Home Dating apps Hoe blokkeer je iemand op Facebook Dating?

Hoe blokkeer je iemand op Facebook Dating?

2 minuten leestijd
0
facebook blokkeren

In een ideale wereld is iedereen lief tegen elkaar. Vreemden die je online ontmoet zijn aardig, vriendelijk en respectvol. Maar helaas zit de virtuele (en echte) wereld niet zo in elkaar. Je weet vooraf nooit hoe iemand zich zal gedragen wanneer je met deze persoon in gesprek raakt. En dat is helemaal het geval wanneer je iemand afwijst of negeert. Op Facebook Dating is dat niet anders.

Hoewel veel singles zich weten te gedragen, zijn er ook singles die anderen lastigvallen en intimideren. Speciaal voor deze lastpakken heeft Facebook Dating een extreem handige functie: blokkeren. Maar als je wilt voorkomen dat anderen ook lastig gevallen worden door dezelfde persoon, dan is het ook mogelijk om te rapporteren aan Facebook. We leggen het uit.

Iemand blokkeren op Facebook Dating

Online intimidatie, dreigementen, beledigingen, scammers en catfish-profielen: er zijn genoeg redenen te noemen waarom je een Facebook Dating-profiel zou willen blokkeren. Is er iemand die ongepaste dingen tegen je zegt of zich voordoet als iemand anders? Iemand blokkeren of rapporteren op Facebook Dating is simpel:

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

 1. Tik op ☰ en tik dan op Dating.
 2. Tik op Gesprekken en selecteer het gesprek.
 3. Tik rechtsboven op ···
 4. Tik op Rapporteren of Blokkeren en volg de stappen.

Rapporteren of blokkeren?

Weet je niet of je iemand moet blokkeren of rapporteren? Kies dan gewoon voor beide: better safe than sorry. Rapporteren is een extra stap naar veiligheid die ervoor zorgt dat de moderators naar het profiel zullen kijken en beoordelen of deze persoon misschien helemaal verbannen moet worden. Dit is ten zeerste aan te raden als iemand seksueel agressief is, verbaal gewelddadig of je op een andere manier bang maakt.

Wil je alleen een foto of datingvraag van een profiel rapporteren? Dan doe je dat op de volgende manier:

 1. Tik op ☰ en tik dan op Dating.
 2. Ga naar het datingprofiel van de persoon en tik op de foto of datingvraag.
 3. Tik rechtsboven op ···
 4. Tik op Deze inhoud rapporteren.

Overal op Facebook blokkeren

Omdat je Facebook Dating-profiel losstaat van je normale Facebook-profiel, wordt iemand niet op het gehele Facebook netwerk geblokkeerd als je hem of haar blokkeert op Facebook Dating. Stel dat iemand je normale Facebook-profiel weet te vinden via je datingprofiel, dan is het dus nog steeds mogelijk dat deze persoon contact met je opneemt. Als je dat wilt voorkomen, kun je de persoon overal op Facebook blokkeren. Dit is hoe je dat doet:

 1. Tik rechtsboven in Facebook op ☰.
 2. Tik op  Instellingen en privacyInstellingen.
 3. Scrol naar Privacy en tik op Blokkeren.
 4. Tik op Toevoegen aan blokkeerlijst en voer de naam van de persoon in.
 5. Zoek de persoon die je wilt blokkeren op de pagina met zoekresultaten en tik op Blokkeren.
 6. Tik nogmaals op Blokkeren om je keuze te bevestigen.

Mocht je de persoon niet kunnen vinden met de bovenstaande stappen, ga dan naar het profiel van de persoon en selecteer Blokkeren in het menu. Wanneer je iemand blokkeert op Facebook, zijn de volgende dingen niet meer mogelijk voor deze persoon:

 • De items zien die je op je profiel plaatst.
 • Je taggen in berichten, opmerkingen of foto’s.
 • Je uitnodigen voor evenementen of groepen.
 • Een gesprek met je beginnen.
 • Je als vriend toevoegen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…