Home Dating apps Facebook Dating matches: hoe de voorgestelde matches gekozen worden

Facebook Dating matches: hoe de voorgestelde matches gekozen worden

1 minuten leestijd
0
facebook dating

Facebook Dating is live in Nederland. Hoewel het social media netwerk al vanaf het begin der tijden familie, vrienden en kennissen samenbrengt, neemt het nu ook de rol van Cupido over. Facebook wil mensen samenbrengen die elkaar nog niet hebben ontmoet, maar waarvan het denkt dat het weleens een goede match zou kunnen zijn. In Facebook Dating stelt het netwerk matches voor die bij je zouden passen. Maar hoe ze dat doen?

Zo selecteert Facebook nieuwe matches

Facebook draait op bergen data dat het heeft verzameld over haar gebruikers. Zo stelt het algoritme vrienden voor onder Mensen die je misschien kent, maar ook wordt het natuurlijk gebruikt voor advertenties. Met Facebook Dating heeft het sociale netwerk een nieuwe manier gevonden om al deze data te gebruiken.

Dankzij alle verzamelde data in de datingprofielen van alle Dating-gebruikers kan het algoritme aan het werk om geschikte matches voor te stellen aan degenen die er gebruik van maken. Hoe Facebook deze matches selecteert is geen geheim: Facebook heeft zelfs al bevestigd waarop de matches zijn gebaseerd. Je voorgestelde matches in Facebook Dating zijn geselecteerd op basis van dingen als:

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde
  • De voorkeuren en informatie die je invoert in je Dating-profiel.
  • Dingen die je doet en deelt op Facebook.
  • Interesses zoals Facebook-groepen en evenementen die jullie gemeen hebben.
  • Gemeenschappelijke vrienden als je de optie Vrienden voorstellen aan vrienden hebt ingeschakeld.

Kortom, bijna alles wat je doet op Facebook wordt gebruikt om de best mogelijke matches aan je voor te stellen in Dating. Je huidige vrienden worden nooit als match voorgesteld in Dating en visa versa. Alleen de huidige vrienden die je met Secret Crush hebt geselecteerd kunnen jou als match voorbij zien komen.

Passen de matches helemaal niet bij je? Dan zijn er waarschijnlijk (nog) niet genoeg Dating-gebruikers in je omgeving. Uit alle actieve Facebook Dating-gebruikers kiest het netwerk de meest geschikte matches, maar dit is geen garantie op kwalitatieve matches die écht bij je passen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Qemistry: Gen Z datingapp die chemie zoekt tussen liefde en crowdfunding

Stel je eens voor dat TikTok, Snapchat en Instagram-verhalen samengevoegd zouden worden to…