
 8. 🙂
 9. Bier
 10. Foodie
Top 10 woorden voor herenprofielen:
 1. 6′
 2. Familie
 3. Honden
 4. Avondeten
 5. Baard
 6. Reizen
 7. Muziek
 8. Relatie
 9. Sportschool
 10. Auto

Volgens het onderzoek van Badoo was “liefde” het topwoord in de profielen van vrouwelijke gebruikers. Bij mannen was dit “6′”, vermoedelijk een verwijzing naar een lengte van minimaal 1.83m. De woorden “muziek” en “sportschool” komen voor in de lijsten van mannen én vrouwen. Mannen voelen zich verder aangetrokken tot vrouwen die een profiel hebben samengesteld met de woorden “bier” en “koffie”. Vrouwen hebben een bovengemiddelde interesse in mannen die de woorden “relatie” en “auto” in het profiel vermelden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…