Home Dating apps Datingprofiel op Facebook? Dit is het verschil met je normale Facebook-profiel

Datingprofiel op Facebook? Dit is het verschil met je normale Facebook-profiel

1 minuten leestijd
0
facebook dating

Facebook Dating is beschikbaar in Nederland. Maar voordat je de functie gebruikt, is het handig dat je weet hoe het precies werkt. Kunnen al je vrienden zien dat je profiel actief is op Dating? Wordt hetzelfde profiel gebruikt? En wat is het verschil met een normaal Facebook-profiel? Dit zijn de antwoorden op al je vragen.

Waarin verschilt Facebook Dating van Facebook?

Om bij het begin te beginnen: Facebook Dating is geen aparte app, maar onderdeel van de normale Facebook app. Het is een in-app functie, net als Marketplace, Evenementen en Games. Als je Facebook Dating wilt gebruiken om nieuwe mensen te ontmoeten, kun je een Dating-profiel creëren.

Facebook maakt niet automatisch een datingprofiel aan. Het is opt-in: wat betekent dat je de functionaliteit zelf dient in te schakelen. Alleen gebruikers die in hun profiel vermelden vrijgezel te zijn, krijgen een uitnodiging om het te proberen. Als je tot deze groep gebruikers hoort, dan kun je na dit bericht een datingprofiel aanmaken.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Mocht je het bericht gemist hebben, dan is een datingprofiel aanmaken mogelijk via de toegang vanaf je huidige Facebook-account. In de app vind je Dating door op het menu te tikken en naar beneden te scrollen.

1 Facebook-account, 2 profielen

Dating en je normale Facebook-profiel zijn twee verschillende en afzonderlijke profielen. Het ene profiel gebruik je voor Dating, het andere voor al je andere activiteiten op Facebook. Je datingprofiel is een ander, uniek profiel dat volledig afgescheiden is van je normale profiel. Alle gesprekken die je hebt op Facebook Dating staan bovendien ​​los van je gesprekken op Facebook Messenger. Er is een aparte berichtenlijst in het datinggedeelte.

  • Je datingprofiel kun je verwijderen zonder je Facebook-profiel te verwijderen.
  • Je Facebook-account verwijderen zorgt ervoor dat ook je datingprofiel wordt verwijderd.

Je datingprofiel en activiteit zijn niet zichtbaar voor je huidige vrienden op Facebook. Dat wil zeggen dat je datingprofiel wel zichtbaar kan zijn voor ex-vrienden. De enige uitzondering zijn de personen die je wilt matchen via Secret Crush: de feature waarmee je kunt aangeven met welke persoon in je vriendenlijst zou willen matchen. Van je huidige vrienden zijn zij de enige personen die je datingprofiel kunnen zien. Maar als je met hen zou willen matchen, dan is dat juist de bedoeling.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 dating apps met videobellen

Wie kent de situatie niet: je verwacht een bepaald iemand te zien op een date, maar in wer…