Home Dating apps Hoe oud moet je zijn voor Facebook Dating? Dit is de minimumleeftijd

Hoe oud moet je zijn voor Facebook Dating? Dit is de minimumleeftijd

1 minuten leestijd
0
facebook dating

Nu Facebook Dating beschikbaar is in Nederland vraag je je waarschijnlijk af wat het precies is en hoe het werkt. Vooral als je het swipen zat bent en eens wat anders wilt proberen, dan is Facebook Dating het proberen waard.

Hoewel de populariteit van Facebook is gedaald, heeft het nog altijd meer dan 10 miljoen gebruikers in Nederland. En daarvan zijn er velen vrijgezel. In potentie is Facebook een goudmijn als je op zoek bent naar Nederlandse singles. Maar hoe oud moet je zijn om er gebruik van te maken?

De minimumleeftijd

De in-app datingfunctie van Facebook is niet voor iedereen toegankelijk. Alle gebruikers die zich ervoor kwalificeren ontvangen een uitnodiging om Dating te proberen. Als je deze uitnodiging (nog) niet hebt ontvangen, dan krijg je deze nog of je voldoet niet aan de voorwaarden. Een van de belangrijkste voorwaarden is de minimumleeftijd. Facebook Dating is alleen beschikbaar voor volwassenen, oftewel voor gebruikers van 18 jaar en ouder.

Minimumleeftijd Facebook Dating = 18 jaar

Leeftijdscontrole

Om Facebook Dating te kunnen gebruiken is ten eerste een actieve Facebook-account vereist. Met je huidige Facebook-account kun je vervolgens een datingprofiel aanmaken. Maar dit kan dus alleen als je 18 jaar of ouder bent. Facebook gebruikt voor deze controle de leeftijd die je hebt ingevuld op je Facebook-account. Dit is geen handmatige controle; alles gebeurt automatisch.

Ouder dan 18?

Als je ouder bent dan 18 jaar, dan is er niets dat je tegenhoudt om een datingprofiel te creëren. Het Dating-onderdeel staat los van je normale Facebook-profiel, dus het is nodig om een nieuw profiel aan te maken. Dat doe je op de volgende manier:

  1. Tik op ☰ en tik dan op Dating.
  2. Volg de stappen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…