Home Dating apps Daten via Facebook nu ook beschikbaar in Nederland

Daten via Facebook nu ook beschikbaar in Nederland

1 minuten leestijd
0
facebook dating feature

Facebook heeft vandaag bekendgemaakt dat gebruikers in Europa nu ook kunnen daten via het sociale netwerk. Na maandenlange vertraging – vanwege zorgen over gegevensbescherming van de lokale toezichthouders – is Facebook Dating nu eindelijk beschikbaar gesteld voor gebruikers in Europa, waaronder in Nederland.

“We lanceren Facebook Dating in Europa om meer mensen te helpen zinvolle relaties te vinden door middel van de dingen die ze gemeen hebben, zoals interesses, evenementen en groepen”, aldus Facebook in een persbericht. Sinds de lancering van Facebook Dating zijn er meer dan 1,5 miljard matches ontstaan in de 20 landen waar de functie al beschikbaar was.

Facebook Dating is een opt-in functie van de app waarmee gebruikers van Facebook een liefdespartner kunnen vinden. Vanaf het begin heeft het sociale netwerk aangegeven dat het niet bedoeld is voor hook ups – snelle contacten die gericht zijn op de korte termijn. Bovendien zijn er voorwaarden aan het matchen zodat gebruikers niet gekoppeld worden aan hun bestaande vrienden, zegt Facebook.

Het was ingewikkeld

De geplande Europese lancering in februari werd op het laatste moment uitgesteld toen de Ierse toezichthouder dit tegenhield. Zij gaven aan dat het slechts 10 dagen van tevoren was aangekondigd en dat dit niet genoeg tijd was om de functie en gegevensbescherming te onderzoeken. Het gaf Facebook geen andere optie om de lancering van Facebook Dating te vertragen.

Europese beschikbaarheid

De datingservice werd vorig jaar in de VS gelanceerd nadat het aanvankelijk in 2018 werd aangekondigd. Facebook Dating wordt vandaag ook uitgerold naar buurlanden Duitsland, België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is de datingfunctie in het grootste deel van de Europe beschikbaar, evenals de 20 internationale landen waar het al beschikbaar was.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Qemistry: Gen Z datingapp die chemie zoekt tussen liefde en crowdfunding

Stel je eens voor dat TikTok, Snapchat en Instagram-verhalen samengevoegd zouden worden to…